Δήμος Καλαμαριάς: Δράση με θέμα «Καθαρές Ακτές – Ασφαλή Κολύμβηση»

Στο πλαίσιο δράσεων αθλητικού και κοινωνικού χαρακτήρα που διοργανώνει ο Δήμος Καλαμαριάς για τους μαθητές των σχολείων του και στο πλαίσιο κοινωνικής ευαισθητοποίησης του δήμου Καλαμαριάς και των σχολικών κοινοτήτων του δήμου, διοργανώνεται η δράση με θέμα «Καθαρές Ακτές – Ασφαλή Κολύμβηση».
Η δράση είναι συνδιοργάνωση του Δήμου Καλαμαριάς, της Αντιδημαρχίας Παιδείας Αθλητισμού Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, με το 3ο Δημοτικό σχολείο Καλαμαριάς, τη Γενική Γραμματεία Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το γραφείο αθλητισμού του ΥΝΑΝΠ και της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Μακεδονίας.
Μία δράση από κοινού προκειμένου να εμφυσήσουμε στα παιδιά τη δύναμη της ομάδας σε όλους τους τομείς της κοινωνίας μας. Έχει συμβολικό χαρακτήρα και στοχεύει στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση αλλά και στην ενεργό συμμετοχή των μαθητών για την πρόληψη της ρύπανσης και την ανάγκη διατήρησης ακτών και θαλασσών καθαρών από απορρίμματα. Επίσης στοχεύει στο να μάθουν οι μαθητές τους χρυσούς κανόνες της ασφαλούς κολύμβησης για να απολαύσουν την παραμονή τους στη θάλασσα χωρίς απρόοπτα.
Η δράση είναι προγραμματισμένη για τις 27 & 28 Απριλίου 2023 και ο χώρος διεξαγωγής της είναι η ακτογραμμή της Καλαμαριάς, με σημείο συνάντησης την είσοδο του σινεμά Αύρα στην πλάζ Αρετσούς και ώρα 9πμ. Λήξη δράσης 12 πμ.
Στη δράση συμμετέχουν οι εξής Ολυμπιονίκες και διακεκριμένοι αθλητές των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας: Ο Θωμάς Μπίμης Ολυμπιονίκης στις καταδύσεις, ο Σπυρίδων Γιαννιώτης Ολυμπιονίκης Κολύμβησης Ανοιχτής Θάλασσας, ο Γεώργιος Τζελίλης Ολυμπιονίκης της Άρσης Βαρών, η Μαρία Λουίζα Βρυώνη Ολυμπιονίκης της Πάλης, η Φωτεινή Βαβάτση Ολυμπιονίκης της Τοξοβολίας, η Πολύμνια Σαρέγκου Ολυμπιονίκης της Καλαθοσφαίρισης πρώην Αρχηγός Εθνικής, ο Σωτήριος Ανυφαντής Πανελληνιονίκης στην Ξιφασκία, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης Άρης Γρηγοριάδης, η Υποπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος Καλλιόπη Μενελάου πρώην αθλήτρια Καλαθοσφαίρισης Εθνικών κατηγοριών και Αρχηγός της Εθνικής Ενόπλων Δυνάμεων. Στη δράση θα συμμετάσχουν και φοιτητές της ΑΕΝ Μακεδονίας καθώς και οι Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες Κωπηλασίας και Αντιπλοίαρχοι του Λιμενικού Σώματος Ευαγγελία Κοκκίνου και Ειρήνη Ζώρα (παγκόσμια πρωταθλήτρια σωματικής διάπλασης και fitness) και η Καμπά Ροζαλία εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής του 3ου δημοτικού σχολείου Καλαμαριάς Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Παγκρατίου και συνδιοργανωτρια του event.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φρεγάτα «ΨΑΡΑ»: Η ολονύχτια μάχη απέναντι σε drones και βαλλιστικούς πυραύλους

Ήταν η πιο δύσκολη έως τώρα νύχτα για την φρεγάτα «ΨΑΡΑ» στον Κόλπο του Άντεν, με το πλοίο να βρίσκεται συνεχώς σε «κόκκινο» συναγερμό και το σύνολο του πληρώματος σε θέσεις μάχης, καθώς είχε να αντιμετωπίσει ένα μπαράζ επιθέσεων όχι μόνο

Η διάρκεια στον χρόνο αποδεικνύει την αξία της…(*)

Από την υπογραφή της Συνθήκης της Ουάσιγκτον στις 4 Απριλίου 1949 για την ίδρυση της Βόρειο-Ατλαντικής Συμμαχίας, μέχρι και την προχθεσινή πανηγυρική Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, η αποτροπή του τότε Σοβιετικού και νυν Ρωσικού επεκτατισμού αποτελούσε κοινή πρόκληση για

«Εδώ είναι άγριες οι θάλασσες»

Η πρώτη ειδοποίηση έφτασε το απόγευμα της Κυριακής 7 Ιουλίου. Ένα ακατάλληλο σκαρί γεμάτο ανθρώπους θαλασσόδερνε ανοιχτά της Γαύδου. Το επείγον σήμα βρήκε τον καπετάν Στράτο στη γέφυρα του επιβατηγού «Δασκαλογιάννης». Μετέφερε κοντά στα 400 άτομα, κυρίως τουρίστες, στο παράκτιο

Μετάβαση στο περιεχόμενο