Εμφύλιος στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Η κόντρα Θεοδωρικάκου – Οικονόμου και το ξήλωμα του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

“Κακό κλίμα” και εσωτερικές αντιπαραθέσεις ανάμεσα στον υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο και τον υφυπουργό Ελευθέριο Οικονόμου.

Μία σύσκεψη για την ενίσχυση της ασφάλειας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ανέδειξε τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις και το “κακό κλίμα” ανάμεσα στον υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο και τον υφυπουργό Ελευθέριο Οικονόμου.

Ως ένα δείγμα “επικυριαρχίας”, ο αρμόδιος υπουργός, έδωσε την εποπτεία του ενισχυμένου κέντρου συντονισμού της ΕΛ.ΑΣ., στη… Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, στον υφυπουργό Ελευθέριο Οικονόμου και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Λάζαρο Μαυρόπουλο, προκειμένου να συντονίζουν τις αστυνομικές δυνάμεις και να ευθύνονται στη διαχείριση… αθλητικών εκδηλώσεων και αγώνων καθώς και των συγκεντρώσεων και πορειών.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε επίσης η αύξηση των περιπολιών στο λεκανοπέδιο της Αττικής, τη Θεσσαλονίκη και τα αστικά κέντρα όλης της χώρας, όπου παρουσιάζεται αυξημένη παραβατικότητα, η αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, ιδιαίτερα στον Έβρο και την αποτροπή εισόδου στη χώρα παράνομων μεταναστών, η πλήρης φύλαξη κρίσιμων υποδομών και στόχων και η ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε αεροδρόμια και τουριστικούς προορισμούς, ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Στο πλαίσιο των επανατοποθετήσεων υποστρατήγων, μετακινήθηκε ο προϊστάμενος του Κλάδου Ασφαλείας του Αρχηγείου, Κώστας Μαρκόπουλος ως διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας και στην θέση του θα τοποθετηθεί ο μέχρι σήμερα Διευθυντής Δημόσιας Ασφάλειας Μαρίνος Σταγάκης.

Ο Ταξίαρχος Δημήτρης Δάβαλος, από βοηθός ΓΑΔΑ μετακινείται στην Σχολή Εθνικής Ασφάλειας ως διοικητής και στη θέση του θα τοποθετηθεί ο Ταξίαρχος Βασίλης Ρόκος.

Στην Γενική Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων τοποθετείται ο Υποστράτηγος Γιώργος Μπάλλας, μέχρι σήμερα Διευθυντής Ειδικών Δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας, για την κάλυψη της θέσης αυτής μετά την προαγωγή του Νίκου Σπανουδάκη που έχει τοποθετηθεί Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας. Για την Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων προορίζεται ο Χαράλαμπος Καλόγηρος.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αντίδοτο» για τα Rafale εξακολουθεί να ψάχνει η Τουρκία: Ανοιχτό το ενδιαφέρον για Typhoon Eurofighter

*Του Κώστα Σαρικά Παρά την απόκτηση 40 καινούργιων μαχητικών F-16 Viper και την αναβάθμιση ακόμη 79 στην ίδια διαμόρφωση φαίνεται ότι τα Rafale της Πολεμικής μας Αεροπορίας εξακολουθούν να παραμένουν ο μεγάλος «πονοκέφαλος» της Άγκυρας. Πόσο μάλλον όταν η πολιτική και στρατιωτική

Επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ»: «Δεν είναι αρκετά τα πλοία», προειδοποιεί ο Υποναύαρχος Γρυπάρης

Μετά την απόσυρση της γερμανικής φρεγάτας Hessen, η ευρωπαϊκή επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» (EUNAVFOR ASPIDES) στην Ερυθρά Θάλασσα θα δυσκολευτεί να φέρει εις πέρας τις αποστολές της. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Spiegel», ο Έλληνας διοικητής της επιχείρησης, υποναύαρχος Βασίλειος Γρυπάρης ,

Η πολιτική οικονομία της δημογραφικής παρακμής

I. Δύο προσεγγίσεις για την σχέση δημογραφίας και ανάπτυξης Στην οικονομική φιλολογία η μελέτη των σχέσεων μεταξύ δημογραφίας και ανάπτυξης είναι περιορισμένη. Οι υφιστάμενες εργασίες δεν είναι πολλές και, πέραν από την κλασσική θεωρία του «δημογραφικού μερίσματος» (demographic dividend) έχουν

Τουρισμός: Οι δημοφιλείς πόλεις της Ευρώπης με τους περισσότερους πορτοφολάδες

Καθώς πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά στο να κανονίσουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές, είναι δυστυχώς σημαντικό να θυμόμαστε ότι δεν είναι όλοι όσοι συναντάμε στα ταξίδια μας καλοπροαίρετοι. Μια νέα μελέτη της βρετανικής εταιρείας ταξιδιωτικής ασφάλισης QuoteZone ανέδειξε ότι πολλοί δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί αποτελούν…

Μετάβαση στο περιεχόμενο