«Άγκυρα» ρίχνουν τα πλοία στις 22 και 23 Οκτωβρίου

Με βασικά αιτήματα την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με ποσοστό αύξησης 12%, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) προχωρά σε πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση στις 22 και 23 Οκτωβρίου.

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν τα ναυτεργατικά σωματεία, με απόφαση και της ΠΝΟ, στις 22 και 23 Οκτώβρη. Μπροστά στην απεργιακή κινητοποίηση, μάλιστα, η ΠΕΜΕΝ οργανώνει καθημερινά συσκέψεις στα πλοία της ακτοπλοΐας. Τέτοιες έχουν ήδη γίνει σε μια σειρά από πλοία στο λιμάνι του Πειραιά. Στη συζήτηση με τους ναυτεργάτες η ΠΕΜΕΝ στηλιτεύει την πρόταση για αυξήσεις – ψίχουλα, της τάξης του 3%, και καλεί σε πάλη για την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις 12% για το 2025.

Στην COSCO, το Σωματείο της ΕΝΕΔΕΠ καλεί σε συμμετοχή στην παμπειραϊκή απεργία στις 23 του Οκτώβρη σε όλο το λιμάνι του Πειραιά με προοπτική κλιμάκωσης.

Απεργιακή κινητοποίηση ετοιμάζουν και οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στις 23 Οκτώβρη. Σε έναν χώρο δουλειάς που πληρώνει βαρύ τίμημα, με νεκρούς και τραυματίες σε εργατικά «ατυχήματα», εξαιτίας της εντατικοποίησης, της έλλειψης μέτρων προστασίας και της απουσίας ελέγχων, οι εργαζόμενοι ετοιμάζονται να επαναφέρουν στο προσκήνιο τις διεκδικήσεις τους για Συλλογική Σύμβαση με υποχρεωτική ισχύ, αυξήσεις μισθών, τήρηση του ωραρίου και των μέτρων για την ασφάλεια.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ανθρώπινο δυναμικό, η «μαύρη τρύπα» των Ενόπλων Δυνάμεων

Καλές οι αγορές όπλων, ανθρώπινο δυναμικό που θα βρεθεί για να τα χειριστεί αφού οι νέοι γυρίζουν την πλάτη τους στις στρατιωτικές σχολές. Ο Ν. Δένδιας συχνά – πυκνά μιλάει για τη χακί «Ατζέντα 2030» που προβλέπει τον ριζικό εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Καμία αντίρρηση

Πανελλαδικές 2026: Οι Bάσεις της Ναυτιλίας

Ανακοινώθηκαν το πρωί της Πέμπτης, 23ης Ιουλίου 2026, τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω πανελλαδικών εξετάσεων. Οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων μέσω της σχετικής πλατφόρμας, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Η σχολή που πέρασε μόλις… ένας υποψήφιος

Δείτε όλες τις Σχολές και τα τμήματα που «ανοίγουν πόρτες» με μονοψήφιο αριθμό εισακτέων Οι Βάσεις εισαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων 2026, ανέδειξαν περιφερειακά και εξειδικευμένα τμήματα ΑΕΙ που καλούνται πλέον να λειτουργήσουν με ελάχιστους νέους φοιτητές στα έδρανά τους. Η πιοκραυγαλέα περίπτωση καταγράφεται

Γερμανικός στρατός: Γιατί λείπουν οι γυναίκες;

Να καταταγώ στον στρατό; Σε καμία περίπτωση! Για τις νεαρές γυναίκες από τις οποίες η DW πήρε συνέντευξη στο Βερολίνο, η θητεία στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκτός συζήτησης. «Δεν ταιριάζει στα σχέδιά μου για σπουδές και εργασία», υποστηρίζει μία από τις