ΟΛΠ: Σε νέα υψηλά έσοδα και κέρδη -Αύξηση στο προτεινόμενο μέρισμα κατά 29% (€1,34/μετοχή)

Η ΟΛΠ Α.Ε. παρουσίασε τα οικονομικά αποτελέσματα για το έτος 2023 στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από εκπροσώπους της Εταιρείας με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή Τμήματος Οικονομικής Διαχείρισης κ. Jin Hui, και στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση και απαντήθηκαν ερωτήσεις σε σχέση με την πορεία των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του λιμένος.

Οι υψηλότερες επιδόσεις στην ιστορία του ΟΛΠ

Η ΟΛΠ Α.Ε. σημειώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τις υψηλότερες επιδόσεις στην ιστορία της, αναφορικά με τα έσοδα και την κερδοφορία.

Συγκεκριμένα, τα συνολικά έσοδα της χρήσης ανήλθαν σε €219,8 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση ποσού €25,2 εκατ. ή ποσοστό 12,9%, σε σχέση με την αντίστοιχη χρήση του 2022 (€194,6 εκατ.).

Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε €96,2 εκατ. έναντι €74,7 εκατ. της χρήσης 2022, σημειώνοντας αύξηση 28,8%.

Τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε €66,8 εκατομμύρια, αυξημένα κατά 26,3% σε σχέση με τα €52,9 εκατ. της χρήσης του 2022.

Τέλος, το προτεινόμενο μέρισμα ανά μετοχή ανήλθε σε €1,34, αυξημένο κατά 29% σε σχέση με το 2022, που ήταν €1,04.

Επισημαίνεται, παράλληλα, ότι οι υψηλές επιδόσεις της εταιρείας δεν καταγράφονται μόνο συνολικά, αλλά σημειώνονται και σε όλες τις επιμέρους δραστηριότητες του λιμένα, την κρουαζιέρα, την ακτοπλοΐα, τον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων και αυτοκινήτων και τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη.

Η Εταιρεία συνεχίζει να εφαρμόζει με απόλυτη συνέπεια τον σχεδιασμό για το λιμάνι του Πειραιά, υλοποιώντας τα έργα και τις απαραίτητες επενδύσεις που το εκσυγχρονίζουν και το καθιστούν διαχρονικά πλέον ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Μεσογείου και της Ευρώπης, στο οποίο παρέχονται υψηλές υπηρεσίες για το σύνολο των λιμενικών δραστηριοτήτων.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο βίντεο φαίνονται οι σοβαρές αναταράξεις που αντιμετώπθσε η πτήση SQ321 της Singapore Airlines, όπου έχασε τη ζωή του ένας επιβάτης.

Ένας επιβάτης σκοτώθηκε και περισσότεροι από 30 άλλοι τραυματίστηκαν σε πτήση από το Λονδίνο στη Σιγκαπούρη στην οποία σημειώθηκαν σοβαρές αναταράξεις, σύμφωνα με το BBC. Το αεροπλάνο αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία προς την Μπανγκόκ, όπου και προσγειώθηκε αναφέρει το Skynews το

Ναυάγιο Πύλου: Αθώοι οι 9 κατηγορούμενοι Αιγύπτιοι – Αναρμόδιο δήλωσε το δικαστήριο

Αθώοι κρίθηκαν οι εννέα κατηγορούμενοι Αιγύπτιοι για το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου με τα εκατοντάδες θύματα, που είχε συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία αλλά και την διεθνή κοινότητα. Νωρίτερα οι συνήγοροί τους είχαν υποβάλει αίτημα για διακοπή της δίκης, λόγω αναρμοδιότητας του δικαστηρίου. Σύμφωνα με το

Γιορτή Ανακομιδής Λειψάνων του Αγίου Νικολάου στο Υ.Ν.Α.Ν.Π.

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η εορτή της ανακομιδής των λειψάνων του προστάτη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου, στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Ναυτιλίας και

Θαυμάστε τα «καμάρια» της Υεμενικής Ακτοφυλακής

Με τη χρηματοδότηση του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ (@StateDept), ο ΟΗΕ (@UNODC_MCP) υποστήριξε την αναβάθμιση της εικονιζόμενης ακταιωρού μήκους 25 ποδών, εξοπλίζοντάς την με διπλούς καινούργιους εξωλέμβιους κινητήρες και τα αναγκαία ανταλλακτικά τους. Με την αναβάθμιση αυτή βελτιώνεται η ικανότητα της

Μετάβαση στο περιεχόμενο