Αιφνίδιος θάνατος βαθμοφόρου: Διευκρινίσεις ΥΥ/ΛΣ-ΕΛΑΚΤ

Για την ολοκληρωμένη, ακριβή και σφαιρική ενημέρωση των αναγνωστών μας παρατίθεται η άρτι παραληφθείσα επιστολή του Διευθυντή της Υγειονομικής Υπηρεσίας του ΛΣ Υποναυάρχου ΛΣ (ΥΙ) κ. Γεωργίου Κωνσταντέλλου

Προς διευκρίνιση των αναγκαίων λεπτομερειών για την ορθή ενημέρωση όλων και κατά το μέρος που αφορά την εμπλοκή της Υπηρεσίας Υγειονομικού (Υ.Υ.) Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ στην υπόθεση του αιφνίδιου θανάτου του συναδέλφου μας που υπηρετούσε στο Π.Α.Θ. 80, εκτός υπηρεσίας, σας γνωρίζουμε ότι αυτή αφορούσε:

  1. Την φυσική παρουσία Αντιπλοιάρχου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ Ιατρού κατά την ανακοίνωση της είδησης του θανάτου στην ηλικιωμένη μητέρα του στο σπίτι της στην περίπτωση που αυτό χρειαζόταν και υπό την ιατρική του ιδιότητα και μόνον.
  2. Τη συνεχή επικοινωνία της Υ.Υ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ με το Διευθυντή της καρδιολογικής κλινικής του Τζανείου Νοσοκομείου για την αμεσότερη και ασφαλέστερη αντιμετώπιση του εμφράγματος της μητέρας του εκλιπόντος, δεδομένων των συνθηκών κάτω από τις οποίες αυτό συνέβη μετά την ανακοίνωση της είδησης.  Η ανωτέρω διεκομίσθη επειγόντως στην γενική εφημερία του Τζανείου Νοσοκομείου λόγω της εγγύτητας στην κατοικία της.
  3. Την πρόνοια για φυσική παρουσία Αξιωματικού (ΥΙ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και του ασθενοφόρου Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ κατά τη τελετή ταφής προς υποστήριξη της μητέρας και άμεση διακομιδή της στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών ή άλλο νοσοκομείο, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Όλα τα παραπάνω αποφασίσθηκαν και διατάχθηκαν μετά από άμεση τηλεφωνική επικοινωνία και απευθείας συνεννόηση του Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ με το Διευθυντή Υγειονομικής  Υπηρεσίας Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Για τα επιμέρους θέματα της θεσμικής-υπηρεσιακής ενημέρωσης της μητέρας, της μεταφοράς της σορού και των λοιπών λεπτομερειών της ταφής, η Υγειονομική Υπηρεσία Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, δεν έχει ούτε γνώση, ούτε προφανώς αρμοδιότητα.

Εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια μου προς την μητέρα και στους συναδέλφους του εκλιπόντος στο Π.Α.Θ 80.

 

Ο Διευθυντής

Υποναύαρχος Λ.Σ. (ΥΙ) ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟΣ Γεώργιος

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απαγορεύσεις σε περιοχές αρμοδιότητας του Λιμεναρχείου Σαρωνικού στο πλαίσιο κολυμβητικών αγώνων 2024

Από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού ανακοινώνεται: 1.Η απαγόρευση λήψης θαλάσσιου λουτρού το Σάββατο 25-05-2024 για το χρονικό διάστημα από ώρα 08:00 π.μ. έως ώρα 19:00 και την Κυριακή 26-05-2024 για το χρονικό διάστημα από ώρα 08:00 π.μ. έως ώρα 12:00 στη θαλάσσια περιοχή που εσωκλείεται από τις κάτωθι συντεταγμένες: Α:

Εντοπισμός και διάσωση 78 ατόμων σε περιοχή της Μονεμβασιάς

Αλλοδαποί στην παραλία “Δριμίσκος”, κοντά στην περιοχή Κιπαρίσσι της Μονεμβασιάς, βρέθηκαν, μετά από ενημέρωση που είχε το ‘Α Λιμενικό Τμήμα της Μονεμβασιάς. Στο σημείο, μετέβησαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, όπου και εντόπισαν 78 άτομα. Απ’ αυτά, 51 είναι άνδρες,

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Πρόεδρος ο Γιώργος Προκοπίου και Διευθύνων Σύμβουλος ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Συγκροτήθηκε σήμερα σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο των  Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Μονοπρόσωπη ΑΕ, που θα διαχειρίζεται τις εγκαταστάσεις των πρώην Ελληνικών Ναυπηγείων ΑΕ. Πρόεδρος αναλαμβάνει ο κ. Γιώργος Προκοπίου πολιτικός μηχανικός και εφοπλιστής, και Διευθύνων Σύμβουλος, ο πρώην υπουργός και

“Δημοκρατία της Μακεδονίας” αποκάλεσε ξανά τη χώρα του ο Μίτσκοσκι

“Δημοκρατία της Μακεδονίας” αποκάλεσε τη χώρα του ο αρχηγός του VMRO-DPMNE και εντολοδόχος πρωθυπουργός Χρίστιαν Μίτσκοσκι, σε συγχαρητήριο μήνυμά του προς τους πολίτες, με αφορμή την ημέρα των αδελφών Κυρίλλου και Μεθοδίου. “Εκ μέρους μου και εκ μέρους του VMRO-DPMNE, συγχαίρω

Μετάβαση στο περιεχόμενο