Στέφανος Γκίκας από Κάλυμνο: «Η κυβέρνησή μας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των νησιών μας και στη βελτίωση των υποδομών τους»

Την Κάλυμνο επισκέφτηκε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Στέφανος Γκίκας, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη, με αφορμή την τελετή έναρξης της “AEGEAN REGATTA 2024”, των 23ων Διεθνών Ιστιοπλοϊκών Αγώνων Ανοιχτής Θαλάσσης που διοργανώνονται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

O κ. Υφυπουργός, κατά την παραμονή του στο νησί, είχε συναντήσεις με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ. Παΐσιο, τον Δήμαρχο Καλύμνου κ. Ιωάννη Μαστροκούκο, τον Έπαρχο Καλύμνου κ. Μανώλη Μουσελλή, εκπροσώπους φορέων του νησιού καθώς και με κατοίκους και επιχειρηματίες της Καλύμνου.

Στη συνάντηση μεταξύ άλλων και με τον Δήμαρχο Καλύμνου, τέθηκε το ζήτημα της ανέλκυσης και απομάκρυνσης του Φορτηγού πλοίου Blue Shark, θέμα για το οποίο ο κ. Υφυπουργός ενημέρωσε ότι τις επόμενες ημέρες, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, βάσει του Ν 2881/2001, θα προχωρήσει σε μειοδοτικό διαγωνισμό για την απομάκρυνση του πλοίου, δίνοντας λύση σε ένα πρόβλημα που απασχολεί το νησί.

Επίσης, συζητήθηκε το εμβληματικό έργο της κατασκευής αποβάθρας Ο/Γ σκαφών, εξωτερικά του Λιμένα Καλύμνου, που θα ξεπεράσει τα 12 εκ. ευρώ και θα αναβαθμίσει σημαντικά τις δυνατότητες του Λιμένος. Ο κ. Γκίκας πραγματοποίησε αυτοψία του χώρου, παρουσία του Δημάρχου και του Έπαρχου Καλύμνου.

Ο κ. Γκίκας τόνισε επίσης την βούληση της Κυβέρνησης και του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη να αναδειχθεί η Κάλυμνος σε Κέντρο Ναυτικής Εκπαίδευσης, με την επιτάχυνση των διαδικασιών ίδρυσης και λειτουργίας Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μηχανικών στο νησί και αναβάθμιση της Σχολής Δυτών. Εκπαιδευτικές Δομές που μαζί με την λειτουργούσα Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Πλοιάρχων, θα μετατρέψουν το νησί σε σημείο αναφοράς και κόμβο της Ναυτικής Εκπαίδευσης στη χώρα μας, τιμώντας έμπρακτα την πλούσια ναυτική παράδοση της Καλύμνου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επισκέφθηκε επίσης την Λιμενική Αρχή Καλύμνου, όπου εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευαρέσκεια της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου προς το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για τον ζήλο και τον επαγγελματισμό που επιδεικνύουν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, τονίζοντας ότι οι Έλληνες πολίτες σέβονται και αναγνωρίζουν την προσφορά τους.

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στις δηλώσεις του στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αλλά και κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή έναρξης της “AEGEAN REGATTA 2024”, τόνισε ότι : «Η κυβέρνησή μας και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη και ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των νησιών μας και στην βελτίωση των υποδομών τους. Στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ακούμε, ενεργούμε και επιλύουμε ζητήματα, ενώ για τα θέματα της νησιωτικότητας ακολουθείται ένας σχεδιασμός και προγραμματισμός, που απορρέει από την ολοκληρωμένη Εθνική στρατηγική για τον Νησιωτικό Χώρο. Με έργα αποδεικνύουμε ότι στεκόμαστε δίπλα στους νησιώτες μας».

Ο κ. Γκίκας, εκτός προγράμματος, επισκέφτηκε την ακριτική Ψέριμο, όπου συνομίλησε με τους λιγοστούς κατοίκους του νησιού, επισκέφτηκε το σχολείο και το ιατρείο, μεταφέροντας την βούληση της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για την στήριξη των μικρών νησιών, ιδιαίτερα αυτών που υφίστανται πληθυσμιακής συρρίκνωσης.

ΦΩΤΟ ΒΑΣΙΚΗΦΩΤΟ 1ΦΩΤΟ 2ΦΩΤΟ 3ΦΩΤΟ 5ΦΩΤΟ 6

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον αέρα τα αμαρτωλά «Σπιτάκια Ανακύκλωσης» – Η εταιρεία παύει τη λειτουργία τους

Αφού κατέκλυσε κάθε πλατεία και μεγάλο κοινόχρηστο χώρο με τα «Σπιτάκια Ανακύκλωσης», η ΤΕΧΑΝ, η εταιρεία που ελέγχεται από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για την πώλησή τους σε υπερβολικά υψηλή τιμή, αποφάσισε να τα εγκαταλείψει και ζητά από τους δήμους να αναλάβουν τη διαχείρισή

Σκάφος με 10 άτομα έμπασε νερά ανοιχτά των Χανίων – Διασώθηκαν από το Λιμενικό πλήρωμα και επιβάτες

υναγερμός σήμανε χθες Πέμπτη το απόγευμα στους Αγίους Αποστόλους Χανίων, όπου μια επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος, με θέση του Τοπικού Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης σε εφαρμογή, ευτυχώς απέτρεψε την εισροή υδάτων σε τουριστικό σκάφος με 10 επιβαίνοντες (8 επιβάτες και 2 μέλη πληρώματος), το

Ιστορική και Κορυφαία Αναγνώριση για την Ε.Α.Α.Λ.Σ.: Πρόσκληση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την Επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ / ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πειραιάς 24-07-26 Με ιδιαίτερη τιμή, συγκίνηση και περηφάνια, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (Ε.Α.Α.Λ.Σ.) ανακοινώνει στα μέλη της και σε ολόκληρη την οικογένεια του Λιμενικού Σώματος ένα γεγονός ιστορικής σημασίας.Για πρώτη φορά στα

Συνταξιούχοι: Έως και 45% οι απώλειες στις συντάξεις – Η 13η επιστρέφει μόλις το 8,33%

Έως και 45% εκτιμούν οι οργανώσεις των συνταξιούχων ότι ανέρχονται οι απώλειες στις αποδοχές τους, ως αποτέλεσμα τριών διαδοχικών κρίσεων: Της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων την περίοδο 2010-2018, όταν επιβλήθηκαν αλλεπάλληλες ονομαστικές μειώσεις στις συντάξεις, με τους συνταξιούχους να σηκώνουν το

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ