Ο “γιατρός” έπαιρνε τα λεφτά από τα… σκουπίδια

Έπειθε τα θύματα του ότι είναι γιατρός και απαιτούσε χρήματα για να πραγματοποιήσει χειρουργικές επεμβάσεις. Μέχρι που όπως και κάθε “έξυπνο πουλί” πιάστηκε από την μύτη.

Έτσι όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, ο μαϊμού γιατρός συνελήφθη στο νησί μας, ως μέλος κυκλώματος που εξαπατούσε πολίτες

Η ποινική δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει τα αδικήματα της απάτης και της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά

Συνεργοί του, με το πρόσχημα της άμεσης ανάγκης χειρουργικής επέμβασης συγγενών, τηλεφωνούσαν και ζητούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά, κοσμήματα και τιμαλφή

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, το χρηματικό ποσό των -15.250- ευρώ, μία λίρα Αγγλίας, κοσμήματα αξίας -15.000- ευρώ περίπου και μικροποσότητα ηρωίνης.

Αναλυτικά στο σχετικό Αστυνομικό δελτίο σημειώνονται:

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Χίου, συνελήφθη σήμερα (13-02-2025) λίγο μετά τα μεσάνυχτα στη Χίο, ημεδαπός (48χρονος), ως μέλος κυκλώματος που εξαπατούσε πολίτες.

Η ποινική δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της απάτης και της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε μετά από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα, ο 48χρονος συλληφθείς εντάχθηκε σε εγκληματική ομάδα, αποτελούμενη από τουλάχιστον -2- ακόμη άτομα, με συγκεκριμένη δομή, διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, με αποκλειστικό σκοπό την εξαπάτηση πολιτών, για την αποκόμιση παράνομου οικονομικού οφέλους.

Ως προς τη μεθοδολογία τους, τα μέλη του συγκεκριμένου κυκλώματος επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με ανυποψίαστους πολίτες, προσποιούμενα ιατρούς και επικαλούμενα την ανάγκη αντιμετώπισης ιατρικών θεμάτων κυρίως συγγενικών τους προσώπων, απαιτούσαν από αυτούς την άμεση καταβολή μεγάλων χρηματικών ποσών, κοσμημάτων και τιμαλφών.

Για την υπόθεση αυτή, από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι, μέλος του κυκλώματος επικοινώνησε χθες (12-02-2025) τηλεφωνικά με ηλικιωμένη ημεδαπή στη Χίο, προσποιούμενο ιατρό νοσοκομείου και με πρόσχημα την άμεση ανάγκη χειρουργικής επέμβασης της κόρης της, την έπεισε να εναποθέσει κάτω από κάδο σκουπιδιών κοντά στην οικία της, το χρηματικό ποσό των -15.250- ευρώ, μία λίρα Αγγλίας, καθώς και κοσμήματα αξίας -15.000- ευρώ περίπου, τοποθετημένα σε σακούλα.

Όπως ακολούθως διακριβώθηκε, στο συγκεκριμένο σημείο μετέβη ο 48χρονος συλληφθείς και παρέλαβε τη σακούλα. Κατά τον εντοπισμό του από τους αστυνομικούς βρέθηκαν στην κατοχή του, το σύνολο του παραπάνω χρηματικού ποσού, η λίρα και τα κοσμήματα, τα οποία κατασχέθηκαν.

Κατά την ερευνητική διαδικασία κατασχέθηκαν επίσης, -2- κινητά τηλέφωνα, καθώς και ποσότητα ηρωίνης βάρους -2,5- γραμμαρίων, που είχε στην κατοχή του ο δράστης.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Χίου, ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου να προσδιοριστούν, οι διασυνδέσεις και όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας του εγκληματικού αυτού δικτύου.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού είναι μύθος – Η πραγματική κρίση βρίσκεται αλλού

Όλο και πιο έντονα ακούγεται ότι υπάρχει μια παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού. Από Έλληνες εφοπλιστές και μεγάλα ναυλομεσιτικά γραφεία μέχρι διεθνείς οργανισμούς και εταιρείες επάνδρωσης πλοίων, όλοι μιλούν για την έλλειψη αξιωματικών. Το τι φταίει όμως δεν μας έχει

Κικίλιας: Οι εκλογές θα κριθούν από τη δουλειά μας, όχι από τα νέα κόμματα…

«Οι επενδύσεις, οι μεταρρυθμίσεις και οι τομές στις οποίες έχει προχωρήσει όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας- αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα πολλαπλές κρίσεις όπως πανδημία, πολέμους, ενεργειακή κρίση, κλπ- πρέπει να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν προς όφελος της ελληνικής

Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου – FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές

FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου * Το FIR Αθηνών, το οποίο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αεροναυτιλιακούς θεσμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο και καθορίστηκε από περιφερειακές αεροναυτιλιακές διασκέψεις του ICAO, αναγνωρισμένο διεθνώς

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο των Ποσειδωνίων 2026 – Η ναυτιλιακή τεχνολογία αλλάζει ρυθμό και μετασχηματίζει τον κλάδο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αναδεικνύεται σε έναν από τους βασικότερους μοχλούς εξέλιξης της παγκόσμιας ναυτιλίας, με τα Ποσειδώνια 2026 να επιβεβαιώνουν ότι η τεχνολογία έχει πλέον περάσει από το στάδιο της θεωρίας και των πιλοτικών εφαρμογών σε μια νέα εποχή ευρείας