Αυξάνονται κατά 8% από σήμερα αναπηρικά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ

Το μέτρο αφορά συνολικά σε περισσότερους από 200.000 δικαιούχους
Κατά 8% θα αυξηθούν από σήμερα 1η Μαΐου 2023 ορισμένα αναπηρικά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ και η αύξηση αυτή θα δοθεί στην πληρωμή των επιδομάτων που θα γίνει στις 31 Μάϊου 2023.

Το μέτρο αύξησης των αναπηρικών επιδομάτων αφορά συνολικά σε περισσότερους από 200.000 δικαιούχους που λαμβάνουν τα σχετικά επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ.

Συγκεκριμένα, η αύξηση αφορά τα εξής επιδόματα:

1. Επίδομα κίνησης: Το επίδομα αυτό αναμένεται να αυξηθεί στα 178,2 ευρώ από 165 ευρώ που είναι σήμερα.

2. Διατροφικό επίδομα σε νεφροπαθείς, μεταμοσχευμένους καρδιάς, ήπατος: Το επίδομα αυτό αναμένεται να αυξηθεί στα 391 ευρώ από από 362 ευρώ που είναι σήμερα.

3. Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ατόμων με βαριά αναπηρία: Με την νέα αύξηση του 8% οι δικαιούχοι του προγράμματος θα λάβουν 338 ευρώ από 313 ευρώ που παίρνουν σήμερα.

4. Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ατόμων με βαριά νοητική υστέρηση: Με την νέα αύξηση του 8% οι δικαιούχοι του προγράμματος αναμένεται να πάρουν 569 ευρώ από 527 ευρώ που παίρνουν σήμερα.

5. Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης παραπληγικών, τετραπληγικών και ακρωτηριασμένων, ανασφάλιστων και ασφαλισμένων του Δημοσίου: Με την νέα αύξηση του 8% οι δικαιούχοι του προγράμματος αναμένεται να λάβουν 833 ευρώ από 711 ευρώ που λαμβάνουν σήμερα.

6. Ενίσχυση ατόμων με συγγενή αιμολυτική αναιμία (μεσογειακή – δρεπανοκυτταρική – μικροδρεπανοκυτταρική κ.λπ.) ή συγγενή αιμορραγική διάθεση: Το ποσό της ενίσχυσης των δικαιούχων αναμένεται να αυξηθεί στα 391 ευρώ από 362 ευρώ που είναι σήμερα.

7. Ενίσχυση ατόμων με Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσοανεπάρκειας – AIDS: Το ποσό της ενίσχυσης των δικαιούχων εκτιμάται ότι θα αυξηθεί στα 753 ευρώ από 697 ευρώ που είναι σήμερα.

8. Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης κωφών και βαρήκοων ατόμων: Το ποσό της ενίσχυσης των δικαιούχων αναμένεται να αυξηθεί στα 391 ευρώ από 362 ευρώ που δίνεται σήμερα.

9. Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ατόμων με αναπηρία όρασης: Το ποσό που θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι του προγράμματος αναμένεται να αυξηθεί στα 391 ευρώ από 362 ευρώ που είναι σήμερα.

10. Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ατόμων με εγκεφαλική παράλυση: Το ποσό που θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι του προγράμματος αναμένεται να ανέρχεται με την νέα αύξηση στα 753 ευρώ από 697 ευρώ που είναι σήμερα.

11. Οικονομική ενίσχυση ασθενών και αποθεραπευμένων χανσενικών και μελών των οικογενειών τους: Το ποσό που θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι του προγράμματος εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα 391 ευρώ από 362 ευρώ που είναι σήμερα.

Αυξάνονται κατά 8% από σήμερα αναπηρικά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης- Η υποδειγματική στάση της δημοκρατικής και ουμανιστικής πατρίδας μας, σε αντιδιαστολή με τον τούρκικο αναθεωρητισμό..

Του Αντιστρατήγου Π.Σ. ε.α. Γιάννη Σταμούλη Με πρόσφατη την επανεκλογή του Προέδρου της εξ ανατολών γείτονας, είναι ιδιαίτερο σημαντικό στην πατρίδα μας, όλες οι πολιτικές δυνάμεις να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές, αλλά το κυριότερο, στοιχισμένες στην διεθνή νομιμότητα, ειδικά για τα ζητήματα

Πέθανε ο Γιάννης Φλωρινιώτης…

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών άφησε στο νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου νοσηλευόταν με πνευμονικό οίδημα, ο αγαπημένος τραγουδιστής, Γιάννης Φλωρινιώτης. Ο Γιάννης Αποστολίδης, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε… στις 15 Φεβρουαρίου του 1947 στη Φλώρινα. Ξεκίνησε να

Αναγκαίοι οι ναυαγοσωστικοί σταθμοί στο Αιγαίο

Πάρης Τσιριγώτης • [email protected] Την ανάγκη ύπαρξης επιχειρησιακού σχεδίου στο Αιγαίο, με τη δημιουργία ναυαγοσωστικών σταθμών για την ταχεία και άμεση αντιμετώπιση έκτακτων ναυτικών συμβάντων, επισημαίνει στη «Ν» ο πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών (ΕΠΡΝ) Παύλος Ξηραδάκης.   Με αφορμή

15η Πανελλήνια Συνάντηση Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών στην πόλη της Χαλκίδας[Βίντεο]

Ο Ευβοϊκός Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών διοργάνωσε το, Σάββατο 3 Ιουνίου, την 15η Πανελλήνια Συνάντηση Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών στην πόλη της Χαλκίδας. Πάνω από 80 φουσκωτά σκάφη από όλη την Ελλάδα πέρασαν από την Παλαιά Γέφυρα του Ευρίπου. Το Eviathema επιβιβάστηκε

Μετάβαση στο περιεχόμενο