Π.Ο.Λ.: Πρόσκληση σε κοινή δράση για τα Μετοχικά Ταμεία

Πειραιάς, 19/04/2024

Αριθ. Πρωτ.: 41/2024

Θέμα: «Πρόσκληση σε ΠΟΕΠΛΣ-ΠΕΑΛΣ και ΕΑΑΛΣ σε κοινή δράση για τα ταμεία μας»

Η Ομοσπονδία μας από τον Σεπτέμβριο του 2022 αποδεχόμενη την πρόταση της ΕΑΑΛΣ συμμετείχε σε μία σειρά από συναντήσεις στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με όλα τα κόμματα προκειμένου να αποτραπεί η φημολογούμενη τότε προοπτική ενοποίησής των μετοχικών ταμείων του  Στρατού ,της Αεροπορίας και του Ναυτικού στο οποίο και ως στελέχη του ΛΣ είμαστε μέτοχοι .  (εδώ) (εδώ)

Στην κοινή τους δράση η ΕΑΑΛΣ, η ΠΟΛ και η ΠΕΑΛΣ βρήκανε ακόμη ένα σύμμαχο, την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού (Ε.Α.Α.Ν.), όταν και συναντηθήκαν στο Υπουργείο Οικονομικών με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κ. Χρήστο Τριαντόπουλο. (εδώ)

Αφού μεταξύ άλλων καταφέραμε να αποτρέψουμε προσωρινά την τότε Κυβέρνηση από το  να προβεί σε κάθε κίνηση για ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων όπως και στην μείωση της κράτησης 4% και 2% υπέρ των Μ.Τ.Ν. και Ε.ΛΟ.Α.Ν., αντίστοιχα, σε δαπάνες για προμήθειες εξοπλισμών (εδώ) ταυτόχρονα με τις κοινές παρεμβάσεις συμβάλαμε στην κατάργηση της ειδικής εισφοράς (1%) από τους μισθούς μας (εδώ).

Όμως και το 2023 δεν επαναπαυθήκαμε και πραγματοποιήσαμε από κοινού παρεμβάσεις με την ΕΑΑΛΣ ενώ τον Γενάρη του 2024 προχωρήσαμε σε διαδοχικές συναντήσεις με όλα τα δημοκρατικά  κόμματα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά, ΚΚΕ, Πλεύση Ελευθερίας. (εδώ)  (εδώ) (εδώ) (εδώ) (εδώ)

Επειδή μέχρι και σήμερα ουδείς από πλευράς κυβέρνησης έχει διαψεύσει επίσημα το ενδεχόμενο ενοποίησης των ταμείων μας καλούμε όλους του φορείς που εκπροσωπούν στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ εν ενεργεία και σε αποστρατεία να προβούμε σε κοινό σχεδιασμό δράσεων που θα εξαλείψει και την παραμικρή προοπτική αρνητικών εξελίξεων που θα έθετε σε κίνδυνο τους κόπους ετών , τις οικονομίες και να υποθηκεύσει το μέλλον όλων  των Λιμενικών .

Σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα και για το συμφέρον των συναδέλφων καλό θα ήταν να ξεπεράσουμε κάθε συνδικαλιστική αντίθεση και διαφορετική προσέγγιση και να καθίσουμε σε ένα τραπέζι προκειμένου να συνδιαμορφώσουμε μία κοινή στρατηγική ζητώντας την παράλληλη στήριξη του Αρχηγείου του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και του ΥΝΑΝΠ.

Για το ΔΣ

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χ. Στυλιανίδης: Η ασφάλεια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών είναι για μας, πρώτη προτεραιότητα

«Η ασφάλεια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών είναι για μας, πρώτη προτεραιότητα» δήλωσε το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος επισκέφθηκε το λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα την πύλη Ε-7, ενόψει της εξόδου των εκδρομέων του Πάσχα.

Πυροσβεστική: Ξεκίνησε και επίσημα η αντιπυρική περίοδος

Απευθύνεται ισχυρή σύσταση στους συμπολίτες μας: Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε υπαίθρια δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Να συμβουλεύονται τις κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες σχετικά με: τις απαγορευτικές ή/και επιτρεπόμενες υπό όρους και προϋποθέσεις, ενέργειες, δραστηριότητες και

ΠΑΣΟΚ-Ερώτηση: Υπάρχει σχεδιασμός για την αναβάθμιση των Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ);

Ο Βουλευτής Κέρκυρας και κοινοβουλευτικός υπεύθυνος ΚΤΕ Εθνικής Άμυνας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης, κατόπιν συνεργασίας με τον Τομέα Εθνικής Άμυνας, κατέθεσε ερώτηση και ΑΚΕ προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, με την οποία τον καλεί να τοποθετηθεί αν υφίσταται

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Τραγικά ανεπαρκής η διασύνδεση των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων με τον Πειραιά και τις πρωτεύουσες αυτών

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θέμα: «Τραγικά ανεπαρκής η διασύνδεση των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων με τον Πειραιά και τις πρωτεύουσες αυτών» Στο πλαίσιο της πρόσφατης πολυήμερης Ναυτικής Περιοδείας του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη,

Μετάβαση στο περιεχόμενο