Σύνοδος Αρχηγών Ευρωπαϊκών Ναυτικών CHENS 2024

Ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, από την Τετάρτη 08 έως και την Παρασκευή 10 Μαΐου 2024, συμμετείχε στην ετήσια Σύνοδο Αρχηγών Ναυτικού Ευρωπαϊκών Κρατών (Chiefs οf European Navies – CHENS 2024), που διοργανώθηκε από το Ναυτικό της Σλοβενίας, στην πόλη Κράν.

Η Σύνοδος CHENS, αποτελεί ένα ανοικτό forum επικοινωνίας που αποσκοπεί στην προώθηση της συνεργασίας και στην ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των Αρχηγών Ναυτικού.

Τους Αρχηγούς υποδέχθηκε ο Αρχηγός του Ναυτικού της Σλοβενίας, Captain (N) Bogomir Tomazic, ενώ την έναρξη της Συνόδου κήρυξε ο Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων της Σλοβενίας Lieutenant General Robert Glavas. Το βασικό θέμα της φετινής CHENS ήταν οι θαλάσσιες απειλές και προκλήσεις στον κυβερνοχώρο.

Στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου, ο Αρχηγός ΓΕΝ συναντήθηκε κατ’ ιδίαν με τον Διοικητή της Διακλαδικής Διοίκησης των Συμμαχικών Δυνάμεων της Νάπολης (Joint Force Command Naples – JFC NAPLES), Admiral Stuart B. Munsch, με τον Διοικητή της Συμμαχικής Ναυτικής Διοίκησης (Allied Maritime Command – MARCOM) του NATO, Vice Admiral Mike Utley, με τους ομολόγους του από το Ηνωμένο Βασίλειο Admiral Sir Ben Key, την Ιταλία Admiral Enrico Credendino, και τη Σλοβενία Captain (N) Bogomir Tomazic, καθώς και με τον Γενικό Επιθεωρητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας Admiral Xavier Baudouard, με τους οποίους συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, καθώς και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της διμερούς συνεργασίας.

Η επόμενη Σύνοδος CHENS 2025 προγραμματίζεται να διεξαχθεί στη Λετονία.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάμερες στους δρόμους: Νέος διαγωνισμός για το έργο των 88 εκατ. ευρώ

Σε τροχιά επανεκκίνησης εισέρχεται ένα από τα μεγαλύτερα έργα ψηφιακού εκσυγχρονισμού που έχουν σχεδιαστεί για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην Ελλάδα. Ο διαγωνισμός για την προμήθεια και εγκατάσταση 1.000 καμερών καταγραφής τροχαίων παραβάσεων κατατέθηκε προς δημοσίευση στην ευρωπαϊκή πλατφόρμα

Το Κίεβο ανέλαβε την ευθύνη για το drone που βρέθηκε στη Λευκάδα -Απολογία προς την Ελλάδα μετά το διάβημα

Την ευθύνη για το drone που εντοπίστηκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, κοντά στη Λευκάδα, ανέλαβε επίσημα η Ουκρανία, απαντώντας στο αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας που υπέβαλε η Αθήνα προς το Κίεβο στα τέλη Μαΐου. Η απάντηση της ουκρανικής πλευράς ήρθε μέσω

Καρυστιανού: Ο Τσίπρας λέει ψέματα, μπορεί εύκολα το «όχι» να το κάνει «ναι» – Θα έχουμε αυτοδυναμία την επομένη των εκλογών

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Μαρία Καρυστιανού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι επαγγελματίας πολιτικός που λειτουργεί όπως οι επαγγελματίες πολιτικοί: «Λέει ψέματα», τόνισε η κα. Καρυστιανού και πρόσθεσε: «Μπορεί πολύ εύκολα το “όχι” να το κάνει “ναι”, να υποσχθεί

Ο Ανδρουλάκης βάζει τέλος στα λεγόμενα Δούκα για συνεργασίες: «Το ΠΑΣΟΚ δε θα παίξει ρόλο κομπάρσου», είπε στο ΠΣ

«Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να παίξει κανέναν ρόλο κομπάρσου σε αυτό το σκηνοθετημένο πολιτικό σκηνικό», ήταν το ηχηρό μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη στο Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις του Χάρη Δούκα για ανοιχτούς διαύλους στις προοδευτικές δυνάμεις.