Ρόδος: Απόδραση κρατουμένου μετανάστη από το Λιμεναρχείο αποσιωπήθηκε

Παραγγέλθηκε επείγουσα προκαταρκτική και προέκυψε βίντεο που επιβεβαιώνει ανώνυμη καταγγελία στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου

Mείζον θέμα με ανυπολόγιστες ακόμη ποινικές και πειθαρχικές προεκτάσεις για στελέχη του Λιμενικού Σώματος που υπηρετούν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου έχει ανακύψει μετά την ολοκλήρωση επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης που παραγγέλθηκε την Παρασκευή από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου μετά από καταγγελία για απόδραση κρατουμένου που αποσιωπήθηκε.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο τακτικών ελέγχων στελεχών του Λιμενικού Σώματος είχαν εντοπιστεί την Πέμπτη στο λιμάνι και σκόπευαν να ταξιδέψουν με πλοίο της γραμμής εκτός Ρόδου 26 παράνομοι μετανάστες οι οποίοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου όπου εφυλάσσοντο στον προαύλιο χώρο του.

Περί ώραν 18.00 ένας εκ των μεταναστών κατόρθωσε να διαφύγει και σύμφωνα με τις πληροφορίες τον καταδίωξαν δύο λιμενικοί χωρίς να κατορθώσουν να τον εντοπίσουν.

Το όλο περιστατικό δεν αποτέλεσε αντικείμενο διοικητικής και ποινικής έρευνας και την επόμενη ημέρα άγνωστος απέστειλε ανώνυμη καταγγελία στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών που κατήγγειλε το περιστατικό.

Με παραγγελία της Εισαγγελέως Υπηρεσίας προς την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου αστυνομικοί έσπευσαν στο λιμεναρχείο και κατάσχεσαν το υλικό μαγνητοσκόπησης από το σύστημα εσωτερικής παρακολούθησης του λιμεναρχείου.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης και ελέγχου του υλικού αυτού πράγματι επιβεβαιώθηκαν τα καταγγελλόμενα και απεικονίζονται δύο λιμενικοί να καταδιώκουν άτομο που φεύγει από το σημείο που κρατούνται οι παράνομοι μετανάστες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κεντρικός λιμενάρχης Ρόδου δήλωσε άγνοια για το περιστατικό που μένει να οδηγήσει σε εξελίξεις.
Θυμίζουμε ότι η κατάσταση της φύλαξης των κρατουμένων στο κτήριο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου είναι απαράδεκτη, έχουν σημειωθεί εξεγέρσεις στο παρελθόν ενώ την 3η Νοεμβρίου 2022 ήταν η τελευταία φορά που υπήρξε απόδραση κρατουμένου.

Θυμίζουμε ότι ο κρατούμενος, είχε μεταφερθεί, φρουρούμενος από δύο λιμενικούς, στην παραλία Ιαλυσού, στο πλαίσιο προανάκρισης.
Ο δράστης, είχε συλληφθεί, το απόγευμα της 2/11/2022, για διακίνηση μεταναστών. Επρόκειτο να υποδείξει στους λιμενικούς, συνεργάτη του και επιτηρούμενος, μετέβη σε ραντεβού. Πλησίασε όχημα με δύο άνδρες, επιβιβάσθηκε σε αυτό και διέφυγε. Οι λιμενικοί τους καταδίωξαν, αλλά δεν κατόρθωσαν να τους συλλάβουν.

Το αυτοκίνητο, βρέθηκε στην Κρεμαστή εγκαταλελειμμένο, ενώ ο δραπέτης εντοπίστηκε στην Κρεμαστή την 13.30 ώρα περίπου.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού είναι μύθος – Η πραγματική κρίση βρίσκεται αλλού

Όλο και πιο έντονα ακούγεται ότι υπάρχει μια παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού. Από Έλληνες εφοπλιστές και μεγάλα ναυλομεσιτικά γραφεία μέχρι διεθνείς οργανισμούς και εταιρείες επάνδρωσης πλοίων, όλοι μιλούν για την έλλειψη αξιωματικών. Το τι φταίει όμως δεν μας έχει

Κικίλιας: Οι εκλογές θα κριθούν από τη δουλειά μας, όχι από τα νέα κόμματα…

«Οι επενδύσεις, οι μεταρρυθμίσεις και οι τομές στις οποίες έχει προχωρήσει όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας- αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα πολλαπλές κρίσεις όπως πανδημία, πολέμους, ενεργειακή κρίση, κλπ- πρέπει να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν προς όφελος της ελληνικής

Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου – FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές

FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου * Το FIR Αθηνών, το οποίο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αεροναυτιλιακούς θεσμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο και καθορίστηκε από περιφερειακές αεροναυτιλιακές διασκέψεις του ICAO, αναγνωρισμένο διεθνώς

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο των Ποσειδωνίων 2026 – Η ναυτιλιακή τεχνολογία αλλάζει ρυθμό και μετασχηματίζει τον κλάδο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αναδεικνύεται σε έναν από τους βασικότερους μοχλούς εξέλιξης της παγκόσμιας ναυτιλίας, με τα Ποσειδώνια 2026 να επιβεβαιώνουν ότι η τεχνολογία έχει πλέον περάσει από το στάδιο της θεωρίας και των πιλοτικών εφαρμογών σε μια νέα εποχή ευρείας