Ραφήνα: Άλλη μια υποδομή παραδίδεται στο ΛΣ…

Ολοκληρώθηκε η στατική ενίσχυση και η πλήρης ανακαίνιση του κτηριακού συγκροτήματος «Άνω καμάρες» του Λιμένα Ραφήνας, στο οποίο στεγάζεται το τοπικό Κλιμάκιo Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ) του Λιμενικού Σώματος.
Το κτιριακό συγκρότημα «Άνω Καμάρες» αποτελεί συμβατική κατασκευή οπλισμένου σκυροδέματος, η οποία χωροθετείται νοτιοδυτικά του Παλαιού Λιμένα με χρονολογία κατασκευής πριν το 1980.
Εδώ και μια δεκαετία το κτίριο είχε ξεκινήσει να εμφανίζει έντονα σημάδια φθοράς του στατικού φορέα εξαιτίας της διάβρωσης που είχε υποστεί ο σοβάς από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν στην περιοχή, το αλκαλικό περιβάλλον που δημιουργεί το αλάτι της θάλασσας καθώς και της ανύπαρκτης συντήρησης τα προηγούμενα έτη. Το σύνολο της κατασκευής παρουσίαζε σοβαρά προβλήματα στατικότητας καθώς ο οπλισμός του φέροντα οργανισμού του κτιρίου είχε υποστεί εκτενή οξείδωση.
Το 2010 είχε εκπονηθεί μελέτη στατικής επάρκειας τα συμπεράσματα της οποίας οδηγούσαν σε στατική ενίσχυση του κτιρίου. Στη συνέχεια, εκπονήθηκε και η μελέτη στατικής ενίσχυσης η οποία περιελάμβανε ενίσχυση του κτιρίου με τη μέθοδο εκτοξευμένου σκυροδέματος Gunite με δημιουργία αναμίγματος ποιότητας C25/30 και περιεκτικότητας τουλάχιστον 600Κg τσιμέντου ανά Μ3 εκτοξεύματος.
Ωστόσο καμία ενέργεια δεν είχε γίνει (έως και σήμερα), είτε από το Υπουργείο είτε από την διοίκηση του Λιμένα προκειμένου να επισκευαστεί το κτήριο.
Τον Μάρτιο του 2022, η ΟΛΡ ΑΕ και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος κ. Σπύρος Χρυσοφώτης και η Διευθύνουσα Σύμβουλος κα. Δέσποινα Γκικάκη σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο (Evangelos Agelos Kyriazopoulos), ο οποίος εξασφάλισε τη χρηματοδότηση του συνόλου του προϋπολογισμού από το Π.Δ.Ε. του 2021 της Γενικής Γραμματείας Λιμένων ύψους 126.000 ευρώ με το ΦΠΑ και όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις για την κατασκευή του έργου, δημοσίευσε ανοιχτή διακήρυξη για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του παραπάνω έργου. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τον Ιούνιο του 2022 να ξεκινήσουν οι εργασίες στατικών ενισχύσεων του κτιριακού συγκροτήματος «Άνω Καμάρες».
Τα στελέχη και ο εξοπλισμός των Ειδικών Δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος μεταφέρθηκαν προσωρινά με τη βοήθεια του προσωπικού της ΟΛΡ ΑΕ σε στεγασμένο χώρο εντός του λιμένα με την προοπτική να επιστρέψουν στις εγκαταστάσεις τους στο αναβαθμισμένο και ασφαλές πλέον κτιριακό συγκρότημα.
Σήμερα, τέλη Δεκέμβρη του 2022, μετά από 6 ακριβώς μήνες, όσο προέβλεπε και το χρονοδιάγραμμα του έργου, οι στατικές ενισχύσεις έχουν ολοκληρωθεί και το κτίριο παραδίδεται σύντομα πιο ασφαλές από ποτέ στις Ειδικές Δυνάμεις του Λ.Σ. προκειμένου να λειτουργήσουν σε ανθρώπινες συνθήκες περιβάλλοντος και να εκτελέσουν το καθήκον τους προς την πατρίδα σε συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα: Ο Μητσοτάκης, τα κοινοτικά κονδύλια και μια εθνική επιτυχία – Άρθρο παρέμβαση

Την Τετάρτη το ΚΥΣΕΑ έλαβε μια απόφαση που μπορεί να χαρακτηριστεί εθνική επιτυχία. Έδωσε το ΟΚ να δημιουργηθεί μια νέα εταιρεία (Joint Venture) με την συμμετοχή της Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ)  και της  του τσεχικού Czechoslovak Group (CSG). Η νέα αυτή εταιρεία θα παράγει οβίδες όλων των

Ποιοι Έλληνες εφοπλιστές «σαρώνουν» τις παραγγελίες νέων τάνκερ το 2024

Σημαντική αύξηση παρουσιάζουν τον πρώτους μήνες του 2024 οι παραγγελίες τάνκερ διεθνώς, με τους Έλληνες εφοπλιστές να πρωταγωνιστούν. Σύμφωνα με την Rebecca Galanopoulos Jones, αναλύτρια της Veson Nautical, μέχρι στιγμής φέτος, έχουν προστεθεί 104 τάνκερ στο παγκόσμιο βιβλίο παραγγελιών, έναντι 79 την ίδια περίοδο πέρυσι, αύξηση

C-130J vs C-390 Millenium: Μάχη «γιγάντων» για το επόμενο μεταφορικό της Πολεμικής Αεροπορίας

*Του Κώστα Σαρικά Μπορεί το Αεροπορικό Επιτελείο, με δεδομένη και την οικονομική στενότητα, να έχει αποφασίσει ότι τα επόμενα χρόνια οι ανάγκες σε μεταφορικά αεροσκάφη θα καλύπτονται από το στόλο των C-130 αλλά και τα μικρότερα αλλά εξαιρετικά αξιόπιστα και πολύ πιο

Σταύρωση και δημοκρατία

Τι είναι η δημοκρατία; Επικοινωνία και συναίνεση; Ή αγωνιστικός πλουραλισμός και θεσμοποιημένη αντιπαλότητα; Η δεύτερη θεώρηση τονίζει ότι το άνθος της δημοκρατίας θάλλει στο μεταφυσικό κενό, στην άρνηση να βρούμε τελεσίδικο νόημα στον κόσμο και στον δημιουργό του, κατά τρόπο

Μετάβαση στο περιεχόμενο