Ναυάγιο στη Ρόδο: Στον Ανακριτή οι δύο Τούρκοι διακινητές – Αγνοείται ένα 4χρονο κοριτσάκι

Σοκαριστικές λεπτομέρειες έρχονται στο φως σχετικά με το πολύνεκρο ναυάγιο που σημειώθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2024 στη θαλάσσια περιοχή Αφάντου της Ρόδου. Η τραγωδία άφησε πίσω της οκτώ νεκρούς, ανάμεσά τους και ένα μικρό παιδί, ενώ οι αρχές έχουν ήδη συλλάβει δύο Τούρκους διακινητές, οι οποίοι αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Λιμενικού, στις 08:05 π.μ. της ημέρας του περιστατικού, το σκάφος ΠΛΣ-609 εντόπισε ταχύπλοο στην περιοχή Αφάντου να κινείται με μεγάλη ταχύτητα, μεταφέροντας πλήθος παράτυπων μεταναστών. Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες των λιμενικών να σταματήσουν το σκάφος για έλεγχο, οι χειριστές του ανέπτυξαν ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς που έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβαινόντων. Στις 08:30, το ταχύπλοο συγκρούστηκε με το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, με αποτέλεσμα να πέσουν στη θάλασσα αρκετοί επιβαίνοντες. Άμεσα κινητοποιήθηκαν σωστικά μέσα, ενώ σκάφη του Λιμενικού και ναυαγοσωστικά συνεργάστηκαν για τη διάσωση των ατόμων που βρίσκονταν στη θάλασσα. Μέχρι τις 11:00 π.μ., εντοπίστηκαν και περισυλλέχθηκαν οι σοροί οκτώ ανθρώπων, ενώ οι υπόλοιποι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ρόδου.

Ναυάγιο στη Ρόδο: Στον Ανακριτή οι δύο Τούρκοι διακινητές - Αγνοείται ένα 4χρονο κοριτσάκι
Ναυάγιο στη Ρόδο: Στον Ανακριτή οι δύο Τούρκοι διακινητές - Αγνοείται ένα 4χρονο κοριτσάκι

Οι δύο συλληφθέντες (ένας 23χρονος κι ένας 19χρονος) με καταγωγή από την Τουρκία, αναγνωρίστηκαν από μάρτυρες ως κυβερνήτης και συγκυβερνήτης του ταχύπλοου, προσήχθησαν το Σάββατο ενώπιον της Εισαγγελέως Υπηρεσίας και παραπέμφθηκαν ενώπιον του τακτικού Ανακριτή

Σύμφωνα με τη μαρτυρία των διασωθέντων, οι μεταφερόμενοι είχαν πληρώσει 4.800 ευρώ έκαστος για τη μεταφορά τους από τη Μαρμαρίδα της Τουρκίας στη Ρόδο. Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παράνομη μεταφορά πολιτών τρίτων χωρών, πρόκληση ναυαγίου, απείθεια και ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ναυάγιο στη Ρόδο: Στον Ανακριτή οι δύο Τούρκοι διακινητές - Αγνοείται ένα 4χρονο κοριτσάκι
Ναυάγιο στη Ρόδο: Στον Ανακριτή οι δύο Τούρκοι διακινητές - Αγνοείται ένα 4χρονο κοριτσάκι

Σύμφωνα με τη «Δημοκρατική της Ρόδου», μεταξύ των διασωθέντων υπήρξε πατέρας που δήλωσε ότι αγνοείται η τετράχρονη κόρη του. Η μαρτυρία αυτή κινητοποίησε περαιτέρω τις αρχές, οι οποίες συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό της.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, καταδίκασε έντονα τα κυκλώματα διακινητών, τονίζοντας ότι η δράση τους οδηγεί σε ανθρώπινες τραγωδίες. «Η απόφασή μας είναι να αντιμετωπίσουμε οριστικά το μεγάλο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, που ξεπερνά τα όρια αντοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι διασωθέντες, κυρίως υπήκοοι Αφγανιστάν, βρίσκονται υπό την προστασία των αρχών, ενώ πέντε από αυτούς εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Ρόδου. Οι οκτώ σοροί έχουν μεταφερθεί στο νεκροτομείο, με τις οικογένειες των θυμάτων να αναζητούν πληροφορίες για τους οικείους τους.

ΠΗΓΗ

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ανθρώπινο δυναμικό, η «μαύρη τρύπα» των Ενόπλων Δυνάμεων

Καλές οι αγορές όπλων, ανθρώπινο δυναμικό που θα βρεθεί για να τα χειριστεί αφού οι νέοι γυρίζουν την πλάτη τους στις στρατιωτικές σχολές. Ο Ν. Δένδιας συχνά – πυκνά μιλάει για τη χακί «Ατζέντα 2030» που προβλέπει τον ριζικό εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Καμία αντίρρηση

Πανελλαδικές 2026: Οι Bάσεις της Ναυτιλίας

Ανακοινώθηκαν το πρωί της Πέμπτης, 23ης Ιουλίου 2026, τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω πανελλαδικών εξετάσεων. Οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων μέσω της σχετικής πλατφόρμας, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Η σχολή που πέρασε μόλις… ένας υποψήφιος

Δείτε όλες τις Σχολές και τα τμήματα που «ανοίγουν πόρτες» με μονοψήφιο αριθμό εισακτέων Οι Βάσεις εισαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων 2026, ανέδειξαν περιφερειακά και εξειδικευμένα τμήματα ΑΕΙ που καλούνται πλέον να λειτουργήσουν με ελάχιστους νέους φοιτητές στα έδρανά τους. Η πιοκραυγαλέα περίπτωση καταγράφεται

Γερμανικός στρατός: Γιατί λείπουν οι γυναίκες;

Να καταταγώ στον στρατό; Σε καμία περίπτωση! Για τις νεαρές γυναίκες από τις οποίες η DW πήρε συνέντευξη στο Βερολίνο, η θητεία στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκτός συζήτησης. «Δεν ταιριάζει στα σχέδιά μου για σπουδές και εργασία», υποστηρίζει μία από τις