CMA CGM: Επίσημο το deal 3 δισ. για 16 νέα containerships

Ο γαλλικός κολοσσός υπέγραψε παραγγελία για δύο κατηγορίες πλοίων

Η CMA CGM ένας από τους μεγαλύτερους ναυτιλιακούς ομίλους του κόσμου στο κλάδο των τακτικών γραμμών (liners) υπέγραψε με τα κινεζικά ναυπηγεία China State Shipbuilding Corporation (CSSC) τη μεγαλύτερη παραγγελία ναυπήγησης containerships.

Το deal αφορά συνολικά 16 νέα πλοία που θα ναυπηγηθούν τα επόμενα χρόνια και η παραγγελία δόθηκε στο περιθώριο της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν και της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Πεκίνο.

Σύμφωνα με τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης η CMA CGM υπέγραψε παραγγελία για δύο κατηγορίες πλοίων σε μια συνολική συμφωνία αξίας 21 δισεκατομμυρίων κινεζικών γιουάν (σχεδόν 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια).

Η παραγγελία είναι επίσης η πρώτη για την Κίνα για πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων διπλού καυσίμου μεθανόλης. Δώδεκα από τα πλοία θα έχουν χωρητικότητα 15.000 TEU και θα χρησιμοποιούν κινητήρα που μπορεί χρησιμοποιήσει μεθανόλη. Επιπλέον, η CMA CGM παρήγγειλε τέσσερα επιπλέον πλοία LNG 23.000 TEU διπλού καυσίμου, τα οποία πιθανότατα αποτελούν συνέχεια της κατηγορίας Jacques Saadé.

Η επίσκεψη Μακρόν

Ο Μακρόν πραγματοποιούσε την πρώτη του κρατική επίσκεψη στην Κίνα εδώ και τρία χρόνια, επιδιώκοντας να ενισχύσει τους οικονομικούς δεσμούς και να λάβει την υποστήριξη της Κίνας για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η South China Morning Post αναφέρει ότι η Γαλλία και η Κίνα έχουν αυξήσει τους οικονομικούς δεσμούς τους ξεπερνώντας τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια για πρώτη φορά το 2022. Η Γαλλία ανέφερε ότι υπογράφηκαν περίπου 20 μεγάλες οικονομικές συμφωνίες κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που ολοκληρώθηκε. Εκτός από το deal της CMA CGM, η Airbus συμφώνησε να επεκτείνει την παραγωγή στην Κίνα και η Alstom κατέληξε σε νέες συμφωνίες. Η Γαλλική Εταιρεία Ηλεκτρικής Ενέργειας (EDF) υπέγραψε μια νέα πυρηνική συμφωνία και επίσης θα συνεργαστεί με την China Energy Investment Corporation για ένα έργο αιολικής ενέργειας.

Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται εδώ και μια δεκαετία με την CSSC να αναφέρει ότι η CMA CGM έχει παραγγείλει περισσότερα από 70 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στην Κίνα. Αυτό περιλαμβάνει 30 πλοία που έχουν παραδοθεί, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων εξαιρετικά μεγάλων πλοίων 18.000 TEU που κατασκευάστηκαν στην Κίνα και της κατηγορίας Jacques Saadé που ήταν τα πρώτα μεγάλα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με καύσιμο LNG.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φρεγάτες: Οι Γάλλοι έμαθαν στην Ερυθρά Θάλασσα αυτό που ήδη ξέρουν οι Έλληνες ναύαρχοι

Φρεγάτες: Οι Γάλλοι έμαθαν στην Ερυθρά Θάλασσα αυτό που ήδη ξέρουν οι Έλληνες ναύαρχοι αναφορικά με τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων. Τον τελευταίο καιρό, λόγω έλλειψης πληρωμάτων παγκοσμίως, έχει ξεκινήσει η συζήτηση για την μείωση του αριθμού των πληρωμάτων στα

ΥΕΘΑ: Στο Καστελόριζο ο Νίκος Δένδιας – Επισκέφθηκε Επιτηρητικά φυλάκια μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ [vid, pics]

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, επισκέφθηκε σήμερα, Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου 2024, Επιτηρητικά Φυλάκια της περιοχής ευθύνης της 95 ΑΔΤΕ, στο νησιωτικό σύμπλεγμα Μεγίστης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη, τον Διοικητή της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο Εμμανουήλ Θεοδώρου και τον Διοικητή της

Ελεύθερος μετά από παρέμβαση του ΥπΕξ ο Έλληνας αστυνομικός στα Ιεροσύλημα

Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, υπό κράτηση τέθηκε προσωρινά το Μεγάλο Σάββατο (4/5) Έλληνας αστυνομικός, μέλος της φρουράς του πρόξενου στην Ιερουσαλήμ. Είχε προηγηθεί επεισόδιο που σημειώθηκε κατά την Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Ναό της Αναστάσεως. Ο Έλληνας αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος μετά

Οι χρεώσεις για τις αποσκευές «βραχνάς» στα αεροπορικά εισιτήρια

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να είναι εξίσου προσεκτικοί όταν σχεδιάζουν πώς θα μεταφέρουν την αποσκευή τους, όπως και όταν κάνουν κράτηση για την πτήση τους. Τα τέλη αποσκευών αλλάζουν και αυξάνονται σε όλο τον κλάδο. Σήμερα, αν παραδώσετε μία βαλίτσα στις United Airlines, American

Μετάβαση στο περιεχόμενο