Εύβοια: Εκατοντάδες σκηνές παντού και μποτιλιάρισμα σε «ψαγμένη» υποτίθεται παραλία

Δεν είναι και τόσο ελεύθερο το κάμπινγκ αν μοιράζεσαι την παραλία με μερικές χιλιάδες κάμπερς

Να το ξεκαθαρίσω εξ’ αρχής για να μην έχουμε μα και μου. Είμαι μεγάλος οπαδός του ελεύθερου κάμπινγκ, έχω κάνει άπειρες φορές και σε άπειρα μέρη και η βασική μου αρχή ήταν πάντα να αφήσω το μέρος καθαρότερο από ό,τι το βρήκα και ουκ ολίγες φορές έχω μαλώσει με κάμπερς που άφηναν σκουπίδια στις παραλίες.

Ένας λόγος που οι τιμές έχουν εκτοξευτεί στα νοικιαζόμενα σε κάποια νησιά είναι και η απαγόρευση του ελεύθερου κάμπινγκ που αναγκάζει πολύ κόσμο που δεν έχει την πολυτέλεια να κάνει εξαναγκαστικό staycation.

Αφού σας είπα την άποψη μου για το ελεύθερο κάμπινγκ, θα σας πω και την άποψη μου για αυτή τη φωτογραφία από τη σελίδα της Ευβοίας Evima.gr:

431a37f601ce45b829b0e92ef0cd90a8 XL

Διαβάζουμε στο site:

“Αν και ο σάλος του συνωστισμού, από ομπρέλες και σκηνές που τοποθετήθηκαν παρανόμως στην παραλία Θάψα, δεν έχει καταλαγιάσει στην Εύβοια,  «ξεροκέφαλοι» συμπολίτες μας δεν εννοούν να βάλουν μυαλό με την έκταση που πήρε το θέμα κι έτσι οι εκτεταμένοι έλεγχοι και τα τσουχτερά πρόστιμα δεν τους πτοούν στο να κατακλύσουν ακόμη ένα παραθαλάσσιο σημείο του νησιού.

Συγκεκριμένα, ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο και σκηνές ήταν η παραλία Πεταλή το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε με τουλάχιστον 80 κατασκηνωτές να έχουν στήσει τις σκηνές τους, αντίθετα με τον περιορισμό, στην ακτή.
 
Η αιγιοπελαγίτικη παραλία Πετάλη «στην καρδιά της Εύβοιας» είναι μια άγριας ομορφιάς παραλία με άμμο και μικρό βοτσαλάκι στην ανατολική μεριά αυτή του Αιγαίου ενώ βρίσκεται πίσω από το βουνό Δίρφυς!
 
Η παραλία είναι αρκετά πλατιά αλλά μικρή σε μήκος.
 
Οι αντικειμενικές δυσκολίες προσέγγισης αλλά και μακρόχρονης παραμονής σε αυτήν εντούτοις δεν φαίνεται πως αποτέλεσαν εμπόδιο για την «κοσμοπλημμύρα» που σημειώθηκε στο σημείο την προηγούμενη εβδομάδα.
 
Η παραλία απέχει από την  Χαλκίδα μόλις 53 χιλιόμετρα αλλά επειδή ο δρόμος είναι μεν καλός αλλά σε πολλά σημεία στενός με στροφές, για την προσέγγισή της χρειάζεται περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά, χρόνο που ως φαίνεται οι επίδοξες κατασκηνωτές στη φύση δεν έκριναν ως εμπόδιο για την μετάβαση και…εγκατάστασή τους.”

Μάλιστα υπάρχει και βίντεο:

Καταλαβαίνω, ότι υπάρχει άπειρος κόσμος που δεν έχει τη δυνατότητα λόγω χρημάτων να πάει διακοπές σε κάποιο νησί, αλλά το να μαζεύονται τόσες πολλές εκατοντάδες σε μία παραλιίτσα στην Εύβοια, εκτός από τα σκουπίδια που θα αφήσουν (γιατί σίγουρα θα αφήσουν) δε θα περάσουν και καλά, είτε λόγω του μποτιλιαρίσματος, είτε λόγω της όχλησης από τις διπλανές παρέες που (σίγουρα) θα υπάρχει. Όταν ένα μέρος αντί για παραλία μοιάζει με τη λεωφόρου Κηφισού στις 10 το πρωί της Δευτέρας, κάτι πάει λάθος.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ανθρώπινο δυναμικό, η «μαύρη τρύπα» των Ενόπλων Δυνάμεων

Καλές οι αγορές όπλων, ανθρώπινο δυναμικό που θα βρεθεί για να τα χειριστεί αφού οι νέοι γυρίζουν την πλάτη τους στις στρατιωτικές σχολές. Ο Ν. Δένδιας συχνά – πυκνά μιλάει για τη χακί «Ατζέντα 2030» που προβλέπει τον ριζικό εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Καμία αντίρρηση

Πανελλαδικές 2026: Οι Bάσεις της Ναυτιλίας

Ανακοινώθηκαν το πρωί της Πέμπτης, 23ης Ιουλίου 2026, τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω πανελλαδικών εξετάσεων. Οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων μέσω της σχετικής πλατφόρμας, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Η σχολή που πέρασε μόλις… ένας υποψήφιος

Δείτε όλες τις Σχολές και τα τμήματα που «ανοίγουν πόρτες» με μονοψήφιο αριθμό εισακτέων Οι Βάσεις εισαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων 2026, ανέδειξαν περιφερειακά και εξειδικευμένα τμήματα ΑΕΙ που καλούνται πλέον να λειτουργήσουν με ελάχιστους νέους φοιτητές στα έδρανά τους. Η πιοκραυγαλέα περίπτωση καταγράφεται

Γερμανικός στρατός: Γιατί λείπουν οι γυναίκες;

Να καταταγώ στον στρατό; Σε καμία περίπτωση! Για τις νεαρές γυναίκες από τις οποίες η DW πήρε συνέντευξη στο Βερολίνο, η θητεία στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκτός συζήτησης. «Δεν ταιριάζει στα σχέδιά μου για σπουδές και εργασία», υποστηρίζει μία από τις