Σύσκεψη Αρχηγών Γενικών Επιτελείων Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας

Την Τρίτη 16 Μαΐου 2023, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, με την συμμετοχή των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων (ΓΕ) Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ), στην Αίθουσα Συνεδριάσεων «ΣΤΡΑΤΑΡΧΟΥ ΑΛ. ΠΑΠΑΓΟΥ».

Κατά την σύσκεψη, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα (Π.Σ.) στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, καθώς και στην συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην κάλυψη αναγκών επιτήρησης και κατάσβεσης πυρκαγιών, με την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας (με εναέρια – επίγεια μέσα, καθώς και προσωπικό).

Αναφέρθηκε η σπουδαιότητα της πρόληψης των πυρκαγιών τονιζομένου του περσινού παραδείγματος, όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις ανέλαβαν και διεκπεραίωσαν την χερσαία επιτήρηση στο σύνολό της, με την εκπομπή αμιγών περιπόλων σχεδόν σε ολόκληρη την επικράτεια, που εκ του αποτελέσματος κρίνεται ως επιτυχημένη, αφού οι δασικές πυρκαγιές μειώθηκαν σημαντικά.

Ετέθησαν και συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.), με έμφαση στις συνεκπαιδεύσεις, στις κοινές αποστολές επιτήρησης των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων της Χώρας μας και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, τα αποτελέσματα των οποίων αποτυπώνονται στην σημαντική μείωση αυτών από τις αρχές του 2020 μέχρι σήμερα.

Τέλος ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισήμανε την άριστη συνεργασία του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ) του ΓΕΕΘΑ με το:

● Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) του Π.Σ.

● Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) της ΕΛ.ΑΣ.

● Κέντρο Επιχειρήσεων και το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο υψηλό επίπεδο διαλειτουργικότητας που έχει επιτευχθεί μεταξύ των Σωμάτων Ασφαλείας με τα αντίστοιχα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων για την αντιμετώπιση ακόμη και ενδεχόμενης υβριδικού τύπου απειλής.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανικός στρατός: Γιατί λείπουν οι γυναίκες;

Να καταταγώ στον στρατό; Σε καμία περίπτωση! Για τις νεαρές γυναίκες από τις οποίες η DW πήρε συνέντευξη στο Βερολίνο, η θητεία στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκτός συζήτησης. «Δεν ταιριάζει στα σχέδιά μου για σπουδές και εργασία», υποστηρίζει μία από τις

Δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Ποιοι αρχηγοί θα πάνε Προεδρικό, ποιοι… το σκέφτονται, ποιοι είπαν «όχι» και ποιοι δεν προσκλήθηκαν

Ιδιαίτερο συμβολικό αλλά και ουσιαστικό πολιτικό ενδιαφέρον έχει η φετινή δεξίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας στις 24 Ιουλίου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα, καθώς η πολιτική ρευστότητα που επικρατεί φαίνεται ότι επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό και τους πολιτικούς

Ο «αστυνομικός» γάτος Nimis που «περιπολεί» τους δρόμους του Άμστερνταμ

Η «αστυνομική γάτα» του Άμστερνταμ έχει γίνει viral στο TikTok, με τα βίντεό της να έχουν ξεπεράσει τα 4,5 εκατομμύρια προβολές. Ο γάτος, που ονομάζεται Nimis, ζει σε ένα πλωτό σπίτι και ξεχωρίζει χάρη στο κίτρινο γιλέκο που φορά, το οποίο θυμίζει αστυνομική στολή. Κάθε μέρα συνοδεύει την ιδιοκτήτριά του, Lydia Farber, στις βόλτες τους στα κανάλια

Κακοκαιρία μέχρι το Σάββατο: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες – «Κόκκινη προειδοποίηση»

Κακοκαιρία προβλέπεται από την Παρασκευή 24/7 μέχρι και τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 25/7 στις περισσότερες περιοχές της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα σε πολλές περιοχές θα συνοδεύονται από κατά τόπους ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια),