Έκτακτη ενίσχυση σε 1,1 εκατ. συνταξιούχους: Ποιοι και πότε θα λάβουν από 200 έως 300 ευρώ

Την Παρασκευή, 31 Μαρτίου, θα πιστωθεί στους λογαριασμούς 1.120.000 συνταξιούχων, η εφάπαξ έκτακτη ενίσχυση, με στόχο να αμβλυνθούν αδικίες λόγω προσωπικής διαφοράς, που είτε «ροκάνισε» είτε εξαφάνισε τις αυξήσεις των συντάξεων.

Τρία είναι τα φίλτρα, τα κριτήρια με βάση τα οποία αυτή η ενίσχυση διαφοροποιείται:

Η μη καταβολή της αύξησης κατά 7,75% ή η μερική καταβολή λόγω της προσωπικής διαφοράς
Το ύψος της σύνταξης που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι
Άλλες τυχόν ενισχύσεις που έλαβαν το προηγούμενο διάστημα, όπως το έκτακτο επίδομα των 250 ευρώ τον περασμένο Δεκέμβριο.
Το μέγιστο ποσό επιδότησης (300 ευρώ) υπολογίζεται ότι μπορούν να πάρουν περίπου 560.000 συνταξιούχοι.

Ποιοι θα πάρουν 300 ευρώ
όσοι συνταξιούχοι δεν είδαν καμία αύξηση. Πρόκειται για 120.000 περίπου συνταξιούχους (περίπου το 5% του συνόλου) με προσωπική διαφορά και με άθροισμα κύριων συντάξεων που κυμαίνονται μεταξύ 800 – 1000 ευρώ τον μήνα.
όσοι συνταξιούχοι έχουν προσωπική διαφορά και η μόνη ενίσχυση που έλαβαν το προηγούμενο διάστημα ήταν η έκτακτη καταβολή των 250 ευρώ τα Χριστούγεννα. Πρόκειται για 370.000 χαμηλοσυνταξιούχους με συντάξεις έως 800 ευρώ τον μήνα.
όσοι συνταξιούχοι έχουν άθροισμα κύριων συντάξεων μεταξύ 1.000 – 1.100 ευρώ τον μήνα, έχουν προσωπική διαφορά και είδαν μόνο μια μικρή ενίσχυση από την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης κατά μέσο όρο 36 ευρώ τον χρόνο. Πρόκειται για 70.000 συνταξιούχους.

Ποιοι θα πάρουν 250 ευρώ
όσοι συνταξιούχοι έχουν άθροισμα κύριων συντάξεων από 1.100 έως 1.600 ευρώ τον μήνα, έχουν προσωπική διαφορά και ωφελήθηκαν μόνο από την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης κατά μέσο όρο με 111 ευρώ ετησίως. Οι συνταξιούχοι αυτοί είναι 300.000
όσοι συνταξιούχοι λαμβάνουν άθροισμα κύριων συντάξεων έως 1.100 ευρώ το μήνα και είδαν αύξηση στη σύνταξή τους έως 3,49%. Η ομάδα αυτή αριθμεί περί τις 94.000 συνταξιούχους.

Ποιοι θα πάρουν 200 ευρώ
περίπου 33.000 συνταξιούχοι με άθροισμα κύριων συντάξεων από 1.101 έως και 1.600 ευρώ που έχουν λάβει αύξηση στη σύνταξή τους έως 3,49%
περίπου 125.000 συνταξιούχοι, οι οποίοι έχουν άθροισμα συντάξεων έως 1.100 ευρώ και είδαν αύξηση στις συντάξεις τους από 3,5% έως 6,99%.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, δεν καλύπτονται από την έκτακτη ενίσχυση οι συνταξιούχοι με αποδοχές πάνω από 1.600 ευρώ (περίπου το 2% των συνταξιούχων), οι οποίοι “βλέπουν” σημαντικό όφελος 500-600 ευρώ από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Η ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη και δεν υπόκειται σε οποιοδήποτε τέλος, εισφορά ή άλλη κράτηση υπέρ του Δημοσίου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Εκτακτη ενίσχυση σε 1,1 εκατ. συνταξιούχους: Ποιοι και πότε θα λάβουν από 200 έως 300 ευρώ

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φρεγάτες: Οι Γάλλοι έμαθαν στην Ερυθρά Θάλασσα αυτό που ήδη ξέρουν οι Έλληνες ναύαρχοι

Φρεγάτες: Οι Γάλλοι έμαθαν στην Ερυθρά Θάλασσα αυτό που ήδη ξέρουν οι Έλληνες ναύαρχοι αναφορικά με τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων. Τον τελευταίο καιρό, λόγω έλλειψης πληρωμάτων παγκοσμίως, έχει ξεκινήσει η συζήτηση για την μείωση του αριθμού των πληρωμάτων στα

ΥΕΘΑ: Στο Καστελόριζο ο Νίκος Δένδιας – Επισκέφθηκε Επιτηρητικά φυλάκια μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ [vid, pics]

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, επισκέφθηκε σήμερα, Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου 2024, Επιτηρητικά Φυλάκια της περιοχής ευθύνης της 95 ΑΔΤΕ, στο νησιωτικό σύμπλεγμα Μεγίστης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη, τον Διοικητή της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο Εμμανουήλ Θεοδώρου και τον Διοικητή της

Ελεύθερος μετά από παρέμβαση του ΥπΕξ ο Έλληνας αστυνομικός στα Ιεροσύλημα

Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, υπό κράτηση τέθηκε προσωρινά το Μεγάλο Σάββατο (4/5) Έλληνας αστυνομικός, μέλος της φρουράς του πρόξενου στην Ιερουσαλήμ. Είχε προηγηθεί επεισόδιο που σημειώθηκε κατά την Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Ναό της Αναστάσεως. Ο Έλληνας αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος μετά

Οι χρεώσεις για τις αποσκευές «βραχνάς» στα αεροπορικά εισιτήρια

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να είναι εξίσου προσεκτικοί όταν σχεδιάζουν πώς θα μεταφέρουν την αποσκευή τους, όπως και όταν κάνουν κράτηση για την πτήση τους. Τα τέλη αποσκευών αλλάζουν και αυξάνονται σε όλο τον κλάδο. Σήμερα, αν παραδώσετε μία βαλίτσα στις United Airlines, American

Μετάβαση στο περιεχόμενο