Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Ποιοι «γαλαζοαίματοι» θα έρθουν στην Αθήνα

«Άτυπο» λαϊκό προσκύνημα αναμένεται να γίνει την Δευτέρα από τις 06:00 έως τις 10:00 στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη

Ακόμα δεν έχουν… φιξαριστεί όλες οι αφίξεις «γαλαζοαίματων» στην Αθήνα για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, που θα γίνει την Δευτέρα.

Έχουν προσκληθεί μέλη όλων των βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης. Για το αντίο στον Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ στη Μητρόπολη Αθηνών, θα έρθει ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίππε, με τη σύζυγό του βασίλισσα Λετίθια, αλλά και οι δύο αδελφές του πριγκίπισσες, Έλενα και Κριστίνα. O Φελίππε είναι ανηψιός του Κωνσταντίνου και παιδί της αδελφής του Σοφίας.

Επίσης, θα έρθει για την κηδεία στην Αθήνα ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος,  κουνιάδος του εκλιπόντος,  που τα τελευταία τρία χρόνια ζει μόνιμα στο Άμπου Ντάμπι.

Η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας και η πριγκίπισσα Βενεδίκτη αδελφές της Άννας Μαρίας, θα φτάσουν στη χώρα μας και μάλιστα νωρίτερα της Δευτέρας, μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο του Star.

Ανοιχτό είναι ακόμα το ενδεχόμενο να παραστεί ο πρίγκιπας Ουίλιαμ τον οποίο βάφτισε ο Κωνσταντίνος, αλλά ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί η άφιξή του.

Εκπροσώπους θα στείλουν οι βασιλικές οικογένειες της Σουηδίας και της Νορβηγίας, ενώ πιθανή είναι και η παρουσία της αδελφής του Καρόλου, πριγκίπισσας Άννας.

«Άτυπο» λαϊκό προσκύνημα

Εξάλλου, στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη θα βρίσκεται η σορός του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου από τις 06:00 έως τις 10:00 την Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, οι πολίτες που το επιθυμούν θα μπορούν να μεταβούν για αυτές τις ώρες στο παρεκκλήσι δίπλα από τον ιερό ναό προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στον Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ.

Εν συνεχεία θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στις 12:00 στη Μητρόπολη Αθηνών. Η σορός του τέως Βασιλιά έπειτα θα μεταφερθεί στους βασιλικούς τάφους στο Τατόι.

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Ποιοι «γαλαζοαίματοι» θα έρθουν στην Αθήνα 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο «αστυνομικός» γάτος Nimis που «περιπολεί» τους δρόμους του Άμστερνταμ

Η «αστυνομική γάτα» του Άμστερνταμ έχει γίνει viral στο TikTok, με τα βίντεό της να έχουν ξεπεράσει τα 4,5 εκατομμύρια προβολές. Ο γάτος, που ονομάζεται Nimis, ζει σε ένα πλωτό σπίτι και ξεχωρίζει χάρη στο κίτρινο γιλέκο που φορά, το οποίο θυμίζει αστυνομική στολή. Κάθε μέρα συνοδεύει την ιδιοκτήτριά του, Lydia Farber, στις βόλτες τους στα κανάλια

Κακοκαιρία μέχρι το Σάββατο: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες – «Κόκκινη προειδοποίηση»

Κακοκαιρία προβλέπεται από την Παρασκευή 24/7 μέχρι και τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 25/7 στις περισσότερες περιοχές της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα σε πολλές περιοχές θα συνοδεύονται από κατά τόπους ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια),

Στo Κερατσίνι το… λαβωμένο RoRo Cargo Iosif K μετά τη σύγκρουση με το ΕΛΥΡΟΣ στο λιμάνι της Σούδας (φωτο)

Στο λιμάνι του Κερατσινίου βρίσκεται το RoRo Cargo Iosif K, μετά τη σύγκρουση με το ΕΛΥΡΟΣ στο λιμάνι της Σούδας την περασμένη Τρίτη. Μετά το βίντεο που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, φωτογραφίες αποτυπώνουν τη ζημιά που υπέστη το φορτηγό πλοίο. Αναμένεται να

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη, τα αποτελέσματα τόσο για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω πανελλαδικών εξετάσεων, όσο και για την εισαγωγή στις Σχολές Ανώτερης Εκπαιδευτικής Κατάρτισης. Οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026 μέσω της σχετικής