Ο Frontex στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Ναυτιλίας 2024

Από κοινού με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας (European Maritime Safety Agency – EMSA) και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ελέγχου Αλιείας (European Fisheries Control Agency – EFCA) και στο πλαίσιο της ενωσιακής συνεργασίας των φορέων άσκησης αρμοδιοτήτων ακτοφυλακής (coast guard functions), ο #Frontex συμμετείχε στις εκδηλώσεις του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας 2024!

Ένα διήμερο δικτύωσης, συνομιλιών και σχεδιασμού για τη θαλάσσια ασφάλεια, την ασφάλεια ναυσιπλοΐας και την αειφόρο γαλάζια οικονομία, που πραγματοποιήθηκε στην όμορφη πόλη του Svendborg, Δανίας, όπου συγκεντρώθηκαν ‘ηγετικές φιγούρες της ναυτιλίας’ από όλη την Ευρώπη. Με, συνολικά, 172 ομιλητές, 24 κλαδικά σεμινάρια και 8 θεματικές συνεδρίες, έγινε μια κοσμογονία τεχνογνωσίας και καινοτομίας.

Ο #Frontex εκπροσωπούμενος από το συντονιστή του Γραφείου Ακτοφυλακών του, συμμετείχε σε σεμινάριο περί της συνεργασίας στην πράξη των φορέων άσκησης αρμοδιοτήτων ακτοφυλακής, τονίζοντας ότι η συνεργασία αυτή είναι κεφαλαιώδης στο θαλάσσιο πεδίο.

Τέλος, το κοινό περίπτερο των ενωσιακών Οργανισμών Frontex-EMSA-EFCA επισκέφθηκε και η Γενική Διευθύντρια MARE της Ε. Επιτροπής κα Charlina Vitcheva, από την οποία προέρχεται και η πιο κάτω φωτογραφία.

Μπορεί να είναι εικόνα 11 άτομα, αίθουσα σύνταξης και κείμενο

Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα και κείμενο

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαγοκέφαλοι, λεοντόψαρα και δεκάδες ξενικά είδη: Γιατί γεμίζουν οι ελληνικές θάλασσες με «εισβολείς»

Οι ελληνικές θάλασσες αλλάζουν με ρυθμούς που μέχρι πρόσφατα θα θεωρούνταν απίθανοι. Η άνοδος της θερμοκρασίας, η κλιματική αλλαγή και η αυξημένη θαλάσσια διασύνδεση έχουν ανοίξει τον δρόμο για την εγκατάσταση δεκάδων ξενικών ειδών στις ελληνικές ακτές, μεταμορφώνοντας σταδιακά τα θαλάσσια οικοσυστήματα της Μεσογείου. Το φαινόμενο αυτό

Stuttgarter Zeitung: «Σε ποιον ανήκει το Αιγαίο;»

Η Stuttgarter Zeitung φιλοξενεί ρεπορτάζ για την πολυετή νομική διαμάχη Ελλάδας–Τουρκίας για το προκλητικό τουρκικό τουριστικό σλόγκαν «Turkaegean» (Τουρκικό Αιγαίο). Το δημοσίευμα επισημαίνει: «Πολλοί άνθρωποι συνδέουν αυθόρμητα το Αιγαίο με ελληνικά νησιά διακοπών όπως η Μύκονος, η Πάρος ή η Σαντορίνη. Οι Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες, από την

Aνοικτά σύνορα εντός ΕΕ απαιτεί η Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε τη Γερμανία και οκτώ άλλες ευρωπαϊκές χώρες να τερματίσουν τους ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα εντός του Χώρου Σένγκεν. Σύμφωνα με την Επιτροπή, εκτός από τη Γερμανία, η Αυστρία, η Δανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ολλανδία,