Εγκληματικότητα: Καθημερινά περιστατικά βίας, κλοπών και διαρρήξεων τρομοκρατούν τους πολίτες

Τρομακτικές διαστάσεις παίρνει η εγκληματικότητα στην Αθήνα, με τα περιστατικά βίας, κλοπών και διαρρήξεων να τρομοκρατούν τους πολίτες. Tρόμος επικράτησε για 53χρονο στην Κάντζα. Ο 53χρονος ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με αδίστακτους κακοποιούς που μπήκαν στο σπίτι του όσο εκείνος απουσίαζε.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το MEGA, δύο τσιλιαδόροι βρίσκονται στην είσοδο του σπιτιού του 53χρονου στην οδό Αφανών Ηρώων. Oι δύο συνεργοί τους ήδη ψάχνουν στο εσωτερικό του σπιτιού για χρήματα και κοσμήματα. Η ώρα είναι 7 παρά τέταρτο απόγευμα Τρίτης.

Είχαν παρακολουθήσει τον ιδιοκτήτη και όταν εκείνος έφυγε έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους. Οι δράστες άνοιξαν την κεντρική καγκελόπορτα, σαν αίλουροι σκαρφάλωσαν στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου. Από ανασφάλιστο παράθυρο μπήκαν στο σπίτι του 53χρονου ο οποίος λίγα λεπτά νωρίτερα είχε φύγει για να κάνει τα ψώνια του.

Ένα τέταρτο αργότερα ο 53χρονος επιστρέφει στη μονοκατοικία με μια τσάντα με ψώνια. Περνά μπροστά από τους δύο τσιλιαδόρους που ειδοποιούν τους συνεργούς τους. Μόλις ανοίγει την πόρτα οι δύο δράστες του ορμούν και τον ξυλοκοπούν με αγριότητα σε πρόσωπο και σώμα.

«Καταρχήν επάνω είχε φώτα ενώ είχε κλείσει τα φώτα και ανεβαίνει επάνω και βρίσκει μέσα στην κρεβατοκάμαρα κάποιους να έχουν ανοίξει τα συρτάρια. Δεν πρόλαβε να κάνει τίποτα τον χτύπησαν με πολύ άσχημο τρόπο μπουνιές κλωτσιές έχει χτυπήματα στο μάτι και στο κεφάλι ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση», περίγραψε γείτονας του θύματος.

Στο δεύτερο βίντεο ντοκουμέντο του MEGA διακρίνεται ο ένας κακοποιός να πηδά από το μπαλκόνι και να τρέχει προς το πάρκο της Κάντζας. Εκεί, τον περιμένει ένα αυτοκίνητο, στο οποίο επιβαίνουν οι τρεις συνεργοί του. Σύμφωνα ε αστυνομικές πηγές έχουν ταυτοποιηθεί οι 2 από τους 4 δράστες

Απανωτά τα κρούσματα εγκληματικότητας

Τα κρούσματα εγκληματικότητας όλο και αυξάνονται. Χθες το απόγευμα σε κεντρικό δρόμο της Καλλιθέας αστυνομικοί με τη βοήθεια πολιτών κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν 2 σκληρούς αλλοδαπούς κακοποιούς 20 και 21 ετών.

Στο βίντεο που μετέδωσε αποκλειστικά το MEGA φαίνεται ο 21 ετών δράστης που προσπαθεί να διαφύγει έπειτα από καταδίωξη που είχε ξεκινήσει από τη Νέα Σμύρνη. Πολίτες τον περικυκλώνουν και τελικά αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ τον ρίχνουν στο έδαφος και του περνούν χειροπέδες.

Σε βάρος του εκκρεμούσαν 3 καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπές με συνολική ποινή κάθειρξης 17 ετών. Η καταδίωξη ξεκίνησε από τη Νέα Σμύρνη όπου αστυνομικοί εντόπισαν τους 2 κακοποιούς να κινούνται με κλεμμένη μοτοσικλέτα.

Δεν σταμάτησαν στα ηχητικά σήματα των αστυνομικών και φτάνοντας στην Καλλιθέα εγκατέλειψαν την μηχανή και προσπάθησαν πηδώντας από ταράτσα σε ταράτσα να διαφύγουν.

Πηγή 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελετή Εορτασμού του Προφήτη Ηλία, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού

Την Κυριακή 19 και την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ (ΠΒ) ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ» στα Μέγαρα Αττικής, ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτου, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και η «Ημέρα Μνήμης και Τιμής της Αεροπορίας Στρατού».

Politico: Η Ελλάδα «φρενάρει» το σχέδιο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Οι χώρες της ΕΕ δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για την επιβολή νέων, εκτεταμένων κυρώσεων κατά της Ρωσίας το βράδυ της Τετάρτης (22.07.2026), καθώς η Ελλάδα μπλόκαρε τα μέτρα για την προστασία της ναυτιλιακής βιομηχανίας καυσίμων, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Politico.

Μοίρα Πυροσβεστικών Αεροσκαφών – Το «ευχαριστώ» στα πληρώματα και το τεχνικό προσωπικό

«Το έργο των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας υπερβαίνει τα στενά όρια μιας στρατιωτικής αποστολής. Τα πληρώματα, το τεχνικό προσωπικό, επιχειρούν κάθε μέρα, πολλές φορές υπό ακραίες συνθήκες, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας, του φυσικού πλούτου, των φυσικών πόρων της

Επιχείρηση «IRINI»: Ρεσάλτο ευρωπαϊκών δυνάμεων σε πλοίο του ρωσικού σκιώδους στόλου

Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Μεσόγειο Θάλασσα στο πλαίσιο της επιχείρησης «IRINI» αναχαίτισαν και επιβιβάστηκαν σε ένα ρωσικό δεξαμενόπλοιο στις 20 Ιουλίου. «Το πετρελαιοφόρο MV SOUTH STAR, για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι έπλεε υπό ψευδή σημαία κατά παράβαση του