Χ. Στυλιανίδης: «Προστατεύοντας τις διεθνείς εμπορικές οδούς προστατεύουμε τις κοινωνίες μας»

Η παρέμβαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στο Φόρουμ για την Πράσινη και Βιώσιμη Ανάπτυξη και το Παγκόσμιο Φόρουμ για το Εμπόριο 2024 (Παρίσι, 11.10.2024)

Τη δέσμευση της Ελλάδας ότι θα συνεχίσει να εργάζεται συλλογικά με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ) για την προώθηση της από-ανθρακοποίησης της ναυτιλίας με ένα φιλόδοξο αλλά ρεαλιστικό τρόπο, υπογράμμισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστος Στυλιανίδης στην παρέμβασή του στο “2024 Green Growth Sustainable Development Forum and Global Forum on Trade (GGSD GTF Forum)” που διοργάνωσε ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στο Παρίσι στις 10-11 Οκτωβρίου.

Ο κ. Στυλιανίδης τόνισε, επίσης, ότι η Ελλάδα ως η μεγαλύτερη δύναμη στην παγκόσμια ναυτιλία, έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στις προσπάθειες από-ανθρακοποίησης και ανάπτυξης εναλλακτικών καυσίμων στηρίζοντας τις πρωτοβουλίες και το έργο του ΙΜΟ.

Ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε και στην κρίσιμη γεωπολιτική συγκυρία και αστάθεια που προκαλούν η κρίση στη Μέση Ανατολή και στην Ερυθρά Θάλασσα καθώς και η επιθετικότητα της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ανέδειξε το γεγονός ότι η παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα έχει επηρεαστεί άμεσα από τις εξελίξεις οι οποίες έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη διεθνή εφοδιαστική αλυσίδα. «Ο συλλογικός μας στόχος» επεσήμανε ο κ. Στυλιανίδης «είναι να προστατεύσουμε και να διασφαλίσουμε την ομαλότητα του παγκόσμιου εμπορίου».

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ήταν επίσημος προσκεκλημένος του ΟΟΣΑ στο 2024 GGSD GTF Forum στο πλαίσιο του οποίου είχε διμερή συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ κ. Mathias Cormann. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η περαιτέρω ανάδειξη της ναυτιλίας στις πρωτοβουλίες του ΟΟΣΑ. Ο κ. Στυλιανίδης εξέφρασε την ετοιμότητα της Ελλάδας να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση ως μία από τις ηγετικές δυνάμεις στην παγκόσμια ναυτιλία.

1.jpeg

2.jpeg

3.jpeg

4.jpeg

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταδίωξη ταχύπλοου με 31 μετανάστες στο Φαρμακονήσι – Συνελήφθη ο διακινητής

Επεισοδιακή καταδίωξη ταχύπλοου σκάφους που μετέφερε μετανάστες σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 5 Ιουνίου στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου. Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος εντόπισε το ταχύπλοο να κινείται χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας προς τις ακτές του νησιού. Ο

Ισημερινός: Ολόκληρος αλιευτικός στόλος παρανάλωμα του πυρός

Περισσότερα από 20 σκάφη τυλίχθηκαν στις φλόγες με αρκετούς τραυματίες από τεράστια πυρκαγιά που ξέσπασε στο λιμάνι Μάντα του Ισημερινού. Βάρκες εκρήγνυνται αλυσιδωτά και πυκνά σύννεφα καπνού γεμίζουν τον αέρα στο αλιευτικό κέντρο που ονομάζεται και «Παγκόσμια πρωτεύουσα του Τόνου». Devastador panorama en

«Odin»: Η επιχείρηση «αστραπή» για τη σύλληψη του 37χρονου στην Κρήτη – Η εκπαίδευση στη Μαλαισία, οι διασυνδέσεις και τα σχέδια για βόμβα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της ΕΥΠ μετά τη σύλληψη 37χρονου Παλαιστίνιου στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, ο οποίος κατηγορείται για «ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς, λήψη εκπαίδευσης, ταξίδι και σχεδιασμό τρομοκρατικών ενεργειών». Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο προετοιμασίας επίθεσης

Πόλη του Μεξικού: Γιγαντιαίο «ανθρώπινο κύμα» με φόντο το Μουντιάλ και στόχο ρεκόρ Γκίνες

Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου, χιλιάδες κάτοικοι της Πόλης του Μεξικού συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στην κεντρική λεωφόρο Paseo de la Reforma, επιχειρώντας να καταρρίψουν το ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο οργανωμένο «ανθρώπινο κύμα» στον κόσμο. Η συγκεκριμένη κίνηση, που πρωτοεμφανίστηκε στο Παγκόσμιο