Τουρκικά ΜΜΕ: Απειλές με πυραύλους μεγαλύτερης εμβέλειας από τον Tayfun – Αιτία πολέμου η επέκταση των χωρικών υδάτων

Τα Τουρκικά ΜΜΕ, αναμοχλεύουν με επιτυχία την ένταση μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.

Με απειλές και πυραύλους μεγαλύτερης εμβέλειας από τον Tayfun «επιστρέφουν» τα Τουρκικά ΜΜΕ, αναμοχλεύοντας  με επιτυχία την ένταση μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας, ενισχύοντας την επιθετική ρητορική της Τουρκίας.

Ετοιμάζουν πυραύλους μεγαλύτερης εμβέλειας από τον Tayfun

«Ετοιμάζουμε νέο πύραυλο όπως τον Tayfun και θα έχει μεγαλύτερη εμβέλεια» υποστηρίζουν Τούρκοι αναλυτές, στέλνοντας ένα νέο απειλητικό μήνυμα στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα η  παρουσιάστρια του Haber Global, έχοντας καλεσμένο τον τούρκο στρατιωτικό αναλυτή Μετέ Γιαράρ σχολίασε:  «Aς μιλήσουμε για τον πύραυλο Tayfun καθώς η πρώτη δοκιμαστική του βολή είχε γίνει τον Οκτώβριο. Ο πρόεδρος Ερντογάν είχε δηλώσει πως ‘ο Έλληνας τρέμει από τον φόβο του’. Γι’ αυτό θα ξεκινήσουμε με τον Tayfun. Πρέπει να το πούμε αυτό. Φτάσαμε στο σημείο που μπορούμε να οδηγηθούμε σε διαφορετικό επίπεδο στους αιθέρες»

Ο τούρκος αναλυτής με τη σειρά του απάντησε: «Στην αμυντική βιομηχανία τώρα τα 1.000 χιλιόμετρα ίσως να είναι και λίγα, γι’ αυτό και αποφεύγουν να μιλούν για το βεληνεκές του Tayfun»

Στη συνέχεια η τουρκική κρατική τηλεόραση, παρουσίασε έναν χάρτη που δείχνει την εμβέλεια που έχει ο Tayfun

tayfun apo kratiki tileorasi

«Δηλαδή ο στόχος είναι μεγαλύτερος και από τα 1.000 χιλιόμετρα; Εγώ αυτό καταλαβαίνω;» ρώτησε τον αναλυτή η παρουσιάστρια.

«Επειδή ετοιμάζονται διαδοχικά διάφορα σχέδια και νέοι πύραυλοι. Δηλαδή εκτός από τον Tayfun θα δημιουργηθεί κι άλλος πύραυλος. Μάλλον θα έχει μεγαλύτερη εμβέλεια» απάντησε ο αναλυτής.

Τουρκικά ΜΜΕ: Ξεκάθαρο μήνυμα από την Τουρκία: Εάν η Αθήνα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα, θα θεωρηθεί αιτία πολέμου

Την ίδια στιγμή, η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak μιλά προκλητικά για «ξεκάθαρο μήνυμα από την Τουρκία αν η Ελλάδα επεκτείνει η Ελλάδα στα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια». «Η Τουρκία έστειλε το μήνυμα αποφασιστικότητας στην περιοχή της Γαλάζιας Πατρίδας» αναφέρεται.

Η εφημερίδα στη συνέχεια διερωτάται «Ποια είναι λοιπόν η πηγή της κρίσης στο Αιγαίο, τι θέλει η Ελλάδα και τι αντιτίθεται η Τουρκία;»

«Η Ελλάδα αύξησε τις χωρικές της θάλασσες, που καθορίστηκαν ως 3 μίλια στη Λωζάνη το 1936, σε 6 ναυτικά μίλια. Λόγω της θετικής ατμόσφαιρας που επικρατούσε τότε στις τουρκοελληνικές σχέσεις, η Τουρκία δεν αντιτάχθηκε στην απόφαση αυτή.» αναφέρει το άρθρο.

«Ωστόσο, μετά το Κυπριακό το 1964 και τον οπλισμό από την Ελλάδα των νησιών κοντά στις ακτές της Ανατολίας, η Τουρκία αύξησε τα χωρικά της ύδατα στα 6 ναυτικά μίλια.»

Αιτία πολέμου

Μετά την ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο το 1974, η Ελλάδα προσπάθησε να αυξήσει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια. Η Τουρκία, από την άλλη, δήλωσε το 1976 ότι θα θεωρούσε αυτό το βήμα αιτία πολέμου.

Τα επόμενα χρόνια, αυτή η απαίτηση της Ελλάδας συνέχισε να εμφανίζεται κατά καιρούς.

Screenshot 2 3

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αντίδοτο» για τα Rafale εξακολουθεί να ψάχνει η Τουρκία: Ανοιχτό το ενδιαφέρον για Typhoon Eurofighter

*Του Κώστα Σαρικά Παρά την απόκτηση 40 καινούργιων μαχητικών F-16 Viper και την αναβάθμιση ακόμη 79 στην ίδια διαμόρφωση φαίνεται ότι τα Rafale της Πολεμικής μας Αεροπορίας εξακολουθούν να παραμένουν ο μεγάλος «πονοκέφαλος» της Άγκυρας. Πόσο μάλλον όταν η πολιτική και στρατιωτική

Επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ»: «Δεν είναι αρκετά τα πλοία», προειδοποιεί ο Υποναύαρχος Γρυπάρης

Μετά την απόσυρση της γερμανικής φρεγάτας Hessen, η ευρωπαϊκή επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» (EUNAVFOR ASPIDES) στην Ερυθρά Θάλασσα θα δυσκολευτεί να φέρει εις πέρας τις αποστολές της. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Spiegel», ο Έλληνας διοικητής της επιχείρησης, υποναύαρχος Βασίλειος Γρυπάρης ,

Η πολιτική οικονομία της δημογραφικής παρακμής

I. Δύο προσεγγίσεις για την σχέση δημογραφίας και ανάπτυξης Στην οικονομική φιλολογία η μελέτη των σχέσεων μεταξύ δημογραφίας και ανάπτυξης είναι περιορισμένη. Οι υφιστάμενες εργασίες δεν είναι πολλές και, πέραν από την κλασσική θεωρία του «δημογραφικού μερίσματος» (demographic dividend) έχουν

Τουρισμός: Οι δημοφιλείς πόλεις της Ευρώπης με τους περισσότερους πορτοφολάδες

Καθώς πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά στο να κανονίσουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές, είναι δυστυχώς σημαντικό να θυμόμαστε ότι δεν είναι όλοι όσοι συναντάμε στα ταξίδια μας καλοπροαίρετοι. Μια νέα μελέτη της βρετανικής εταιρείας ταξιδιωτικής ασφάλισης QuoteZone ανέδειξε ότι πολλοί δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί αποτελούν…

Μετάβαση στο περιεχόμενο