Ακρίβεια: Όταν είναι φθηνότερο να πας κρουαζιέρα από το να μείνεις σπίτι

Κάποτε, μια κρουαζιέρα ήταν προνόμιο για τους λίγους και όνειρο για τους πολλούς. Σήμερα, με την ενεργειακή κρίση και τις ανατιμήσεις στα τρόφιμα να εκτινάσσουν τα μηνιαία έξοδα των νοικοκυριών, μπορεί να είναι φθηνότερη από το να μείνει κανείς στο σπίτι του.

Σύμφωνα με την έρευνα που έκανε η Daily Mail, αυτό ακριβώς ισχύει για τους Βρετανούς.

Για να ταξιδέψει ένα ζευγάρι πριν από τα Χριστούγεννα με μία κρουαζιέρα τριών εβδομάδων από τη Βαλένθια στο Ντουμπάι, θα χρειαστεί 775 λίρες ανά άτομο, συν τα αεροπορικά εισιτήρια.

Μία κρουαζιέρα για 16 νύχτες στα Κανάρια Νησιά κοστίζει 1.299 λίρες το άτομο.

Έρευνες δείχνουν ότι στη Βρετανία, ο μηνιαίος προϋπολογισμός του μέσου νοικοκυριού (με 2,4 άτομα) είναι 2.548 λίρες, χωρίς όμως να συνυπολογίζεται η τελευταία αύξηση στο κόστος της ενέργειας και στις τιμές των τροφίμων.

«Αυτό σημαίνει ότι το ταξίδι στα Κανάρια Νησιά για δύο άτομα κοστίζει περίπου όσο και το να μείνουν στο σπίτι», σημειώνει το δημοσίευμα, καθώς οι κρουαζιέρες είναι all inclusive.

Το 2019, ο αριθμός των Βρετανών που πήγαν κρουαζιέρα αυξήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών, σχεδόν στα 2 εκατομμύρια. Βέβαια, την επόμενη χρονιά, με το χτύπημα της πανδημίας, ο αριθμός μειώθηκε στα 250.000 άτομα.

«Με την κρίση ακρίβειας να επηρεάζει τόσο πολλούς, μια κρουαζιέρα μπορεί να είναι εξαιρετικό value for money. Και αυτό γιατί πολλά έξοδα περιλαμβάνονται στην τιμή που πληρώνεις αρχικά», εξηγεί η ειδική για κρουαζιέρες,  Caroline Hendrie.

moneyreview.gr

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γράφει ο Υπον/ρχος ΛΣ Νικόλαος Παπανικολόπουλος: Λιμάνι Αλεξανδρούπολης – Μας «κόστισε ακριβά»

  Σε πρόσφατη (29-9-2022) ανακοίνωση της ΟΛΠ Α.Ε, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι ο κύκλος εργασιών της κατά το α’ εξάμηνο του 2022, παρουσίασε αύξηση κατά 29,3% ανερχόμενος σε 93,1 εκατ. ευρώ, έναντι 72,0 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2021.Υπογραμμίζεται δε,

Ακτοπλοΐα: Πόσοι «αγκάλιασαν» τη σύνδεση Ελλάδας – Κύπρου

Άκρως ενθαρρυντικά κρίνονται τα αποτελέσματα από την αναβίωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου, η οποία ολοκληρώθηκε για τη φετινή περίοδο στις 16 Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το επιβατικό οχηματαγωγό «Daleela» μετέφερε συνολικά 7.900 επιβάτες στις 44

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι Ημέρες Καριέρας Ναυτιλίας στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Πλήθος φοιτητών και αποφοίτων της Σχολής Ναυτιλίας ήρθαν σε επαφή με εκπροσώπους μεγάλων ναυτιλιακών εταιρειών. Έχοντας σταθερά ως πρωταρχικό του μέλημα την επαγγελματική ενδυνάμωση και αποκατάσταση των φοιτητών και των αποφοίτων του, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών

Παρουσιάστηκε το νέο αντιρρυπαντικό σκάφος «AKTEA II OSRV»

Το νέο, πιο σύγχρονο, αντιρρυπαντικό σκάφος «AKTEA II OSRV» στην Ευρώπη, που μπορεί να ανακτά πετρέλαιο από οποιαδήποτε πιθανή ρύπανση προκληθεί σε ευρωπαϊκά ύδατα, με αντίστοιχη αποθηκευτική ικανότητα έως 4,5 τόνους, παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση στο λιμάνι του Κερατσινίου η