Κατανάλωση καυσίμων: Ο Έλληνας δεν αφήνει το ΙΧ του παρά την εκτόξευση των τιμών της βενζίνης

Μπορεί η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης να φλερτάρει με τα 2 ευρώ και το κόστος των μετακινήσεων με το αυτοκίνητο να έχει αυξηθεί σημαντικά, ωστόσο η εξέλιξη αυτή δε φαίνεται να έχει επηρεάσει την κατανάλωση καυσίμων, η οποία σύμφωνα με πηγές της αγοράς καυσίμων όχι μόνο δεν παρουσιάζει μείωση αλλά αντίθετα κινείται ανοδικά.

 

Βεβαίως ακόμη και χωρίς τη … “μαρτυρία” των εταιρειών καυσίμων, η κίνηση στους δρόμους της Αττικής αποτελεί μια ακόμη σημαντική ένδειξη ότι η κατανάλωση των καυσίμων κίνησης βαίνει διαρκώς αυξανόμενη. Έστω και εάν το τελευταίο διάστημα καταγράφεται σημαντική αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων που θεωρητικά πρέπει να οδηγήσουν το δείκτη της αγοράς καυσίμων σε αρνητικό πρόσημο.

Πρακτικά η εικόνα από τις εταιρείες καυσίμων αλλά και η εικόνα των δρόμων μαρτυρούν ότι ο Έλληνας δεν εγκαταλείπει εύκολα το ΙΧ για τις μετακινήσεις του ακόμη και όταν οι τιμές των καυσίμων διανύουν ανοδική τροχιά όπως συμβαίνει το τελευταίο διάστημα.

Σε κάθε περίπτωση, η αγορά καυσίμων στη χώρα μας κινείται ανοδικά και σε αυτό σημαντικό ρόλο φαίνεται ότι έπαιξαν και τα δύο τριήμερα του Μαρτίου, δηλαδή η Καθαρή Δευτέρα και η 25η Μαρτίου, με την έξοδο των εκδρομέων σε οδικούς προορισμούς. Σύμφωνα με πηγές της αγοράς το Μάρτιο η κατανάλωση βενζίνης αυξήθηκε σε ποσοστό 2,5% ενώ το ντίζελ κίνησης παρέμεινε ουσιαστικά σταθερό (-0,5%).

Η εικόνα εμφανίζεται ακόμη καλύτερη για το πρώτο τρίμηνο του έτους, όπου τόσο οι βενζίνες όσο και το πετρέλαιο κίνησης κινούνται ανοδικά. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς καυσίμων, οι πωλήσεις βενζίνης κατέγραψαν άνοδο της τάξης του 3% ενώ ακόμη καλύτερα κινήθηκε το ντίζελ με άνοδο της τάξης του 4,5%.

Όπως προαναφέρθηκε η αγορά αναμένεται να κινηθεί ακόμη καλύτερα το επόμενο διάστημα κυρίως λόγω της αναμενόμενης μεγάλης εξόδου του Πάσχα. Με βάση τις τρέχουσες τιμές των καυσίμων, το οδικό ταξίδι για τους Πασχαλινούς προορισμούς αναμένεται να κοστίσει σημαντικά: για το ταξίδι Αθήνα Θεσσαλονίκη το κόστος καυσίμου ξεπερνά τα 75 ευρώ για βενζίνη και τα 50 ευρώ για ντίζελ, ενώ από την Αθήνα για τη Σπάρτη το κόστος θα είναι τα 45 ευρώ για βενζίνη και 30 ευρώ για ντίζελ. Αντίστοιχα για Καλαμάτα το κόστος διαμορφώνεται σε 36 ευρώ για βενζίνη και 24 ευρώ για ντίζελ ενώ για την Πάτρα σε 30 ευρώ για βενζίνη και σε 20 ευρώ για ντίζελ, χωρίς να υπολογίζεται επιπλέον το κόστος των διοδίων.

Πηγή 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συντάξεις: Αυξήσεις έως 100 ευρώ και αναδρομικά για ειδικές κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών

Νέα ρύθμιση προβλέπει επανυπολογισμό συντάξεων για δικαιούχους που εξαιρέθηκαν από τον νόμο Κατρούγκαλου – Ποιοι ωφελούνται και τι αλλάζει Σημαντικές αυξήσεις στις συντάξεις ειδικών κατηγοριών δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών φέρνει νέα νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με τους δικαιούχους να

Νέος ΚΟΚ: 100 ευρώ πρόστιμο σε κάθε επιβάτη που δεν φορά ζώνη

Παρότι η χρήση της είναι υποχρεωτική εδώ και δεκαετίες, πολλοί επιβάτες εξακολουθούν να μην τη φορούν, υποτιμώντας τους κινδύνους αλλά και τις νομικές συνέπειες που προβλέπει η νομοθεσία. Τα πρόστιμα για οδηγούς και επιβάτες Η μη χρήση ζώνης ασφαλείας από τον οδηγό

Το ψάρι που κλωνοποιεί τον εαυτό του και συνεχίζει να ευημερεί

Στα ποτάμια του Μεξικού και του νότιου Τέξας ζει ένα ιδιαίτερο είδος ψαριού που φαίνεται να αψηφά τους βασικούς κανόνες της εξέλιξης. Πρόκειται για την Amazon molly, ένα ψάρι που αποτελείται αποκλειστικά από θηλυκά άτομα και καταφέρνει να επιβιώνει χωρίς τη συμβολή αρσενικών

Καταδίωξη ταχύπλοου με 31 μετανάστες στο Φαρμακονήσι – Συνελήφθη ο διακινητής

Επεισοδιακή καταδίωξη ταχύπλοου σκάφους που μετέφερε μετανάστες σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 5 Ιουνίου στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου. Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος εντόπισε το ταχύπλοο να κινείται χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας προς τις ακτές του νησιού. Ο