Οικονόμου: Αυστηρή αλλά απολύτως δίκαιη η μεταναστευτική πολιτική της χώρας

Την «τεράστια, πολύ αποτελεσματική και πολύ σημαντική προσπάθεια επιτήρησης των συνόρων μας από την Ελληνική Αστυνομία» που συντελείται στον φράχτη του Έβρου υπογράμμισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος σήμερα επισκέπτεται Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Σε δηλώσεις που έκανε δίπλα στον φράχτη, στην περιοχή των Φερών, ανέφερε ότι είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με στελέχη και αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και στελέχη της Frontex, σημειώνοντας την πολύ αγαστή και ουσιαστική μεταξύ τους συνεργασία.

Χαρακτήρισε αυστηρή αλλά απολύτως δίκαιη τη μεταναστευτική πολιτική που εφαρμόζει η χώρα, η οποία εδράζεται στον σεβασμό στις διεθνείς υποχρεώσεις, «την ανθρωπιστική μας παράδοση πάντοτε δίπλα σ’ εκείνους που έχουν ανάγκη, πάντοτε υπέρ της νόμιμης μετανάστευσης, αλλά αδιαπραγμάτευτα απέναντι σε κάθε εγκληματική δραστηριότητα, σε κάθε προσπάθεια παράνομης εισόδου, σε διαρκές ανοιχτό μέτωπο με τους λαθροδιακινητές και όσους δε σέβονται τα σύνορά μας, τα σύνορα της χώρας, τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δε σέβονται ούτε την ανθρώπινη ζωή υποβάλλοντας σε πολύ μεγάλους κινδύνους τους ανθρώπους».

Ο κ. Οικονόμου διαβεβαίωσε ότι «η ελληνική Πολιτεία ήταν και θα εξακολουθεί να είναι με κάθε πρόσφορο τρόπο δίπλα στην Ελληνική Αστυνομία, για να ενισχύουμε την παρουσία μας, για να προσαρμόζουμε την επιχειρησιακή μας δράση, για να αναβαθμίζουμε τα τεχνολογικά μας μέσα και τις τεχνολογικές μας υποδομές, έτσι ώστε να ανταποκρινόμαστε στην πολιτική μας ευθύνη και στο πατριωτικό μας καθήκον. Να φυλάμε ουσιαστικά τα σύνορά μας, να είμαστε απέναντι στις εγκληματικές οργανώσεις και στους λαθροδιακινητές, να εμπεδώνουμε ένα υψηλό αίσθημα ασφάλειας και για τη χώρα μας, αλλά και για την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ανθρώπινο δυναμικό, η «μαύρη τρύπα» των Ενόπλων Δυνάμεων

Καλές οι αγορές όπλων, ανθρώπινο δυναμικό που θα βρεθεί για να τα χειριστεί αφού οι νέοι γυρίζουν την πλάτη τους στις στρατιωτικές σχολές. Ο Ν. Δένδιας συχνά – πυκνά μιλάει για τη χακί «Ατζέντα 2030» που προβλέπει τον ριζικό εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Καμία αντίρρηση

Πανελλαδικές 2026: Οι Bάσεις της Ναυτιλίας

Ανακοινώθηκαν το πρωί της Πέμπτης, 23ης Ιουλίου 2026, τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω πανελλαδικών εξετάσεων. Οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων μέσω της σχετικής πλατφόρμας, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Η σχολή που πέρασε μόλις… ένας υποψήφιος

Δείτε όλες τις Σχολές και τα τμήματα που «ανοίγουν πόρτες» με μονοψήφιο αριθμό εισακτέων Οι Βάσεις εισαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων 2026, ανέδειξαν περιφερειακά και εξειδικευμένα τμήματα ΑΕΙ που καλούνται πλέον να λειτουργήσουν με ελάχιστους νέους φοιτητές στα έδρανά τους. Η πιοκραυγαλέα περίπτωση καταγράφεται

Γερμανικός στρατός: Γιατί λείπουν οι γυναίκες;

Να καταταγώ στον στρατό; Σε καμία περίπτωση! Για τις νεαρές γυναίκες από τις οποίες η DW πήρε συνέντευξη στο Βερολίνο, η θητεία στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκτός συζήτησης. «Δεν ταιριάζει στα σχέδιά μου για σπουδές και εργασία», υποστηρίζει μία από τις