Α/ΓΕΕΘΑ από την Κύπρο: «Κοινό χρέος να είμαστε σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε επιβουλέα»

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί ο Α/ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, συνοδευόμενος από στρατιωτική αντιπροσωπεία και κατόπιν πρόσκλησης του αρχηγού Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη.

Χθες πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή στο Στρατηγείο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) και ακολούθησαν κατ΄ ιδίαν συναντήσεις, αρχικά με τον υπουργό Άμυνας της Κύπρου Χαράλαμπο Πετρίδη και στη συνέχεια με τον αρχηγό της Εθνικής Φρουράς.

Σχετική ανακοίνωση από το ΓΕΕΦ αναφέρει ότι στην κατ’ ιδίαν συνάντηση των δυο αρχηγών, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή αλλά και στην Ευρώπη, όπου η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει ανατρέψει το προϋπάρχον σύστημα ασφαλείας.

Αξιολογήθηκε επίσης, υπό το πρίσμα του Κοινού Μνημονίου Χειρισμού Κρίσεων μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου, η συνεχιζόμενη προκλητικότητα και παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας, τόσο στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου όσο και ευρύτερα, η οποία θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα. Επιβεβαιώθηκε ακόμη, η στενή συνεργασία μεταξύ των ΕΔ των δυο χωρών για την προάσπιση των εθνικών τους συμφερόντων και καταγράφηκε η πρόθεση περαιτέρω εμβάθυνσης της, για προαγωγή της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή.

 

Στο επίκεντρο της συνάντησης «ο παράγοντας Τουρκία»

Στην συνέχεια, η ελληνική αντιπροσωπεία έτυχε ενημέρωσης αναφορικά με την αποστολή, τις επιχειρησιακές δυνατότητες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Εθνική Φρουρά και ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, κατά τις οποίες έγινε, μεταξύ άλλων, ανασκόπηση της αμυντικής συνεργασίας, σε στρατηγικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό, πέραν του παράγοντα Τουρκία, αξιολογήθηκαν και οι λοιπές κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις των δυο χωρών. Συζητήθηκαν δε, τρόποι για περαιτέρω εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας και σε άλλους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, σε διμερές επίπεδο και σε σχέση με τα Τριμερή Προγράμματα Αμυντικής Συνεργασίας, καθώς και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ειδικά σε ό,τι αφορά τον συντονισμό ΓΕΕΦ και ΓΕΕΘΑ στις πολιτικές και πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται στο πλαίσιο της Κοινής Ευρωπαϊκής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας.

Αύριο, 1 Οκτωβρίου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα παραστεί στις επίσημες εκδηλώσεις για την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και στην συνέχεια θα παρακολουθήσει τη στρατιωτική παρέλαση.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ στον Tύμβο Μακεδονίτισσας

Ο Α/ΓΕΕΘΑ μετέβη στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, όπου κατέθεσε στεφάνι για τους πεσόντες του Ελληνισμού της Κύπρου.

«Προσκύνημα Τιμής και Δόξας με κατάθεση στεφάνου για τους πεσόντες του Ελληνισμού της Κύπρου», τονίζει σε ανάρτησή του στο Facebook ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, «που με την ύστατη θυσία τους μας θυμίζουν ότι η Ιστορία γράφεται μόνο με αγώνες».

«Ήρωες χαραγμένοι για πάντα στα μάρμαρα του Τύμβου και ανεξίτηλα στη μνήμη μας» καταλήγει στην ανάρτησή του ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Με ανάρτησή του στο Twitter, δήλωσε πως είναι κοινό χρέος της Ελλάδας και της Κύπρου να βρίσκονται σε εθνική εγρήγορση για την αποφασιστική αντιμετώπιση «οποιουδήποτε επιβουλέα».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Twitter

Α/ΓΕΕΘΑ από την Κύπρο: «Κοινό χρέος να είμαστε σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε επιβουλέα»

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Π.Ο.Λ. Ενημέρωση για την αίτηση ακύρωσης του ΠΔ Μεταθέσεων 11/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Ο.Λ   Σας ενημερώνουμε ότι την 1-12-22 είχε οριστεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η ημερομηνία εκδίκασης της προσφυγής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών-Π.Ο.Λ. κατά των αντισυνταγματικών διατάξεων του ΠΔ Μεταθέσεων 21/2022 το οποίο  έχει οδηγήσει σε ομηρία εκατοντάδες συναδέλφων από

Ε.Α.Α.Λ.Σ: Ιδρύθηκε και λειτουργεί Γραφείο Εξυπηρέτησης Αποστράτων Στελεχών στο Ν.Ν.Α. με παρέμβαση του Αρχηγού ΛΣ

Ανακοίνωση Ε.Α.Α.Λ.Σ: Φέρουμε σε γνώση όλων των μελών μας ότι, με διαταγή του Προϊσταμένου Κλάδου Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Υποναυάρχου Λ.Σ. κ. Αντώνη ΜΑΖΗ, δρομολογήθηκε η διευθέτηση ενός από τα κυρίαρχα προτάγματα των διεκδικήσεων της Διοίκησής μας για δημιουργία HELP-DESK Αποστράτων ΛΣ-ΕΛΑΚΤ

Η αξιοποίηση της ελληνικής ΑΟΖ είναι η νέα Μεγάλη Ιδέα. Τα απτά οφέλη

Άρθρο του Νικ. Γ. Σαμπάτη, Αρθρογράφου, Οικονομολόγου, ασκ. Ορκωτού Ελεγκτή Οι πρώτες φωνές που θυμάμαι να μιλάνε δειλά δειλά για την αξιοποίηση της ελληνική ΑΟΖ ήταν στο μακρινό 2009.  ”Γραφικοί”, ήταν ο ελαφρύτερος από τους χαρακτηρισμός που τους συνόδευε από

Παρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε Εκδήλωση για την Ημέρα Τάξης ΣΣΕ 1983

Την Τετάρτη 07 Δεκεμβρίου 2022 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ως απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Τάξεως 1983, παραβρέθηκε σε εκδήλωση της Τάξης του, η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής στην Βάρη Αττικής, με μέριμνα του Συνδέσμου της.