Βασίλης Κικίλιας: «Θα αντιμετωπίσουμε μια πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο»

 «Η πρόληψη είναι πολύ βασική για εμάς», ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας

«Φέτος θα αντιμετωπίσουμε μια πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο, η κλιματική κρίση είναι εδώ» δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο διεθνές πρακτορείο Associated Press.

«Είχαμε έναν άνυδρο χειμώνα, υπάρχει ξηρασία. Το καταλαβαίνουμε αυτό γιατί και πέρυσι αντιμετωπίσαμε μια πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο και έχουμε προετοιμαστεί με το μέγιστο των δυνατοτήτων μας για να τα καταφέρουμε» πρόσθεσε ο υπουργός, εξηγώντας ότι το νέο επιχειρησιακό δόγμα του Πυροσβεστικού Σώματος σε συνδυασμό με εκπαίδευση και πρόληψη, είναι η τακτική που θα ακολουθήσει φέτος η Πολιτική Προστασία.
Βασική η πρόληψη

«Η πρόληψη είναι πολύ βασική για εμάς» τόνισε, επισημαίνοντας την καθοριστική σημασία της διάνοιξης αντιπυρικών ζωνών που γίνεται στα δάση και στις περιαστικές περιοχές από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς και από ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ.

Ακόμη, το ρεπορτάζ του Associated Press αναφέρεται και στους νέους εξοπλισμούς που θα αρχίσει να παραλαμβάνει από την επόμενη χρονιά η χώρα μας μέσω του προγράμματος ΑΙΓΙΣ, που έχει ενεργοποιήσει.
Οι προμήθειες που θα λάβει η Ελλάδα

«Η Ελλάδα ξεκίνησε την υλοποίηση ενός προγράμματος, ύψους 2,1 δισ. ευρώ για να ενισχύσει τις δυνατότητές της στην αντιμετώπιση καταστροφών. Νέα πυροσβεστικά αεροσκάφη, drones, πυροσβεστικά οχήματα, δίκτυο αισθητήρων, εγκαταστάσεις εκπαίδευσης και τεχνητή νοημοσύνη» είναι μόνο κάποια παραδείγματα από τις προμήθειες που θα παραλάβει η Ελλάδα, σημειώνει στο ρεπορτάζ του το διεθνές πρακτορείο.

Επίσης, γίνεται εκτενής αναφορά στη φετινή εκπαίδευση των πυροσβεστών και των δασοκομάντος, οι δυνάμεις των οποίων φέτος έχουν υπερδιπλασιαστεί. «Η αντιπυρική περίοδος στην Ελλάδα ξεκινάει επισήμως την 1η Μαΐου, αλλά δεκάδες φωτιές αντιμετωπίζονταν καθημερινά τον περασμένο μήνα, όπου οι θερμοκρασίες ξεκίνησαν να αγγίζουν τους 30 βαθμούς από το τέλος Μαρτίου – σημαντικά υψηλότερες θερμοκρασίες από αυτές που έχουν καταγραφεί την περασμένη δεκαετία», αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ του πρακτορείου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: www.in.gr

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάμερες στους δρόμους: Νέος διαγωνισμός για το έργο των 88 εκατ. ευρώ

Σε τροχιά επανεκκίνησης εισέρχεται ένα από τα μεγαλύτερα έργα ψηφιακού εκσυγχρονισμού που έχουν σχεδιαστεί για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην Ελλάδα. Ο διαγωνισμός για την προμήθεια και εγκατάσταση 1.000 καμερών καταγραφής τροχαίων παραβάσεων κατατέθηκε προς δημοσίευση στην ευρωπαϊκή πλατφόρμα

Το Κίεβο ανέλαβε την ευθύνη για το drone που βρέθηκε στη Λευκάδα -Απολογία προς την Ελλάδα μετά το διάβημα

Την ευθύνη για το drone που εντοπίστηκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, κοντά στη Λευκάδα, ανέλαβε επίσημα η Ουκρανία, απαντώντας στο αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας που υπέβαλε η Αθήνα προς το Κίεβο στα τέλη Μαΐου. Η απάντηση της ουκρανικής πλευράς ήρθε μέσω

Καρυστιανού: Ο Τσίπρας λέει ψέματα, μπορεί εύκολα το «όχι» να το κάνει «ναι» – Θα έχουμε αυτοδυναμία την επομένη των εκλογών

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Μαρία Καρυστιανού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι επαγγελματίας πολιτικός που λειτουργεί όπως οι επαγγελματίες πολιτικοί: «Λέει ψέματα», τόνισε η κα. Καρυστιανού και πρόσθεσε: «Μπορεί πολύ εύκολα το “όχι” να το κάνει “ναι”, να υποσχθεί

Ο Ανδρουλάκης βάζει τέλος στα λεγόμενα Δούκα για συνεργασίες: «Το ΠΑΣΟΚ δε θα παίξει ρόλο κομπάρσου», είπε στο ΠΣ

«Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να παίξει κανέναν ρόλο κομπάρσου σε αυτό το σκηνοθετημένο πολιτικό σκηνικό», ήταν το ηχηρό μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη στο Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις του Χάρη Δούκα για ανοιχτούς διαύλους στις προοδευτικές δυνάμεις.