Αγωνιούν οι συγγενείς των ναυτικών στα ελληνικά τάνκερ -«Περιμένουν να μάθουν τι ακριβώς θα γίνει»

Αγωνιούν οι συγγενείς των ναυτικών στα ελληνικά τάνκερ, μετά την κατάληψή τους από Ιρανούς κομάντος στον Περσικό Κόλπο.

«Καταφέραμε και μιλήσαμε χθες το απόγευμα με τον γιο μου. Μας είπε ότι είναι καλά, τους αφήνουν ελεύθερα να κυκλοφορούν μέσα, να κάνουν τις εργασίες τους. Περιμένουν κάποια ενημέρωση από οπουδήποτε» τόνισε στην ΕΡΤ η μητέρα του 28χρονου ναυτικού.

«Ελέγχουν το πλοίο, δεν το αφήνουν να φύγει και περιμένουν να μάθουν τι ακριβώς θα γίνει αν θα φύγει το βαπόρι ή θα μείνει για να πάρουν το φορτίο. Από το υπουργείο μέσω ενός φίλου που μίλησε με τον κ. Πλακιωτάκη μας είπαν ότι έχουν κάνει τα απαραίτητα διαβήματα» δήλωσε ο πατέρας ενός εκ των Ελλήνων ναυτικών.

Επιπλέον, επικοινωνία με τη σύζυγο του Κύπριου ναυτικού που τελεί υπό ομηρία στο Ιράν είχε ο υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου: «Υπάρχει επικοινωνία της οικογένειας μαζί του και φαίνεται να είναι καλά στην υγεία του. Τα διαβήματα από το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών είναι έντονα και συνεχή».

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ιρανικές αρχές έδωσαν εντολή στους πλοιάρχους του Prudent Warrior και Delta Poseidon να κατευθυνθούν στο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς στη νότια ακτή του Ιράν.

Αγωνιούν οι συγγενείς των ναυτικών στα ελληνικά τάνκερ -«Περιμένουν να μάθουν τι ακριβώς θα γίνει»

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Άμεση εφάπαξ ενίσχυση 600 ευρώ για Λιμενικούς και Αστυνομικούς λόγω μεταναστευτικού

Όλοι οι ένστολοι του Λιμενικού και της Αστυνομίας θα πάρουν εφάπαξ 600 ευρώ τα Χριστούγεννα  ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τρίπολη. «Με δεδομένη την 24ωρη αυξημένη αστυνόμευση, με δεδομένη την πλάτη που έβαλαν οι

Άσκηση Κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ «CYBER COALITION 2022»

Από την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου έως την Παρασκευή 02 Δεκεμβρίου 2022 διεξήχθη στο ΓΕΕΘΑ  η άσκηση «CYBER COALITION 2022», η οποία αποτελεί την σημαντικότερη άσκηση κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ. Η «CYBER COALITION 2022» διευθύνεται από το Κέντρο Αριστείας Συνεργατικής Κυβερνοάμυνας (Cooperative