Αιγαίο: Μετανάστρια γέννησε σε βραχονησίδα – Σημαντική η παρέμβαση του Λιμενικού [Εικόνες – Βίντεο]

Πιστές στο δόγμα της διαφύλαξης των συνόρων, με σεβασμό στον άνθρωπο και τα δικαιώματά του, παραμένουν οι ελληνικές Αρχές.

Μεγαλύτερη απόδειξη από το γεγονός ότι η ελληνική ακτοφυλακή και το Λιμενικό Σώμα βάζουν σε προτεραιότητα την ανθρώπινη ζωή, δεν θα μπορούσε παρά να είναι η σωτήρια επιχείρηση για μια μετανάστρια και το λίγων ωρών βρέφος της, το οποίο γεννήθηκε πάνω σε βραχονησίδα.

Οι διακινητές, που ως συνήθως δεν ενδιαφέρθηκαν παρά να αρπάξουν τα χρήματα από τους μετανάστες τάζοντάς τους μετάβαση στην Ελλάδα, είχαν εγκαταλείψει μεταξύ άλλων και μια γυναίκα η οποία ήταν έτοιμη να γεννήσει.

Το μωρό γεννήθηκε πάνω στη βραχονησίδα με το Λιμενικό να στήνει μια συντονισμένη επιχείρηση έτσι ώστε να διασωθούν μητέρα και βρέφος. Αμφότεροι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης όπου έλαβαν την κατάλληλη ιατρική βοήθεια.

Οι συγκλονιστικές εικόνες αποτυπώνουν το πόσο σημαντική ήταν η παρέμβαση του Λιμενικού, η οποία παράλληλα καταρρίπτει και την προπαγανδιστική ρητορική της Άγκυρας για ό,τι συμβαίνει στο Αιγαίο αναφορικά με τους μετανάστες.

Σχετική δήλωση για το παραπάνω συμβάν, έκανε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

“Συγχαρητήρια στα στελέχη του @HCG, που έσωσαν μια μητέρα και το παιδί της, που γεννήθηκε πάνω στη βραχονησίδα που τους εγκατέλειψαν αδίστακτοι διακινητές. Μητέρα και παιδί ειναι πλέον ασφαλείς στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Σώζουμε ζωές στο Αιγαίο”, έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter.

 

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατάταξη Ανθυποπλοιάρχων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ειδικότητας Υγειονομικού ειδικής κατηγορίας

 Με το από 01-04-2022 Προεδρικό Διάταγμα «Κατάταξη Ανθυποπλοιάρχων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής  Ακτοφυλακής ειδικότητας Υγειονομικού ειδικής κατηγορίας», το οποίο εκδόθηκε κατ’ εφαρμογή των διατάξεων της υποπερ. ββ) της περ. β) και της υποπερ. ββ) της περ. γ) της παρ. 2

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Διαμαρτυρία στο υπουργείο Ναυτιλίας για τις αυξήσεις στις τιμές

Στην κινητοποίηση θα συμμετέχει και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά – Στις 11:00 η κινητοποίηση Παράσταση διαμαρτυρίας για τις αυξήσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων  οργανώνουν στις 11 το πρωί έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας φορείς, συνδικάτα και οργανώσεις νησιωτών. Ζητούν μείωση της τιμής των εισιτηρίων κατά 50%,

Πυροσβεστική: 52 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο -Πολύ υψηλός ο κίνδυνος και την Τρίτη

Συνολικά 52 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ενώ ο κίνδυνος παραμένει πολύ υψηλός και αύριο, Τρίτη 5 Ιουλίου. Οι περιοχές στις οποίες υπάρχει μεγαλύτερη επικινδυνότητα για φωτιά την Τρίτη (5/7) είναι η Αττική, η Στερεά

Καταγγελία για την ψηφιακή κάρτα εργασίας: Εργοδότες δίνουν οδηγίες για παραβίαση ωραρίου

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει «ανορθογραφίες» στην πρεμιέρα εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας Σε καταγγελία για «παρατράγουδα» όσον αφορά το μέτρο της εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας προχώρησε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας μεταφέροντας μαρτυρίες εργαζομένων για οδηγίες παραβίασης του ωραρίου. Συγκεκριμένα η καταγγελία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθηνών κάνει λόγο για: