Κάτω από 4% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

Kάτω από το ψυχολογικό όριο του 4% υποχώρησε σήμερα μετά από περίπου έξι μήνες η απόδοση του Ελληνικού 10ετούς ομολόγου. Νωρίς το απόγευμα το Ελληνικό 10ετές ομολόγο διαπραγματευόταν με απόδοση 3,96%, ενώ για παράδειγμα η απόδοση του αντίστοιχου Ιταλικού τίτλου ήταν στο 4,14%. Η άνοδος στις τιμές των ελληνικών ομολόγων μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές, την ίδια στιγμή μάλιστα που οι τιμές των περισσοτέρων Ευρωπαϊκών ομολόγων υποχωρούσαν, καταδεικνύει ότι το λεγόμενο πολιτικό ρίσκο, δεν επηρεάζει την αγορά.

Επιπροσθέτως, οι αγορές προεξοφλούν ότι το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ θα αυξηθεί περαιτέρω κατά 0,5% στο 3,75%, καθώς σύμφωνα με τις τρέχουσες προβλέψεις της Κεντρικής Τράπεζας ο πληθωρισμός αναμένεται να υποχωρήσει κάτω από 3% στο τελευταίο τρίμηνο του έτους. Επομένως, όπως εκτιμούν στελέχη της αγοράς η θετική πορεία της εγχώριας αγοράς ομολόγων, σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, καταδεικνύει ότι οι επενδυτές δεν φοβούνται για το ενδεχόμενο δημοσιονομικού εκτροχιασμού την επομένη των εκλογών. Ήδη η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στον Προϋπολογισμό από πέρυσι, αποτέλεσε θετική έκπληξη.

Επίσης, η υποχώρηση των αποδόσεων που παρατηρείται όλο το τελευταίο διάστημα και κορυφώθηκε σήμερα, αντανακλά την προσδοκία των επενδυτών για την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας στην επενδυτική βαθμίδα από τους Οίκους Αξιολόγησης, προφανώς μετά τις εκλογές. Στην εγχώρια αγορά και συγκεκριμένα στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τραπέζης της Ελλάδος παρατηρήθηκε έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον, καθώς καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές 102 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 98 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Η απόδοση του Ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,99% έναντι 2,25% του αντίστοιχου Γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,74%. Στην αγορά συναλλάγματος ανοδικά κινείται το δολάριο με αποτέλεσμα το ευρωπαϊκό νόμισμα να διαπραγματεύεται στα 1,0882 δολ. από το επίπεδο των 1,097 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Κάτω από 4% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ανθρώπινο δυναμικό, η «μαύρη τρύπα» των Ενόπλων Δυνάμεων

Καλές οι αγορές όπλων, ανθρώπινο δυναμικό που θα βρεθεί για να τα χειριστεί αφού οι νέοι γυρίζουν την πλάτη τους στις στρατιωτικές σχολές. Ο Ν. Δένδιας συχνά – πυκνά μιλάει για τη χακί «Ατζέντα 2030» που προβλέπει τον ριζικό εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Καμία αντίρρηση

Πανελλαδικές 2026: Οι Bάσεις της Ναυτιλίας

Ανακοινώθηκαν το πρωί της Πέμπτης, 23ης Ιουλίου 2026, τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω πανελλαδικών εξετάσεων. Οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων μέσω της σχετικής πλατφόρμας, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Η σχολή που πέρασε μόλις… ένας υποψήφιος

Δείτε όλες τις Σχολές και τα τμήματα που «ανοίγουν πόρτες» με μονοψήφιο αριθμό εισακτέων Οι Βάσεις εισαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων 2026, ανέδειξαν περιφερειακά και εξειδικευμένα τμήματα ΑΕΙ που καλούνται πλέον να λειτουργήσουν με ελάχιστους νέους φοιτητές στα έδρανά τους. Η πιοκραυγαλέα περίπτωση καταγράφεται

Γερμανικός στρατός: Γιατί λείπουν οι γυναίκες;

Να καταταγώ στον στρατό; Σε καμία περίπτωση! Για τις νεαρές γυναίκες από τις οποίες η DW πήρε συνέντευξη στο Βερολίνο, η θητεία στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκτός συζήτησης. «Δεν ταιριάζει στα σχέδιά μου για σπουδές και εργασία», υποστηρίζει μία από τις