Οι παλαιοί απόστρατοι θύματα των νόμων των μνημονίων ….Κατάφορα Άδικη η Προσωπική Διαφορά!!!

_Και πάλι οι μεγάλοι χαμένοι . _
Να καταργηθεί η κατάφορα άδικη προσωπική διαφορά
 
 

Γράφει ο Γιάννης Αβραμίδης Σμχος (ε.α)

Αποτέλεσμα της δημοσιονομικής κρίσης της χώρας, ήταν το Δ.Ν.Τ και η Τρόικα, που την οδήγησαν στους κατά ανάγκην, νόμους των μνημονίων Ν.3863/10, Ν.3865/10(Ε.Α.Σ), Ν.4024/11,Ν,4051/12, Ν.4093/12 (νόμοι μείωσης σύνταξης). Αυτοί οι νόμοι αφορούσαν κυρίως συνταξιούχους με ………..μεικτή σύνταξη άνω των 1.000,00 € και φτώχυναν κυρίως την μεσαία τάξη του ελληνικού λαού , στην οποία ανήκουν και οι απόστρατοι, μείωσαν τις συντάξεις τους κάτω του 50%.
Η προσφυγή στη δικαιοσύνη αρκετών αποστράτων αλλά και πολιτών δικαιώθηκαν και πολλοί νόμοι των μνημονίων κηρύχθηκαν αντισυνταγματικοί. Αποτέλεσμα ο Ν.4307/ 14 επανάφερε τις συντάξεις στο 50% του 2010(προ μνημονίων) και ο Ν.4387/16 κατάργησε τους νόμους μείωσης συντάξεων, με το τέχνασμα αλλαγής του τρόπου υπολογισμού συντάξεων (Εθνική συν Ανταποδοτική) και έτσι προέκυψε η απαράδεκτη κατάφορα άδικη προσωπική διαφορά που καθήλωνε τις συντάξεις σε πολλούς αποστράτους από κάθε μελλοντική αύξηση.
 Η αδικία της προσωπικής διαφοράς έκανε την εμφάνισή της με την πρώτη αύξηση, μετά από δώδεκα χρόνια, κατά 7.75% και έπληξε κυρίως τους παλαιούς αποστράτους με θετική προσωπική διαφορά , η οποία συμψηφίστηκε με την αύξηση και έλαβαν πολύ μικρό ποσό, αλλά ακόμα και μηδενικό. .
 Η Κυβέρνηση για να χρυσώσει το χάπι της κατάφωρης αδικίας αποφάσισε να χορηγήσει εφ άπαξ επιδόματα στους αδικούμενους που πήραν μειωμένη αύξηση , ακόμα και μηδενική. Τα επιδόματα ορίστηκαν σε 300.00€ , 250,00€ και 200,00€, ανάλογα με τις προϋποθέσεις που σχετίζονται κυρίως με το ύψος της μεικτής σύνταξης και το ποσοστό της αύξησης της σύνταξης.
Δυστυχώς η προϋπόθεση του ορίου μεικτής σύνταξης 1.600,00€ που αποκλείει από τα επιδόματα , πλήττει κυρίως τους παλαιούς αποστράτους με πολλά συντάξιμα χρόνια (εκστρατείας, πτητικά , πραγματικά) .
 Από σχετική έρευνα διαπιστώθηκε ότι αυτή η διάταξη που αποκλείει κυρίως τους αποστράτους με μεικτή σύνταξη άνω των 1.600,00€ ,έστω και από το εφάπαξ επίδομα των 200,0€ πλήττει αρκετούς συναδέλφους και είναι κατάφωρα άδικο κυρίως για αυτούς που υπηρέτησαν την πατρίδα σε δύσκολες υπηρεσίες για να πάρουν μια σύνταξη και να έχουν αξιοπρεπή ζωή στα δύσκολα χρόνια με πολλές απαιτήσεις υγείας και κοινωνικές υποχρεώσεις.
Όσοι συμμετείχαν και ενέκριναν να πλήξουν την τάξη των αποστράτων διέπραξαν ένα ακόμα ατόπημα. Η λύση είναι μία την έχουμε προτείνει κατ επανάληψη
  ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΚΑΤΑΦΟΡΑ ΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ του Ν.4387/16, άλλωστε κηρύχθηκε αντισυνταγματικός στην πλειονότητά του. 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού είναι μύθος – Η πραγματική κρίση βρίσκεται αλλού

Όλο και πιο έντονα ακούγεται ότι υπάρχει μια παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού. Από Έλληνες εφοπλιστές και μεγάλα ναυλομεσιτικά γραφεία μέχρι διεθνείς οργανισμούς και εταιρείες επάνδρωσης πλοίων, όλοι μιλούν για την έλλειψη αξιωματικών. Το τι φταίει όμως δεν μας έχει

Κικίλιας: Οι εκλογές θα κριθούν από τη δουλειά μας, όχι από τα νέα κόμματα…

«Οι επενδύσεις, οι μεταρρυθμίσεις και οι τομές στις οποίες έχει προχωρήσει όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας- αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα πολλαπλές κρίσεις όπως πανδημία, πολέμους, ενεργειακή κρίση, κλπ- πρέπει να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν προς όφελος της ελληνικής

Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου – FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές

FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου * Το FIR Αθηνών, το οποίο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αεροναυτιλιακούς θεσμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο και καθορίστηκε από περιφερειακές αεροναυτιλιακές διασκέψεις του ICAO, αναγνωρισμένο διεθνώς

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο των Ποσειδωνίων 2026 – Η ναυτιλιακή τεχνολογία αλλάζει ρυθμό και μετασχηματίζει τον κλάδο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αναδεικνύεται σε έναν από τους βασικότερους μοχλούς εξέλιξης της παγκόσμιας ναυτιλίας, με τα Ποσειδώνια 2026 να επιβεβαιώνουν ότι η τεχνολογία έχει πλέον περάσει από το στάδιο της θεωρίας και των πιλοτικών εφαρμογών σε μια νέα εποχή ευρείας