Βόζεμπεργκ: Απαράδεκτο να κατηγορείται η Ελλάδα χωρίς στοιχεία, για την απώλεια ανθρώπινων ζωών στη θάλασσα

Τον ρόλο της Frontex για «ισχυρές επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο», υπογράμμισε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ με παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο

 

Η παρέμβαση της κα Βόζεμπεργκ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο σχετικής συζήτησης, παρουσία της αρμόδιας Ευρωπαίας επίτροπου για θέματα μετανάστευσης, Ίλβα Γιόχανσον.

 

Βόζενμπεργκ: Απαράδεκτο να κατηγορείται η Ελλάδα χωρίς στοιχεία

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ, αναφερόμενη σε ζητήματα διαχείρισης των συνόρων, είπε ότι «το μεταναστευτικό είναι εξαιρετικά σύνθετο ζήτημα που απαιτεί ολιστική ευρωπαϊκή προσέγγιση», προσθέτοντας ότι, σε αυτό το πλαίσιο, «είναι απαράδεκτο να κατηγορείται μια χώρα πρώτης υποδοχής χωρίς επιχειρήματα και στοιχεία, να κατηγορείται η Ελλάδα ότι έχει ευθύνη για την απώλεια ανθρώπινων ζωών χωρίς μαρτυρίες, χωρίς στοιχεία, χωρίς δεδομένα».

 

«Θέλετε να ακούσετε ποια είναι τα δεδομένα;», ρώτησε η κα Βόζεμπεργκ, και απευθυνόμενη στους ευρωβουλευτές και την επίτροπο, έδωσε την απάντηση: «Ότι οι άντρες και οι γυναίκες της Ελληνικής Ακτοφυλακής είναι ήρωες, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Μόνο την τελευταία τετραετία 2019-2023 διέσωσαν 40.000 ανθρώπους στη θάλασσα σε 1.300, περίπου, περιστατικά και συνελήφθησαν 270 διακινητές από 67 εγκληματικές οργανώσεις. Αυτός είναι ο ρόλος της Ελλάδας και καθενός από εμάς».

 

Η κα Βόζεμπεργκ σημείωσε ότι «κανείς δεν δικαιούται να είναι και να ισχυρίζεται ότι είναι περισσότερο ανθρωπιστής από τον άλλον» και προσέθεσε: «Όλοι νοιαζόμαστε για ένα κοινό πρόβλημα και προσπαθούμε να βρούμε λύση. Αλλά πώς θα βρούμε λύση, αν δεν αποφασίσουμε ότι το μείζον και το κύριο πρόβλημα, όπως επισημάνατε και εσείς κυρία επίτροπε, είναι οι διακινητές και ο τρόπος με τον οποίο παράνομα ωθούν τους απελπισμένους ανθρώπους σε ένα αχαρτογράφητο τοπίο».

 

«Αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να διασωθούν παρά μόνο αν έχουμε μια πραγματικά ισχυρή επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, πάντοτε σε συνεργασία με τον Frontex και πάντοτε ακολουθώντας το διεθνές δίκαιο», είπε σε άλλο σημείο της παρέμβασής της, υπογραμμίζοντας ότι «διαφορετικά, ο καθένας που αρθρώνει μια διαφορετική φωνή προκειμένου να κατηγορήσει τις χώρες πρώτης υποδοχής, συνάδελφοι θα μου επιτρέψετε να πω, δεν βοηθά το πρόβλημα».

Βόζεμπεργκ: Απαράδεκτο να κατηγορείται η Ελλάδα χωρίς στοιχεία, για την απώλεια ανθρώπινων ζωών στη θάλασσα

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάμερες στους δρόμους: Νέος διαγωνισμός για το έργο των 88 εκατ. ευρώ

Σε τροχιά επανεκκίνησης εισέρχεται ένα από τα μεγαλύτερα έργα ψηφιακού εκσυγχρονισμού που έχουν σχεδιαστεί για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην Ελλάδα. Ο διαγωνισμός για την προμήθεια και εγκατάσταση 1.000 καμερών καταγραφής τροχαίων παραβάσεων κατατέθηκε προς δημοσίευση στην ευρωπαϊκή πλατφόρμα

Το Κίεβο ανέλαβε την ευθύνη για το drone που βρέθηκε στη Λευκάδα -Απολογία προς την Ελλάδα μετά το διάβημα

Την ευθύνη για το drone που εντοπίστηκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, κοντά στη Λευκάδα, ανέλαβε επίσημα η Ουκρανία, απαντώντας στο αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας που υπέβαλε η Αθήνα προς το Κίεβο στα τέλη Μαΐου. Η απάντηση της ουκρανικής πλευράς ήρθε μέσω

Καρυστιανού: Ο Τσίπρας λέει ψέματα, μπορεί εύκολα το «όχι» να το κάνει «ναι» – Θα έχουμε αυτοδυναμία την επομένη των εκλογών

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Μαρία Καρυστιανού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι επαγγελματίας πολιτικός που λειτουργεί όπως οι επαγγελματίες πολιτικοί: «Λέει ψέματα», τόνισε η κα. Καρυστιανού και πρόσθεσε: «Μπορεί πολύ εύκολα το “όχι” να το κάνει “ναι”, να υποσχθεί

Ο Ανδρουλάκης βάζει τέλος στα λεγόμενα Δούκα για συνεργασίες: «Το ΠΑΣΟΚ δε θα παίξει ρόλο κομπάρσου», είπε στο ΠΣ

«Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να παίξει κανέναν ρόλο κομπάρσου σε αυτό το σκηνοθετημένο πολιτικό σκηνικό», ήταν το ηχηρό μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη στο Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις του Χάρη Δούκα για ανοιχτούς διαύλους στις προοδευτικές δυνάμεις.