Διπλωματία των σεισμών – Süddeutsche Zeitung: Οι Έλληνες είναι πάντα έτοιμοι να βοηθήσουν

Την αμέριστη στήριξη της Ελλάδας στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, με δημοσίευμά της για την αρωγή και τη «διπλωματία των σεισμών» μετά τις κατατροφές που προκλήθηκαν από τα 7,8 Ρίχτερ.

«Η Αθήνα και η Άγκυρα ερίζουν εδώ και καιρό για την Ανατολική Μεσόγειο, τις γεωτρήσεις, τους πρόσφυγες. Το τελευταίο διάστημα, πρωτίστως ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενέτεινε την κόντρα μέχρι που έφτασε να εξαπολύσει απειλές περί εισβολής σε ελληνικά νησιά που βρίσκονται κοντά στις ακτές της Τουρκίας» αναφέρεται στο δημοσίευμα.

«Όμως, οι Έλληνες είναι πάντα έτοιμοι να βοηθήσουν είτε σε σεισμούς, όπως σε εκείνον του Οκτωβρίου του 2020 στη Σμύρνη με τους σχεδόν 120 νεκρούς, είτε σε δυστυχήματα σε ορυχεία, σαν εκείνον, πριν από τέσσερις μήνες, στη Βορειοδυτική Τουρκία», σημειώνει η εφημερίδα του Μονάχου.

Και συνεχίζει: «Πέρα από την πολιτική ρητορική, και οι δύο λαοί αισθάνονται πολύ πιο στενά συνδεδεμένοι απ’ ό,τι δείχνουν τα φαινόμενα. Πολλοί Έλληνες έχουν οικογενειακές ρίζες στη Μικρά Ασία και ονόματα πόλεων όπως το Γκαζιαντέπ και το Καχραμανμάρας -επίκεντρο του ισχυρού σεισμού της Δευτέρας- είναι γνωστά σε πολλούς Έλληνες».

«Αλλά περισσότερο ακόμη από την Ιστορία συνδέει η καθημερινότητα. Όπως τα Τουρκόπουλα, έτσι και τα Ελληνόπουλα μαθαίνουν στο σχολείο πώς να συμπεριφέρονται όταν τρέμει η γη από κάτω από τα πόδια τους… ”Κάθε σεισμός ήταν ένα μάθημα για τη χώρα μας”, λέει ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου», συμπληρώνεται στην εφημερίδα.

«Μετά τους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν την περιοχή κοντά στην Κωνσταντινούπολη και την Αθήνα το 1999, οι δύο πλευρές βοήθησαν η μία την άλλη. Αυτό οδήγησε και σε μια πολιτική αποκλιμάκωση. Γινόταν λόγος για τη ”διπλωματία των σεισμών”. Κάτι που δεν θα έβλαπτε ούτε τώρα», σημειώνει δε η γερμανική εφημερίδα.

Διπλωματία των σεισμών – Süddeutsche Zeitung: Οι Έλληνες είναι πάντα έτοιμοι να βοηθήσουν

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι «κρύβεται» πίσω από την αντίδραση της κυβέρνησης για τα ηλεκτρικά και τα πλοία

Η σύσταση του Υπουργείου, δηλαδή της κυβέρνησης να μην εισέρχονται εντός πλοίου ηλεκτρικά οχήματα, με φόρτιση άνω του 40% της συνολικής χωρητικότητας – αυτονομίας, σίγουρα δεν ήταν τυχαία. Η ένστασή μας ήταν ότι το Υπουργείο έπρεπε να λάβει απόφαση και όχι να δώσει το

Στη Σούδα ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια του κόσμου

Το πλοίο μπορεί να φιλοξενήσει 4.198 επιβάτες σε δίκλινα δωμάτια μέχρι τη μέγιστη χωρητικότητα των 5.510 επιβατών, καθώς και 1.663 άτομα πλήρωμα. Στη Σούδα κατέπλευσε νωρίς το πρωί της Τρίτης (07/05) ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια του κόσμου το “Odyssey

Ηράκλειο: Ταλαιπωρία για 532 επιβάτες του POWER JET, μετά από βλάβη

Απαγορεύτηκε ο απόπλους στο επιβατηγό – οχηματαγωγό “POWER JET”, σημαίας Κύπρου, το πρωί της Τρίτης του Πάσχα, καθώς διαπιστώθηκε αδυναμία εκκίνησης των δεξιών κύριων μηχανών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας. Από Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, αρχικά, απαγορεύτηκε ο απόπλους, ενώ

Επενδυτικό σχέδιο εκατομμυρίων στο λιμάνι του Ηρακλείου

«Στο Ηράκλειο έχουμε ένα επενδυτικό σχέδιο πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, θέλουμε να αναπτύξουμε τον τερματικό σταθμό κρουαζιέρας, να φτιάξουμε ένα μεγάλο ξενοδοχείο, να εστιάσουμε στα φωτοβολταϊκά και την αιολική ενέργεια», αποκάλυψε ο Εμανουέλε Γκριμάλντι σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ιταλική

Μετάβαση στο περιεχόμενο