Μ. Σφακιανάκης: Στόχος των χάκερ η Ελλάδα και όχι η Τράπεζα Θεμάτων

Η Ελλάδα χρειάζεται Ενιαίο Οργανισμό Κυβερνοασφάλειας, υποστηρίζει ο Μανώλης Σφακιανάκης, Αντιστράτηγος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας και δημιουργός της υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σήμερα και λίγο πριν τις εκλογές, τυχαίο ίσως (;), εμφανίζεται σε έναν πολύ ευαίσθητο στόχο, το υπουργείο Παιδείας, μια οργανωμένη επίθεση ενάντια στον θεσμό των εξετάσεων μαθητών Λυκείου και ειδικότερα στην Τράπεζα Θεμάτων αυτών!

Επειδή τα πολλά λόγια περιττεύουν και περισσεύουν σε αυτές τις καταστάσεις και μετά τη μελέτη και σπουδή του όλου θέματος από τα εγχώρια και διεθνή μέσα και όχι από Προανακριτικό Υλικό, καταλήγω σε ένα πρώτο συμπέρασμα σήμερα 30/5/23, ότι ο στόχος ήταν η χώρα μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και όχι η Τράπεζα Θεμάτων, που μόνο με οργανωμένη κυβερνοασφάλεια ίσως δεν θα είχαμε τα σημερινά αποτελέσματα.

Ήταν τόσο έντονη επίθεση, που σκοπό είχε να δείξει προς κάθε κατεύθυνση ότι κάτι θέλουν… και ίσως κάτι θα ακολουθήσει, αυτό το κρατάμε!

Προτείνω, μέσα από την εμπειρία μου και τη συμμετοχή μου σε δεκάδες Επιτροπές Κυβερνοασφάλειας, στην επόμενη κυβέρνηση, τη δημιουργία ενός Οργανισμού που να ασχολείται αποκλειστικά με την κυβερνοασφάλεια κάθε δημόσιας δομής και υπουργείου, διότι σήμερα κάθε δομή και υπουργείο έχει το δικό της «βιλαέτι», με αποτέλεσμα να μην υπάρχει συντονισμός και ενημέρωση σε κεντρικό επίπεδο και όλο αυτό να γίνει υπό την εποπτεία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το οποίο έχει να επιδείξει έργο και εμπειρία, για να μπορέσουμε να είμαστε οργανωμένοι και έτοιμοι σε κάθε επίθεση που θα γίνεται πλέον στον δημόσιο τομέα και αναφέρομαι σε υπουργεία και δημόσιους οργανισμούς.

Ο λόγος που γίνεται αυτή η δημόσια πρόταση είναι διότι η κυβερνοασφάλεια θέλει γνώση και συντονισμό, καθόσον μπορούν να γίνονται πολλά χτυπήματα ταυτόχρονα σε πολλούς στόχους από ένα σημείο ή και το αντίθετο, άρα χωρίς συντονισμό και γνώση, δεν θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

* Ο Μανώλης Σφακιανάκης είναι ιδρυτής της δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Αντιστράτηγος ε.α ΕΛΑΣ, Πρόεδρος Εθνικού Κέντρου Κυβερνοασφάλειας και Ειδικός Ερευνητής Διαδικτυακών Εγκλημάτων.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντοπίστηκε το ναυάγιο του Σπερχειού – Η μεγάλη ναυτική τραγωδία που συγκλόνισε το πανελλήνιο τη Μεγάλη Τετάρτη του 1945

Ένα από τα πλέον τραγικά ναυάγια των ελληνικών θαλασσών εντόπισε η ομάδα υποβρυχίων ερευνών του Κώστα Θωκταρίδη σε βάθος 153 μέτρων βορειοανατολικά της Ύδρας: Το ναρκαλιευτικό ΣΠΕΡΧΕΙΟΣ που βυθίστηκε Μεγάλη Τετάρτη, τον Μάιο του 1945, και έγινε υγρός τάφος 98 ανθρώπων. «Το

Τραγωδία στη Λαμία: Στρατιωτικός αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα

Νεκρός μέσα στο σπίτι του, στο κέντρο της Λαμίας, βρέθηκε 70χρονος συνταξιούχος στρατιωτικός. Τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, ο 70χρονος δεν απαντούσε στις κλήσεις των συγγενών του, με αποτέλεσμα η αδερφή του να ανησυχήσει και να βρεθεί το απόγευμα

Η ακρίβεια αναγκάζει τους πολίτες να τρώνε από τα έτοιμα – «Χάθηκαν» καταθέσεις άνω των €4,5 δισ. το α’ 3μηνο

Η παρατεταμένη ακρίβεια και οι περιορισμένες αυξήσεις που έχουν δοθεί στους εργαζομένους τα τελευταία χρόνια έχουν ως αποτέλεσμα να περιοριστεί σημαντικά το διαθέσιμο εισόδημα και αυτό περιγράφεται περίτρανα από την πορεία των καταθέσεων, ειδικά τους τελευταίους μήνες, όπου και καταγράφεται σημαντική πτώση. Οι πολίτες,

Χ. Στυλιανίδης: Η ασφάλεια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών είναι για μας, πρώτη προτεραιότητα

«Η ασφάλεια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών είναι για μας, πρώτη προτεραιότητα» δήλωσε το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος επισκέφθηκε το λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα την πύλη Ε-7, ενόψει της εξόδου των εκδρομέων του Πάσχα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο