Αδελφοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου με το Terminal Νάπολης Ιταλίας

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε η αδελφοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου με το Τerminal Νάπολης Ιταλίας, επιβεβαιώνοντας τις άριστες και σταθερές σχέσεις και τους δεσμούς φιλίας που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών.

Τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Terminal Νάπολης Ιταλίας κ. Tomaso Cognolato, την Kαθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Νάπολης «Παρθενόπη» κ. Assunta Di Vaio, υποδέχθηκαν την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022, στο κεντρικό κτίριο του ΟΛΗ, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Μηνάς Παπαδάκης, ο Προέδρος κ. Ιωάννης Βαρδαβάς και μέλη της Διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, όπου έγινε συνάντηση εργασίας με συγκεκριμένη ατζέντα.

Στην συνέχεια ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Μηνάς Παπαδάκης συνόδευσε την Ιταλική αντιπροσωπεία στο Ιστορικό κτίριο του Δήμου Ηρακλείου όπου ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Μηνάς Παπαδάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Terminal Νάπολης Ιταλίας κ. Tomaso Cognolato, συνυπέγραψαν και επικύρωσαν το Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης, το οποίο αποτελεί μία πρωτοβουλία εξωστρέφειας, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία φιλίας και της περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των δύο Λιμένων.

Με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Μηνάς Παπαδάκης δήλωσε ότι το Μνημόνιο Αδελφοποίησης που υπογράψαμε στο Δημαρχείο, σφραγίζει και επικυρώνει αυτό που είναι απόλυτα προφανές. Το Λιμάνι του Ηρακλείου και το Terminal Νάπολης Ιταλίας εγκαινιάζουν επίσημα μία μακρά και ευδόκιμη συνεργασία. Και οι δύο πόλεις-λιμάνια συνδέονται με ισχυρούς ιστορικούς, μορφωτικούς και φιλολογικούς δεσμούς, κοινές πορείες, με τους μακραίωνους Πολιτισμούς Μινωϊκό και Βενετσιάνικο τότε που δημιουργούνταν οι προϋποθέσεις για την παγκόσμια θαλασσοκρατορία με την κυριαρχία της Ναυτιλίας σε όλη την Μεσόγειο ειδικά κατά την περίοδο της ενετοκρατίας με την Κρήτη να γίνεται ο βασικός πόλος στην οικονομική και στρατιωτική στρατηγική και η Candia η έδρα του διοικητικού κέντρου και το κύριο λιμάνι του νησιού.

Σήμερα και τα δύο λιμάνια εξυπηρετούν έναν τεράστιο αριθμό επιβατών, οχηματαγωγών και κρουαζιερόπλοιων και ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν τις ίδιες προκλήσεις και παράλληλα επικεντρώνονται σε μια επιχειρησιακή στρατηγική για την εφαρμογή για τα ερχόμενα χρόνια που αφορά την βιώσιμη ανάπτυξη και στην πράσινη μετάβαση.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Παπαδάκης ανέφερε ότι, η συνεργασία μεταξύ των δύο λιμένων Ηρακλείου και Terminal Νάπολης Iταλίας η οποία ξεκινά σήμερα με την υπογραφή του Μνημονίου αδελφοποίησης θα συμβάλλει σε πολυεπίπεδα και κλιμακούμενα αποτελέσματα, ανοίγοντας δρόμους συνεργασίας και κοινών δράσεων, αλλά και αναζήτησης κοινών λύσεων, όπως η μεταφορά τεχνογνωσίας και η ανταλλαγή εμπειριών για την προώθηση ενός αναβαθμισμένου ρόλου σε θέματα πράσινης μετάβασης, αλλά και σε άλλα κρίσιμα θέματα με την εφαρμογή προγραμμάτων και δράσεων για τη βιώσιμη οικονομική και τουριστική ανάπτυξη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Terminal Νάπολης Ιταλίας κ. Tomasso Cognolato επεσήμανε ότι αυτή η μεγάλη ευκαιρία βρίσκει τις λιμενικές μας κοινότητες πιο ώριμες και σοφές από ποτέ, δίνοντας προτεραιότητα στις προκλήσεις που έρχονται και έχοντας ως επιχειρησιακό εργαλείο το Μνημονιο Αδελφοποίησης , καλούμε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη της ναυτιλιακής κοινότητας και όχι μόνον, να το χρησιμοποιήσουν ως μια ανοικτή πλατφόρμα για βιώσιμες επιχειρήσεις και δράσεις που θα αποφέρουν οφέλη και θετικά αποτελέσματα για όλους.

Η Καθηγήτρια κ. Assunta Di Vaio δήλωσε ότι, η Ακαδημαϊκή Κοινότητα των δύο Λιμένων πρέπει να είναι μεταξύ των κύριων εταίρων αυτής της πρωτοβουλίας, παρέχοντας πλήρη υποστήριξη για την έρευνα, την τεχνολογία και την επιχειρησιακή εφαρμογή, ξεκινώντας το συντομότερο δυνατόν έναν ανοιχτό διάλογο για δράση με τα μέλη της κοινότητας, εστιάζοντας επίσης στη συμμετοχή της Ε.Ε.

Την εκδήλωση Αδελφοποίησης τίμησαν με την παρουσία τους και με σύντομους χαιρετισμούς ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Σενετάκης, ο κ. Σκανδαλάκης εκπρόσωπος του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ. Συριγωνάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Λαμπρινός, ο εκπρόσωπος του Ευρωβουλευτή Ηρακλείου κ. Κεφαλογιάννης, ο Αντιπρόξενος της Ιταλίας στο Ηράκλειο κ. Paolo Partolozzi, εκπρόσωποι των Πανεπιστημιακών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων της Κρήτης, εκπρόσωποι των Αρχών, Οργανισμών και Φορέων του Ηρακλείου.

Συγχαρητήρια επιστολή απέστειλε η Πρέσβης της Ιταλίας κ. Patrizia Faccinelli , στην οποία αναφέρεται και τονίζεται η ισχυρή σύνδεση και συνεργασία μεταξύ των δύο Λιμανιών Νάπολης και Ηρακλείου τα οποία βρίσκονται πάντοτε στην πρώτη γραμμή της Ευρωπαϊκής Ναυτιλιακής κίνησης, λόγω της στρατηγικής τους θέσης που τα καθιστά ναυτιλιακό επιχειρηματικό κόμβο για την Ανατολική και Δυτική Μεσόγειο.

Η Ιταλική αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία κατά την διάρκεια της τριήμερης παραμονής της και εκτός από το πολύ εντατικό καθημερινό πρόγραμμα εργασίας στο Ηράκλειο, να γνωρίσει την ιστορική, πολιτιστική, κοινωνική αλλά και γαστρονομική ταυτότητα της πόλης του Ηρακλείου και της Κρήτης γενικότερα, προωθώντας την φιλία, την αλληλεγγύη και την συνεργασία.

Το επόμενο βήμα της ατζέντας Αδελφοποίησης μεταξύ των δύο Λιμένων θα ανακοινωθεί σύντομα.

Αδελφοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου με το Terminal Νάπολης Ιταλίας

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη για το Μάτι: Συγκλονιστική κατάθεση γυναίκας που έχασε σύζυγο και παιδιά – Έκλαιγαν στο ακροατήριο

«Σήμερα θα ήθελα να είμαι στο σπίτι όχι εδώ μαζί σας και να περιμένω τα παιδιά μου να γυρίσουν από το σχολείο….». Συγκλόνισε με την κατάθεση της στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, η Βαρβάρα Βουκάκη, η οποία έχασε κατά την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, τον σύζυγό της Γρ.

Δύτης έχασε τις αισθήσεις του στην προσπάθειά του για παγκόσμιο ρεκόρ – Βίντεο από τη διάσωσή του

Ο Miguel Lozano, ένας επαγγελματίας δύτης, προσπαθούσε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ για τη βαθύτερη κατάδυση όταν έχασε τις αισθήσεις του περίπου 125 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού. Το βίντεο, που πιστεύεται ότι γυρίστηκε στην Καραϊβική, δείχνει μια ομάδα πέντε διασωστών να κολυμπούν

Ανταρκτική: Τρομακτικό κύμα σφυροκόπησε κρουαζιερόπλοιο – Νεκρός ένας επιβάτης

Ένας Αμερικανός τουρίστας έχασε τη ζωή του και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν όταν ένα τεράστιο κύμα χτύπησε κρουαζιερόπλοιο κατά τη διάρκεια καταιγίδας καθώς έπλεε προς την Αργεντινή. Το κρουαζιερόπλοιο Viking Polaris έπλεε την Τετάρτη προς την Ουσουάγια της Αργεντινής -το βασικότερο σημείο εκκίνησης για αποστολές στην Ανταρκτική- όταν σημειώθηκε

Ανάλυση: Απαντάμε σε όλες τις ερωτήσεις σχετικά με τα OPV του Λιμενικού

Πριν λίγες μέρες, το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή δημοσίευσε τις τεχνικές προδιαγραφές προς διαβούλευση, για την αγορά 2 Περιπολικών Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) ή Offshore Patrol Vessel (OPV).  Και καθώς τα ΠΑΘ είναι μια κατηγορία πολεμικών πλοίων από μόνα τους, δικαίως η