Άγιοι Ανάργυροι: Ολοκληρώνεται η ΕΔΕ για τους αστυνομικούς – Ουδείς αναλαμβάνει την ευθύνη, κανείς δεν… είδε

Εκκρεμεί η κατάθεση του αστυνομικού από το “100”, όπου φέρεται να είπε πως “τα περιπολικά δεν είναι ταξί”

Σε ένα τραγικό πινγκ- πονγκ ευθυνών φέρεται να εξελίσσεται η υπόθεση της Κυριακής, που έχασε τη ζωή της έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, με τους αρμόδιους αξιωματούχους των Αρχών λίγο πριν την ολοκλήρωση της ΕΔΕ να δηλώνουν άγνοια για το περιστατικό και να επιχειρούν να ρίξουν ο ένας το… μπαλάκι στον άλλον.

Αυτό αποκαλύπτεται μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης των 5 από τους 6 αστυνομικούς για την υπόθεση, οι οποίοι βρίσκονταν – ή έπρεπε να βρίσκονται στο ΑΤ των Αγίων Αναργύρων – και όπως ισχυρίστηκαν κατά τις έγγραφες έγγραφες εξηγήσεις και υπομνήματα – αποποιήθηκαν των ευθυνών τους.

Οι αστυνομικοί σύμφωνα με το OPEN ελέγχονται για παραλείψεις και ολιγωρίες που συντέλεσαν στη δολοφονία της Κυριακής έξω από το συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων με τον ένα μετά τον άλλο να αφήνει κενά, υπόνοιες και ερωτήματα για τη στάση του άλλου «πετώντας» από πάνω τους την ευθύνη που τους αναλογεί.

Για παράδειγμα η αξιωματικός υπηρεσίας ανέφερε πως δεν ήταν η ανώτερη αξιωματικός εκείνη την ημέρα καθώς ήταν η υποδιοικήτρια εκεί που ήταν και επόπτης όλης της περιοχής, όπως τονίστηκε.

Από την πλευρά του, ο αστυνομικός που ήταν φρουρός εκείνο το μοιραίο βράδυ, τόνισε πως: «εγώ μπορεί να είδα την κοπέλα και μου είπε πως ήθελε να καταγγείλει περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ωστόσο όταν κατέβηκε δεν μου είπε κανείς τι συμβαίνει και ότι εκεί ήταν ο άνθρωπος που πήγε για να τη σκοτώσει».

Για την ολοκλήρωση της ΕΔΕ αναμένεται και η έκτη κατάθεση, που αφορά τον αστυνομικό της Άμεσης Δράσης, όπου σύμφωνα με πληροφορίες είπε στην άτυχη Κυριακή όταν κάλεσε το «100» πως «τα περιπολικά δεν είναι ταξί». Με την ολοκλήρωση και αυτής της κατάθεσης θα δοθεί το πόρισμα, έπειτα από την ΕΔΕ που διενεργείται για να διαπιστωθούν οι ευθύνες που αναλογούν στον καθένα τους.

Υπόθεση της Κυριακής: Η μηνυτήρια αναφορά του πατέρα

Στην κατάθεση μήνυσης κατά των αστυνομικών προχώρησε στο μεταξύ ο πατέρας της Κυριακής. Στη μήνυση, ο πατέρας της Κυριακής, αναφέρει: «Απεικονίζεται η μια αστυνομικός τη στιγμή που κατέρχεται η θυγατέρα μου από το αστυνομικό τμήμα έχοντας εισπράξει αδιαφορία και εμπαιγμό, να βγαίνει στο μπαλκόνι και να τηλεφωνεί κάπου και έχοντας (η αστυνομικός) οπτική επαφή με το συμβάν του φόνου και μετά βεβαιότητας το βλέπει από το μπαλκόνι του Αστυνομικού Τμήματος, αλλά δεν αντιδρά εγκαίρως. Προφανώς για την αστυνομική υπάλληλο οι ιδιωτικές της συνομιλίες ήταν σημαντικότερες εκείνη τη νύχτα από το καθήκον της».

Ο ίδιος, συνεχίζει, σύμφωνα με το Star: «Μέσα σε πέντε λεπτά «ξεφορτώθηκαν» τη θυγατέρα μου και την παρέπεμψαν στο να καλέσει την Άμεση Δράση για να στείλει ένα περιπολικό αδιαφορώντας για την τύχη της και ενώ γνώριζαν ότι απειλείτο».

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απαγορεύσεις σε περιοχές αρμοδιότητας του Λιμεναρχείου Σαρωνικού στο πλαίσιο κολυμβητικών αγώνων 2024

Από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού ανακοινώνεται: 1.Η απαγόρευση λήψης θαλάσσιου λουτρού το Σάββατο 25-05-2024 για το χρονικό διάστημα από ώρα 08:00 π.μ. έως ώρα 19:00 και την Κυριακή 26-05-2024 για το χρονικό διάστημα από ώρα 08:00 π.μ. έως ώρα 12:00 στη θαλάσσια περιοχή που εσωκλείεται από τις κάτωθι συντεταγμένες: Α:

Εντοπισμός και διάσωση 78 ατόμων σε περιοχή της Μονεμβασιάς

Αλλοδαποί στην παραλία “Δριμίσκος”, κοντά στην περιοχή Κιπαρίσσι της Μονεμβασιάς, βρέθηκαν, μετά από ενημέρωση που είχε το ‘Α Λιμενικό Τμήμα της Μονεμβασιάς. Στο σημείο, μετέβησαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, όπου και εντόπισαν 78 άτομα. Απ’ αυτά, 51 είναι άνδρες,

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Πρόεδρος ο Γιώργος Προκοπίου και Διευθύνων Σύμβουλος ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Συγκροτήθηκε σήμερα σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο των  Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Μονοπρόσωπη ΑΕ, που θα διαχειρίζεται τις εγκαταστάσεις των πρώην Ελληνικών Ναυπηγείων ΑΕ. Πρόεδρος αναλαμβάνει ο κ. Γιώργος Προκοπίου πολιτικός μηχανικός και εφοπλιστής, και Διευθύνων Σύμβουλος, ο πρώην υπουργός και

“Δημοκρατία της Μακεδονίας” αποκάλεσε ξανά τη χώρα του ο Μίτσκοσκι

“Δημοκρατία της Μακεδονίας” αποκάλεσε τη χώρα του ο αρχηγός του VMRO-DPMNE και εντολοδόχος πρωθυπουργός Χρίστιαν Μίτσκοσκι, σε συγχαρητήριο μήνυμά του προς τους πολίτες, με αφορμή την ημέρα των αδελφών Κυρίλλου και Μεθοδίου. “Εκ μέρους μου και εκ μέρους του VMRO-DPMNE, συγχαίρω

Μετάβαση στο περιεχόμενο