Δεκατέσσερις Έλληνες εφοπλιστές στη λίστα με τους 100 ισχυρότερους του κόσμου

Τα πρόσωπα που μπήκαν στη λίστα «One Hundred People» της Lloyd’s για το 2023…

Τη λίστα με τους 100 επιδραστικότερους ανθρώπους στην παγκόσμια ναυτιλία για το 2023 δημοσίευσε η βρετανική Lloyd’s.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, υπάρχει αξιοσημείωτη ελληνική παρουσία, με τη χώρα μας να καταλαμβάνει την 9η θέση στο τοπ 10 της κατάταξης των χωρών, ανά ολική χωρητικότητα.

Συγκεκριμένα, στη λίστα περιλαμβάνονται οι εξής Έλληνες και Ελληνίδες:

1. Μαρία Αγγελικούση (Angelicoussis Group): Στη 12η θέση, η μεγαλύτερη Ελληνίδα πλοιοκτήτης ποντάρει στα πλοία μεταφοράς LNG, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, τονίζει το μέσο.

2. Γεώργιος Προκοπίου (Dynacom/Dynagas/Sea Traders): Στη 19η θέση της λίστας. Ο πλοιοκτήτης ετοιμάζεται για το μέλλον, με πάνω από 60 παραγγελίες νεότευκτων τάνκερ, πλοίων μεταφοράς χύδην φορτίου και πλοίων μεταφοράς LNG.

3. Αγγελική Φράγκου (Navios Group): Στη 21η θέση της λίστας. Η πλοιοκτήτης κινείται να αυξήσει τον έλεγχο σε μεγάλα λιμάνια και επιχειρήσεις logistics στη Νότια Αμερική.

4. Ευάγγελος Μαρινάκης (Capital Group): Στη 22η θέση της λίστας. Ο εφοπλιστής είναι ο πρώτος Έλληνας που παραγγέλνει μεγάλα πλοία μεταφοράς αμμωνίας και CO2.

5. Μελίνα Τραυλού (Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών): Στην 25η θέση της λίστας. Η πρώτη γυναίκα που ηγείται της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών υπογραμμίζει τις ευρωπαϊκές και εθνικές ευθύνες της ναυτιλίας.

6. Γιώργος Οικονόμου (TMS Group): Στην 33η θέση. Ο Έλληνας πλοιοκτήτης δεν δείχνει να χάνει τη διάθεση να αναλαμβάνει μεγάλα ναυτιλιακά στοιχήματα, ούτε να προσελκύει αντιδράσεις.

7. Κωστής Κωνσταντακόπουλος (Costamare): Στην 37η θέση. Ο ειδικός στη μεταφορά κοντέινερ συνεχίζει να σκέφτεται εκτός πεπατημένης.

8. Πέτρος Λιβανός (GasLog, DryLog): Στην 41η θέση της Lloyd’s List. Ο εφοπλιστής επικεντρώνεται ολοένα και περισσότερο στα πλοία μεταφοράς LNG και την πράσινη μετάβαση, ενώ παραμένει ενεργός στον κλάδο μεταφοράς χύδην φορτίων.

9. Πέτρος Παππάς (Star Bulk): Στην 42η θέση. Κορυφαίος παίκτης της αγοράς χύδην ξηρών φορτίων, με ξεκάθαρη θέση για τη βιωσιμότητα.

10. Γιώργος Λογοθέτης (Libra Group): Στην 62η θέση του τοπ 100. Λίγοι εφοπλιστές μπορούν να πουν ότι είναι επικεντρωμένοι στη ναυτιλία, τις εναέριες μεταφορές και άλλους τομείς, αλλά ο επιχειρηματίας με έδρα στη Νέα Υόρκη μπορεί – και το κάνει.

11. Νικόλας Τσάκος (Tsakos Energy Navigation): Στην 73η θέση της λίστας. Πρωτοπόρος στις δημόσιες εγγραφές ναυτιλιακών επιχειρήσεων.

12. Σεμίραμις Παληού (Diana Shipping/Helmepa): Στην 75η θέση του τοπ 100. Η αναδυόμενη εφοπλιστής δεν φοβάται να βάλει τη σφραγίδα της σε οργανισμούς με μεγάλη ιστορία, είτε είναι η ναυτιλιακή, είτε o περιβαλλοντικός φορέας.

13. Έλπη Πετράκη (Wista): Στην 77η θέση της λίστας. Η διαφοροποίηση στη ναυτιλιακή βιομηχανία αποτελεί πρόκληση, αλλά η πρόεδρος του φορέα είναι αποφασισμένη για πραγματική αλλαγή.

14. Δωροθέα Ιωάννου (The American P&I Club): Στην 91η θέση της λίστας. Η δικηγόρος από τη Νέα Υόρκη είναι η πρώτη γυναίκα που ηγείται του P&I Club.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού είναι μύθος – Η πραγματική κρίση βρίσκεται αλλού

Όλο και πιο έντονα ακούγεται ότι υπάρχει μια παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού. Από Έλληνες εφοπλιστές και μεγάλα ναυλομεσιτικά γραφεία μέχρι διεθνείς οργανισμούς και εταιρείες επάνδρωσης πλοίων, όλοι μιλούν για την έλλειψη αξιωματικών. Το τι φταίει όμως δεν μας έχει

Κικίλιας: Οι εκλογές θα κριθούν από τη δουλειά μας, όχι από τα νέα κόμματα…

«Οι επενδύσεις, οι μεταρρυθμίσεις και οι τομές στις οποίες έχει προχωρήσει όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας- αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα πολλαπλές κρίσεις όπως πανδημία, πολέμους, ενεργειακή κρίση, κλπ- πρέπει να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν προς όφελος της ελληνικής

Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου – FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές

FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου * Το FIR Αθηνών, το οποίο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αεροναυτιλιακούς θεσμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο και καθορίστηκε από περιφερειακές αεροναυτιλιακές διασκέψεις του ICAO, αναγνωρισμένο διεθνώς

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο των Ποσειδωνίων 2026 – Η ναυτιλιακή τεχνολογία αλλάζει ρυθμό και μετασχηματίζει τον κλάδο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αναδεικνύεται σε έναν από τους βασικότερους μοχλούς εξέλιξης της παγκόσμιας ναυτιλίας, με τα Ποσειδώνια 2026 να επιβεβαιώνουν ότι η τεχνολογία έχει πλέον περάσει από το στάδιο της θεωρίας και των πιλοτικών εφαρμογών σε μια νέα εποχή ευρείας