Reuters: Πειθαρχική έρευνα σε βάρος αξιωματικών για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο

Οι ύποπτοι θα καταθέσουν για τα κενά στο ημερολόγιο επικοινωνιών της ακτοφυλακής και για το αν η επιχείρηση διάσωσης σχεδιάστηκε σωστά, ανέφεραν οι πηγές στο Reuters.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters, αξιωματικοί του ελληνικού Λιμενικού Σώματος πρόκειται να καταθέσουν στο πλαίσιο πειθαρχικής έρευνας ως ύποπτοι για τον ρόλο τους στο ναυάγιο της Πύλου.

Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται το Reuters, περίπου 10 αξιωματικοί, συμπεριλαμβανομένου του διοικητή του Λιμενικού και του καπετάνιου του σκάφους που παρακολουθούσε το αλιευτικό Adriana πριν βυθιστεί, έχουν κληθεί να καταθέσεις ως ύποπτοι.

Οι αξιωματικοί θα εξεταστούν στο πλαίσιο έρευνας που ξεκίνησε ο Ανδρέας Ποττάκης από τον Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος έχει την αρμοδιότητα να διερευνά τις ενέργειες των σωμάτων ασφαλείας σε πειθαρχικό επίπεδο και εξετάζει αν οι ενέργειες ή οι παραλείψεις του Λιμενικού συνέβαλαν στην πρόκληση της τραγωδίας, που οδήγησε στον θάνατο εκατοντάδες πρόσφυγες.

Οι ύποπτοι θα καταθέσουν για τα κενά στο ημερολόγιο επικοινωνιών της ακτοφυλακής και για το αν η επιχείρηση διάσωσης σχεδιάστηκε σωστά, ανέφεραν οι πηγές στο Reuters.

Έχουν προκύψει “επαρκείς ενδείξεις” για παραπτώματα καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης, δήλωσε μία από τις πηγές.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολλανδία: Ο πρώην αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών αναλαμβάνει πρωθυπουργός – Υπό την βαριά σκιά του Βίλντερς

Ο πρώην αρχηγός των ολλανδικών μυστικών υπηρεσιών Ντικ Σχοφ αναλαμβάνει σήμερα τα καθήκοντα του πρωθυπουργού της Ολλανδίας, επικεφαλής κυβέρνησης συνασπισμού της δεξιάς επιφορτισμένης με την εφαρμογή της αυστηρότερης μεταναστευτικής πολιτικής που έχει ποτέ δει η χώρα. Περισσότερους από επτά μήνες

ΥΠ.ΕΣ. Ιταλίας: Μείωση 60% στις αφίξεις μεταναστών το 2024

Μετάφραση-απόδοση κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» Οι αποβιβάσεις μεταναστών στις ακτές της Ιταλίας, μετά από επικίνδυνα θαλάσσια ταξίδια στη Μεσόγειο, συνεχίζουν να μειώνονται, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών. Τους πρώτους έξι μήνες του 2024, έφτασαν στην Ιταλία 25.345 μετανάστες, μειωμένοι κατά 60%

Το ΝΕΕ στον Υφυπουργό ΝΑΝΠ

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Στέφανο Γκίκα, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Γιώργος Πατέρας, συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο, κ. Γιώργο Αλεξανδράτο και τον Υποναύαρχο ΠΝ (ε.α.) Σύμβουλο, κ. Βασίλειο Πολίτη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν

Συγκλονιστική φωτογραφία: Πυροσβέστες ξαπλώνουν στο χώμα για να ξεκουραστούν

Τον γύρο το διαδικτύου κάνει μια σειρά φωτογραφιών που δείχνουν πυροσβέστες να έχουν ξαπλώσει στο έδαφος εξαντλημένοι, φορώντας όλα τα ρούχα και τον εξοπλισμό τους. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν σήμερα τα ξημερώματα, όταν η φωτιά είχε ελεγχθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος της.

Μετάβαση στο περιεχόμενο