Λευκάδα : Σύλληψη δύο ανδρών για κλοπή ψαριών

Μάστιγα έχει γίνει για την περιοχή του Ιονίου η κλοπή ψαριών από υδατοκαλλιέργειες. Τα Χριστούγεννα είχαμε κλοπή στο Ιβάρι της Λευκάδας ενώ χθες το βράδυ , μετά από οργανωμένη επιχείρηση του Λιμενικού της Λευκάδας συνελήφθησαν δύο άτομα όπου με μικρό φουσκωτό προσπάθησαν να κλέψουν από κλουβί υδατοκαλλιέργειας  ψάρια κοντά στο Μύτικα.  Όταν συνελήφθησαν από τους άνδρες του Λιμενικού της Λευκάδας βρέθηκαν στην κατοχή τους 165 κιλά λαβράκια. Οι δύο άνδρες , να σημειωθεί ότι έχουν συλληφθεί και παλαιότερα για αντίστοιχες πράξεις, κρατούνται στην Λευκάδα. Σήμερα εμφανίστηκαν ενώπιον της Εισαγγελέως και αύριο θα απολογηθούν στην ανακρίτρια.

Παρακάτω το επίσημο δελτίο τύπου του Λιμενικού:

Στη σύλληψη δύο (02) ημεδαπών, ηλικίας 28 και 59 ετών, προέβησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμεναρχείου Λευκάδας.

Ειδικότερα, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, στο πλαίσιο εποχούμενης περιπολίας, εντόπισαν ύποπτο σκάφος, με δύο επιβαίνοντες, να κινείται χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας στη θαλάσσια περιοχή “ΒΕΛΑ” Αιτωλοακαρνανίας και να προσεγγίζει εγκαταστάσεις υδατοκαλλιέργειας.

Κατόπιν διακριτικής επιτήρησης, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω προέβησαν σε κλοπή ιχθύων από ιχθυοκλωβό της εν λόγω υδατοκαλλιέργειας. Στη συνέχεια και ενώ το ανωτέρω σκάφος αποχώρησε από το σημείο, ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία, οι επιβαίνοντες του εν λόγω σκάφους, δεν ανταποκρίθηκαν στα ηχητικά και φωτεινά σήματα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Ακολούθησε προειδοποιητική βολή σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους και τη σύλληψη των δύο επιβαινόντων του, ενώ εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 238 μ. διχτύων και ιχθύες του είδους “ΛΑΥΡΑΚΙ” συνολικού βάρους εκατόν εξήντα πέντε κιλών (165 Kg).

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω πνευστή λέμβος, ενώ οι κατασχεμένοι ιχθύες πρόκειται να παραδοθούν στην ανωτέρω ιχθυοκαλλιέργεια.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Youth Pass: Όσα πρέπει να ξέρετε για τους δικαιούχους και τη διαδικασία – Πότε καταβάλλεται, πού εξαργυρώνεται

Σε περισσότερους από 145.000 ανέρχονται οι νέοι 18 και 19 ετών, οι οποίοι θα λάβουν φέτος την οικονομική ενίσχυση ύψους 150 ευρώ στο πλαίσιο του Youth Pass 2024. Πιο αναλυτικά, στους 69.825 ανήλθαν οι νέοι 18 ετών που υπέβαλαν τη σχετική

Oι «Denial» S-400 στο επίκεντρο της «Ramstein Flag 24» και ο περίεργος ρόλος της Τουρκίας

*Του Κώστα Σαρικά Σενάρια καταστολής της αεράμυνας της Ρωσίας με έμφαση στα αντιαεροπορικά συστήματα S-400 αναμένεται να βρεθούν  στο επίκεντρο της μεγαλύτερης αεροπορικής άσκησης του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη η οποία διοργανώνεται από την Ελλάδα το προσεχές φθινόπωρο. Ο σχεδιασμός της «Ramstein Flag

Red Arrows: Οι Βρετανοί πιλότοι «έκλεψαν τις εντυπώσεις» με τους εκπληκτικούς ελιγμούς τους [pics, vid]

Το ακροβατικό σμήνος «Red Arrows» της βρετανικής Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF), «έκλεψε τις εντυπώσεις» με τους εκπληκτικούς ελιγμούς που πραγματοποίησε κατά την διάρκεια σημερινής αεροπορικής επίδειξης στον Φλοίσβο Παλαιού Φαλήρου. Όπως συνηθίζουν άλλωστε, τα «Κόκκινα Βέλη» της ιστορικής RAF κατάφεραν να

Μέσι: Η διάσημη χαρτοπετσέτα που άλλαξε τη ζωή του Αργεντινού πωλήθηκε για αστρονομικό ποσό

Η τεράστια ιστορία του Λιονέλ Μέσι με την Μπαρτσελόνα ξεκίνησε στις 14 Δεκεμβρίου 2000, στο τραπέζι ενός τένις κλαμπ. Τότε ήταν που οι Καταλανοί δεσμεύθηκαν να κάνουν δικό τους τον Αργεντινό, σε ηλικία 13 ετών. “Στην Βαρκελώνη στις 14 Δεκεμβρίου του 2000 παρόντος του Μινγκέλα και

Μετάβαση στο περιεχόμενο