Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών στο Βόλο

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών Π.Ο.Λ. εκπροσωπεί στελέχη του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής σε όλη την Ελληνική Επικράτεια και το διήμερο 13 και 14 Απριλίου διοργανώνει το ετήσιο συνέδριό της στην πόλη του Βόλου με την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο οποίο και σε προσκαλεί να λάβεις μέρος κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών του.

Αντικείμενο του συνεδρίου σε θεματικές ενότητες θα αποτελέσει:

·  Η προσφορά του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και των στελεχών του στην διαμόρφωση του σύγχρονου ρόλου της Πολιτικής Προστασίας όπως εκφράζεται μέσω της συνεργασίας του ΥΝΑΝΠ και του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης  και Πολιτικής Προστασίας αλλά και με  την τοπική αυτοδιοίκηση.

·  Ο ρόλος των Υπηρεσιών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, στην ασφάλεια και στην προστασία των επισκεπτών στα νησιά της χώρας και η επίδραση της άρτιας συνεργασίας με τους τοπικούς φορείς και την Ελληνική ναυτιλία στην ανάπτυξη της οικονομίας και στον τουρισμό. 

Ο Βόλος όπου και διοργανώνεται το συνέδριο, η Μαγνησία, οι Β. Σποράδες, η Θεσσαλία αποτέλεσαν την προηγούμενη χρονιά το επίκεντρο πρωτόγνωρων φυσικών καταστροφών με τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ να διασώζουν εκατοντάδες πολίτες που κινδύνεψαν σοβαρά.

Η επόμενη ημέρα επιτάσσει τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου του  Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, τους εκπροσώπους της ναυτιλίας, με οργανώσεις και την τοπική κοινωνία.

Στο συνέδριο θα προσκληθούν πέραν της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας, πολιτικοί φορείς, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, εθελοντικές ομάδες, συνάδελφοι Λιμενικοί από όλη τη χώρα αλλά και πρωταγωνιστές που συνέδραμαν στην διάσωση συνανθρώπων μας από τις καταστροφικές πυρκαγιές αλλά και πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή οι οποίοι και θα βραβευτούν. Επίσης θα τιμηθούν οργανώσεις και φορείς που έχουν επιδείξει κοινωνικό έργο στη Μαγνησία.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ανθρώπινο δυναμικό, η «μαύρη τρύπα» των Ενόπλων Δυνάμεων

Καλές οι αγορές όπλων, ανθρώπινο δυναμικό που θα βρεθεί για να τα χειριστεί αφού οι νέοι γυρίζουν την πλάτη τους στις στρατιωτικές σχολές. Ο Ν. Δένδιας συχνά – πυκνά μιλάει για τη χακί «Ατζέντα 2030» που προβλέπει τον ριζικό εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Καμία αντίρρηση

Πανελλαδικές 2026: Οι Bάσεις της Ναυτιλίας

Ανακοινώθηκαν το πρωί της Πέμπτης, 23ης Ιουλίου 2026, τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω πανελλαδικών εξετάσεων. Οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων μέσω της σχετικής πλατφόρμας, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Η σχολή που πέρασε μόλις… ένας υποψήφιος

Δείτε όλες τις Σχολές και τα τμήματα που «ανοίγουν πόρτες» με μονοψήφιο αριθμό εισακτέων Οι Βάσεις εισαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων 2026, ανέδειξαν περιφερειακά και εξειδικευμένα τμήματα ΑΕΙ που καλούνται πλέον να λειτουργήσουν με ελάχιστους νέους φοιτητές στα έδρανά τους. Η πιοκραυγαλέα περίπτωση καταγράφεται

Γερμανικός στρατός: Γιατί λείπουν οι γυναίκες;

Να καταταγώ στον στρατό; Σε καμία περίπτωση! Για τις νεαρές γυναίκες από τις οποίες η DW πήρε συνέντευξη στο Βερολίνο, η θητεία στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκτός συζήτησης. «Δεν ταιριάζει στα σχέδιά μου για σπουδές και εργασία», υποστηρίζει μία από τις