Λιμάνι Πειραιά: Μπήκαν σε λειτουργία τα νέα κοντέινερ μεταφοράς αυτοκινήτων

Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς ξεκίνησε μια νέα υπηρεσία μεταφοράς αυτοκινήτων από κοινού με την COSCO SHIPPING SPECIALIZED CARRIERS CO., LTD, που αξιοποιεί το πλεονέκτημα της θέσης του λιμένα Πειραιά και προσφέρει έναν καινοτόμο τρόπο μεταφοράς οχημάτων με πλοία πολλαπλών χρήσεων, έχοντας στόχο την παροχή υπηρεσιών logistics αυτοκινήτων υψηλής ποιότητας στην περιοχή EMEA.

 

 

Η νέα υπηρεσία αφορά τη μεταφορά σε ειδικά κοντέινερ, χωρητικότητας 3 οχημάτων, που ονομάζεται Flat Rack, εξοπλισμένα με ενσωματωμένες ράμπες για ευκολότερη μεταφορά και τοποθέτηση των οχημάτων. Αυτές οι πλατφόρμες έχουν πιστοποιηθεί και μπορούν να στοιβάζονται σε ύψος 3 κοντέινερ.

Η στρατηγική θέση του λιμένα ανάμεσα στις τρεις ηπείρους και συνεπώς ανάμεσα σε πολλαπλές αγορές, οι ολοκληρωμένες παρεχόμενες υπηρεσίες και κυρίως η υψηλή ποιότητα υπηρεσιών των τερματικών σταθμών εμπορευματοκιβωτίων, αλλά και η παρουσία του ομίλου COSCO SHIPPING ήταν οι κύριοι παράγοντες που συνέβαλαν καθοριστικά ώστε να επιλεγεί το λιμάνι Πειραιά ως βασικός διαμετακομιστικός κόμβος σε αυτό το μεγάλο επιχειρηματικό πρότζεκτ.

 

 

Στις 21 Δεκεμβρίου 2022 κατέφθασε στον Πειραιά το πρώτο καράβι αυτοκινήτων, τα οποία εκφορτώθηκαν στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων για να μεταφερθούν στη συνέχεια στον τερματικό σταθμό αυτοκινήτων προκειμένου να οδηγηθούν στους τελικούς προορισμούς τους.

Ο Πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε. κ. Yu Zenggang, εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την έναρξη μιας επιπλέον σημαντικής δραστηριότητας εντός του λιμένος, τονίζοντας ότι για άλλη μια φορά αποδεικνύεται η μεγάλη αξία της συνέργειας, η οποία αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση και δημιουργεί τις συνθήκες για την επίτευξη αξιοσημείωτων αποτελεσμάτων με σημαντικές οικονομίες κλίμακος και οφέλη προς όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Ως ένα από τα βασικά μέλη της China COSCO SHIPPING Corporation Limited Company, η COSCO SHIPPING Specialized Carriers Co., Ltd. (COSCO SHIPPING Specialized για συντομία) εξειδικεύεται στις λειτουργίες και τη διαχείριση περισσότερων από εκατό πλοίων, συμπεριλαμβανομένων πλοίων πολλαπλών χρήσεων και πλοίων βαρέων φορτίων, ημι-υποβρύχιων πλοίων, πλοίων αμιγώς μεταφοράς οχημάτων, μεταφοράς κορμών δέντρων καθώς και ασφάλτου. Το μέγεθος αυτού του εξειδικευμένου ναυτιλιακού στόλου τον κατατάσσει ως τον μεγαλύτερο στον κόσμο.

Λιμάνι Πειραιά: Μπήκαν σε λειτουργία τα νέα κοντέινερ μεταφοράς αυτοκινήτων

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ελληνικές τράπεζες αύξησαν κατά 12,2% τη χρηματοδότηση της ελληνόκτητης ναυτιλίας το 2023

Οι ελληνικές τράπεζες συνεχίζουν χρόνο με τον χρόνο και ειδικότερα από το 2017 να αυξάνουν τη χρηματοδότηση τηw ελληνόκτητης ναυτιλίας.   Σύμφωνα με την έρευνα της Petrofin Research oι ελληνικές τράπεζες αποτελούν τη μόνη ομάδα που παρουσιάζει αύξηση, κατά 12,25%

Με το βλέμμα στον «Θαλασσόλυκο»: Στα ραντάρ του Στόλου η τουρκική αεροναυτική άσκηση

*Του Κώστα Σαρικά Λίγες μόλις ημέρες πριν από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Άγκυρα και τη συνάντηση του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ενώ το κλίμα επισκιάζεται από την προκλητική απόφαση του Τούρκου προέδρου για μετατροπή της ιστορικής Μονής της Χώρας

Πολεμικό Ναυτικό: Εκτοξεύθηκαν οι παραιτήσεις στελεχών – «Συναγερμός» της ΕΣΠΕΕΝΠΑ με αναλυτικά στοιχεία

Το 2023 σε επίπεδο παραιτήσεων στο Πολεμικό Ναυτικό ήταν μια πολύ κακή χρονιά, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Περιφέρειας Αττικής (ΕΣΠΕΕΝΠΑ), δυστυχώς από τις ενδείξεις φαίνεται ότι το 2024 ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς.

[VIDEO] Δείτε πώς γίνει η νέα εντυπωσιακή Μαρίνα στη Λευκάδα

Προχωρούν τα σχέδια για την ανάπτυξη της Μαρίνας Βλυχού στην Λευκάδα. Όπως δήλωσε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς: “Ένα σημαντικό έργο για το Βλυχό, την ευρύτερη περιοχή, αλλά και για όλη τη Λευκάδα. Ένα έργο αναπτυξιακό, που θα δώσει

Μετάβαση στο περιεχόμενο