ΠΣΥΥΕΝ : Ειδική Εκλογική Αποζημίωση στους πολιτικούς υπαλλήλους του ΥΝΑΝΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΥΥΕΝ

Ειδική Εκλογική Αποζημίωση στους πολιτικούς υπαλλήλους του ΥΝΑΝΠ

Αγαπητές Συναδέλφισσες και Αγαπητοί Συνάδελφοι,

σας ενημερώνουμε ότι σε συνέχεια της από 11-04-2023 δέσμευσης του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Ιωσήφ Πλακιωτάκη, για καταβολή της ειδικής εκλογικής αποζημίωσης στους πολιτικούς υπαλλήλους του ΥΝΑΝΠ, την ίδια ημέρα κατατέθηκε με πρωτοβουλία του ΥΝΑΝΠ νομοτεχνική βελτίωση σε σχετική τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών για τη ρύθμιση του εν λόγω ζητήματος.

Ως εκ τούτου με το άρθρο 74 του ν. 5043/2023 (Α΄ 91), που δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης συμπεριλαμβάνονται στους δικαιούχους της εκλογικής αποζημίωσης οι λειτουργοί και υπάλληλοι του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο το ύψος και ο τρόπος καταβολής θα καθοριστούν προσεχώς με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών.

Αγαπητές Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

επιτέλους, ύστερα από τις συνεχείς και επίμονες προσπάθειες και πιέσεις του Συλλόγου μας,  έγινε το πρώτο και κύριο αποφασιστικό βήμα νομοθέτησης, ώστε οι πολιτικοί υπάλληλοι του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να λάβουν για πρώτη φορά το εκλογικό επίδομα, που αποτελούσε πάγιο αίτημά μας επί δεκαετίες.

Το επόμενο βήμα που θα ακολουθήσει άμεσα είναι η έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα ρυθμίζει ειδικότερα το θέμα καταβολής της ειδικής εκλογικής αποζημίωσης για τους υπαλλήλους του ΥΝΑΠ (πολιτικό και ένστολο προσωπικό), με την οποία αξιώνουμε να γίνει σεβαστή η αρχή της ίσης μεταχείρισης όλων των υπαλλήλων του ΥΝΑΝΠ.

Οι ενέργειες του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Ιωσήφ Πλακιωτάκη θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέσω της ορθής έκδοσης τόσο της ανωτέρω αναφερόμενης ΚΥΑ όσο και των απαραίτητων εσωτερικών διοικητικών πράξεων (εγκυκλίων) για τη χορήγηση του εκλογικού επιδόματος, υπό την εποπτεία και την ευθύνη του Υπουργού. 

Ο ΠΣΥΥΕΝ θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, ώστε στο άμεσο προσεχές χρονικό διάστημα να ολοκληρωθεί επιτυχώς ο κύκλος όλων των απαραίτητων ενεργειών και θα ενημερώνει σχετικά τα μέλη του επί των εξελίξεων.

 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συντάξεις: Ρεκόρ Ευρώπης στην αύξηση ορίων ηλικίας θα κάνει η Ελλάδα

Πάνω από τα 72 έτη προβλέπει η Κομισιόν ότι θα έχει αυξηθεί το όριο ηλικίας το 2070, μόνο η Δανία θα έχει υψηλότερο. Ως το 2030 η πρώτη αύξηση ορίου. Πρωτιά στην Ευρώπη στη συμπίεση της συνταξιοδοτικής δαπάνης. Ηδεύτερη μεγαλύτερη

Πρωταγωνιστές του πολέμου τα drones: Ποιες ελληνικές εταιρείες καινοτομούν

Την προσαρμογή των ενόπλων δυνάμεων στον πόλεμο με μη επανδρωμένα συστήματα, μετά τα διδάγματα από τον πόλεμο στην Ουκρανία, προανήγγειλε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Κέντρο καινοτομίας δημιουργεί το υπ. Εθνικής Άμυνας. Την ώρα που στη Βουλή αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτηση

Παγκόσμιο Ναυτιλιακό Φόρουμ: H “πράσινη μετάβαση” θα διπλασιάσει τις θέσεις απασχόλησης έως το 2050

Τις σημαντικές ευκαιρίες που παρουσιάζει σε θέσεις απασχόλησης η απεξάρτηση της ναυτιλίας από τον άνθρακα, επισημαίνει ανάλυση του Παγκόσμιου Ναυτιλιακού Φόρουμ, διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού με έδρα την Κοπεγχάγη. Το Παγκόσμιο Ναυτιλιακό Φόρουμ, που ιδρύθηκε το 2017, χρηματοδοτείται μέσω ενός

Τριγμοί στην κυβέρνηση Νετανιάχου με τελεσίγραφο…

Βαθαίνει το ρήγμα στην ισραηλινή κυβέρνηση καθώς μετά την έκκληση του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ, προς τον Μπένιαμιν Νετανιάχου για τη συγκρότηση σαφούς σχεδίου για τη μεταπολεμική διακυβέρνηση της Γάζας, σειρά πήρε ο υπουργός Μπένι Γκαντς, απειλώντας να αποσύρει

Μετάβαση στο περιεχόμενο