Ακρωτήριο Μαλέας : Εντοπισμός και διάσωση 97 αλλοδαπών – Τρεις συλλήψεις

Εντοπισμός και διάσωση 97 αλλοδαπών, ανατολικά του ακρωτηρίου Μαλέα Λακωνίας.

Όπως ενημερώνει το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, οι Λιμενικές Αρχές της Νεάπολης Βοιών και της Μονεμβασίας, ενημερώθηκαν απ’ το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού, Έρευνας και Διάσωσης, για την ύπαρξη σκάφους με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, σε δυσχερή θέση, σε θαλάσσια περιοχή, 6.,2 ναυτικών μιλίων, ανατολικά του Ακρωτηρίου Μαλέα.

Απέπλευσαν, άμεσα 2 περιπολικά σκάφη, δύο λάντζες, καθώς και ένα ρυμουλκό σκάφος.

Απ’ την ξηρά, συμμετείχε στις έρευνες ένα περιπολικό όχημα του Λιμενικού.

Το περιπολικό σκάφος, εντόπισε ένα σιδερένιο σκάφος, όπου επέβαιναν 100 αλλοδαποί (67 άνδρες, 13 γυναίκες και 20 ανήλικοι).

Οι αλλοδαποί, επιβιβάστηκαν στο ρυμουλκό και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μονεμβασιάς, με ασφάλεια. Έπειτα, μεταφέρθηκαν σε χώρο φιλοξενίας στη Νεάπολη Λακωνίας.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το σκάφος είχε ξεκινήσει απ’ το Τσεσμέ της Τουρκίας, με προορισμό την Ιταλία, ενώ οι μετανάστες, κατέβαλαν για την μεταφορά τους, 8.000 δολάρια, περίπου ο καθένας.

Τη διενέργεια της προανάκρισης πραγματοποιηθεί το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών.

Σε συνεργασία με την Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, συνελήφθησαν 3 εκ των αλλοδαπών, ηλικίας 22, 27 και 44 ετών, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν ως οι διακινητές του σκάφους. Η σύλληψη έγινε για διάφορες παραβάσεις των νομοθεσιών.

Οι υπηρεσίες, αναλύουν και επεξεργάζονται όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνούν την πιθανή συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες υποθέσεις, όπως και την συνεργασία τους με μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων, με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δράσεις.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

72,5 ετών στη σύνταξη οι σημερινοί έφηβοι

Ένας νέος που γεννήθηκε στην Ελλάδα μέσα στην κρίση και θα ενταχθεί στην αγορά εργασίας κάπου κοντά στο 2030 θα πρέπει να εργαστεί τουλάχιστον 38,5 χρόνια για να μπορέσει να συνταξιοδοτηθεί περίπου το 2070. Αν και η αύξηση του προσδόκιμου ζωής θεωρείται «βιολογικό προνόμιο» και

Άγιοι Ανάργυροι: Ολοκληρώνεται η ΕΔΕ για τους αστυνομικούς – Ουδείς αναλαμβάνει την ευθύνη, κανείς δεν… είδε

Σε ένα τραγικό πινγκ- πονγκ ευθυνών φέρεται να εξελίσσεται η υπόθεση της Κυριακής, που έχασε τη ζωή της έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, με τους αρμόδιους αξιωματούχους των Αρχών λίγο πριν την ολοκλήρωση της ΕΔΕ να δηλώνουν άγνοια για

Σκύρος: Έτοιμη για την “πράσινη” ακτοπλοΐα – Πρόταση για ναυπήγηση πλοίου με μειωμένες εκπομπές άνθρακα

Έτοιμο να πρωτοστατήσει στην πράσινη μετάβαση της ακτοπλοΐας, παρουσιάζοντας συγκεκριμένη πρόταση μελέτη μέσω του Πολυτεχνείου, για τη ναυπήγηση ενός νεότευκτου πλοίου με μειωμένες εκπομπές άνθρακα, δηλώνει το νησί της Σκύρου. Ήδη ο χρόνος μετράει αντίστροφα έως το 2030 με βάση

Αιφνίδιος θάνατος βαθμοφόρου: Διευκρινίσεις ΥΥ/ΛΣ-ΕΛΑΚΤ

Προς διευκρίνιση των αναγκαίων λεπτομερειών για την ορθή ενημέρωση όλων και κατά το μέρος που αφορά την εμπλοκή της Υπηρεσίας Υγειονομικού (Υ.Υ.) Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ στην υπόθεση του αιφνίδιου θανάτου του συναδέλφου μας που υπηρετούσε στο Π.Α.Θ. 80, εκτός υπηρεσίας, σας γνωρίζουμε

Μετάβαση στο περιεχόμενο