Η Σουηδία εισάγει την «αυστηρότερη μεταναστευτική πολιτική» της ΕΕ

Ο πρωθυπουργός Ulf Kristersson οδηγεί το κυβερνητικό πρόγραμμα σε καμπή: θέλει να αναβαθμίσει τη σουηδική υπηκοότητα και να κάνει έτσι τη σουηδική γλώσσα βασική της προϋπόθεση.  Η προηγούμενη μεταναστευτική πολιτική δεν λειτούργησε.

Ανήμερα της εθνικής εορτής της 6ης Ιουνίου, ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Ulf Kristersson ανακοίνωσε την μεγάλη αλλαγή στη μεταναστευτική πολιτική της χώρας.  «Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής: η μαζική μετανάστευση και η κακή ένταξη απλώς δεν λειτουργούν.  Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αλλάζουμε τώρα τη μεταναστευτική πολιτική της Σουηδίας και την κάνουμε την πιο αυστηρή στην ΕΕ», έγραψε ο επικεφαλής της κυβέρνησης σε άρθρο του στην καθημερινή εφημερίδα Aftonbladet.

«Όχι στο άσυλο σημαίνει όχι και πρέπει να φύγεις από τη χώρα.  Αυτό θα έπρεπε να είναι προφανές, αλλά δεν είναι», σημείωσε ο Kristersson.  «Εξίσου σημαντικό, ένα «ναι» θα πρέπει να σημαίνει ότι εμπλέκεσαι πραγματικά στη σουηδική κοινωνία.»   Επιτέλους, είναι «η κατάλληλη στιγμή» να ξαναχτιστεί η Σουηδία και να κλείσει το χάσμα.  Ο Kristersson τόνισε τρεις πτυχές: την αναβάθμιση της υπηκοότητας, την εστίαση στη σουηδική γλώσσα και τον σεβασμό των κοινών αξιών.

Σύμφωνα με τον Kristersson, η υπηκοότητα είναι κάτι περισσότερο από ένα διαβατήριο.  Είναι ένα κοινωνικό συμβόλαιο με δικαιώματα και υποχρεώσεις.  «Όποιος θέλει να γίνει Σουηδός πολίτης πρέπει να έχει ζήσει εδώ περισσότερο από όσο απαιτείται σήμερα», είπε ο 59χρονος.  «Πρέπει να υπάρχουν σαφείς απαιτήσεις για έναν έντιμο τρόπο ζωής και φυσικά η υποχρέωση βιοπορισμού».

Πρέπει επίσης να γνωρίζουν σουηδικές και κοινωνικές σπουδές για να κατανοήσουν τη χώρα της οποίας θέλουν να γίνουν πολίτες.  «Παρόλα αυτά, οι άνθρωποι που έρχονται στη Σουηδία δεν αναμένεται να μάθουν πραγματικά τη γλώσσα μας.  Αυτό κάνει τη Σουηδία μοναδική – με την κακή έννοια».

Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση όχι μόνο θα απαιτήσει τη σουηδική ως προϋπόθεση για την υπηκοότητα, αλλά θα εισαγάγει επίσης ένα γλωσσικό νηπιαγωγείο για τα παιδιά που το χρειάζονται.  «Θα υπάρξουν περισσότερα σουηδικά στα σχολεία και περισσότερα θερινά σχολεία για εκείνους που διαφορετικά θα έμεναν πίσω», είπε η Kristersson.  «Και θα ξαναβάλουμε σωστά βιβλία στα σχολεία».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι παρά τις αλλαγές αυτές, η Σουηδία θέλει να παραμείνει μια «ανοιχτή χώρα».  Αλλά και η Σουηδία πρέπει να γίνει μια χώρα που απαιτεί κάτι σε αντάλλαγμα.  Ο πρόεδρος του αστικού Κόμματος Μετριοπαθούς Συνασπισμού είχε ήδη ανακοινώσει την αλλαγή κατεύθυνσης που θα έχει στη μεταναστευτική πολιτική, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Ανέλαβε καθήκοντα από τις 18 Οκτωβρίου ως επικεφαλής κυβέρνησης μειοψηφικού συνασπισμού αποτελούμενου από το κόμμα του αστικού συνασπισμού, τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Φιλελεύθερους, τον οποίο ανέχονται οι δεξιοί συντηρητικοί Σουηδοί Δημοκράτες.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φρεγάτες: Οι Γάλλοι έμαθαν στην Ερυθρά Θάλασσα αυτό που ήδη ξέρουν οι Έλληνες ναύαρχοι

Φρεγάτες: Οι Γάλλοι έμαθαν στην Ερυθρά Θάλασσα αυτό που ήδη ξέρουν οι Έλληνες ναύαρχοι αναφορικά με τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων. Τον τελευταίο καιρό, λόγω έλλειψης πληρωμάτων παγκοσμίως, έχει ξεκινήσει η συζήτηση για την μείωση του αριθμού των πληρωμάτων στα

ΥΕΘΑ: Στο Καστελόριζο ο Νίκος Δένδιας – Επισκέφθηκε Επιτηρητικά φυλάκια μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ [vid, pics]

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, επισκέφθηκε σήμερα, Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου 2024, Επιτηρητικά Φυλάκια της περιοχής ευθύνης της 95 ΑΔΤΕ, στο νησιωτικό σύμπλεγμα Μεγίστης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη, τον Διοικητή της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο Εμμανουήλ Θεοδώρου και τον Διοικητή της

Ελεύθερος μετά από παρέμβαση του ΥπΕξ ο Έλληνας αστυνομικός στα Ιεροσύλημα

Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, υπό κράτηση τέθηκε προσωρινά το Μεγάλο Σάββατο (4/5) Έλληνας αστυνομικός, μέλος της φρουράς του πρόξενου στην Ιερουσαλήμ. Είχε προηγηθεί επεισόδιο που σημειώθηκε κατά την Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Ναό της Αναστάσεως. Ο Έλληνας αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος μετά

Οι χρεώσεις για τις αποσκευές «βραχνάς» στα αεροπορικά εισιτήρια

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να είναι εξίσου προσεκτικοί όταν σχεδιάζουν πώς θα μεταφέρουν την αποσκευή τους, όπως και όταν κάνουν κράτηση για την πτήση τους. Τα τέλη αποσκευών αλλάζουν και αυξάνονται σε όλο τον κλάδο. Σήμερα, αν παραδώσετε μία βαλίτσα στις United Airlines, American

Μετάβαση στο περιεχόμενο