Τη Δευτέρα 11 Μαρτίου η δίκη των Αιρετών για το μπλόκο στον «Πελαγίτη»

Δικάζονται τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 οι αιρετοί καθώς και τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής αγώνα, με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών, για τα γεγονότα στο λιμάνι της Χίου, ανήμερα των Θεοφανίων του 2022, όταν απέτρεψαν τον ελλιμενισμό του πλοίου «Πελαγίτης», στο οποίο είχαν φορτωθεί τα μηχανήματα που θα χρησιμοποιούνταν για την κατασκευή της υπερδομής στο Θόλος.

Σε ανακοίνωσή της η συντονιστική Επιτροπή Αιρετών και Κατοίκων της Χίου καλεί φορείς και πολίτες σε κινητοποίηση έξω από το Πρωτοδικείο Χίου.

Αναλυτικά αναφέρει:

Την Δευτέρα 11 Μαρτίου έχει οριστεί να γίνει η δίκη αιρετών και μελών της συντονιστικής επιτροπής αγώνα με κατηγορίες για «παρακώλυση συγκοινωνιών» σχετικά με τα γεγονότα στο λιμάνι της Χίου τα Θεοφάνεια του 2022, όταν επιχείρησαν με τη βία να αποβιβάσουν μηχανήματα για να κατασκευάσουν την υπερδομή – φυλακή ψυχών στο Θόλος,.

Αυτοί που θέλουν να τελειώσουν μία για πάντα το νησί μας, μετατρέποντάς το σε φυλακή για πρόσφυγες και μετανάστες, σε χώρο που δεν θα ανήκει στο ευρωπαϊκό έδαφος για να μπορούν να ξεδιαλέγουν χωρίς κανένα νομικό καθεστώς ανθρώπους, που δίνουν τη δυνατότητα στην αναθεωρητική πολιτική της τουρκικής ηγεσίας,να ανοιγοκλείνει τις ροές και να μετατρέπει το νησί όποτε θέλει σε χώρο, αντί για ελληνικό έδαφος, επέλεξαν 20 από εμάς για να τρομοκρατήσουν και τους υπόλοιπους.

Τους το λέμε καθαρά, κανένας μας δεν φοβάται, κανένας μας δεν τρομοκρατείται γιατί υπερασπιζόμαστε το νησί μας και τους ανθρώπους του, τις αξίες μας και τον πολιτισμό μας και δεν θα επιστρέψουμε να γίνουμε η φυλακή της Ευρώπης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Από την αρχή έχουμε καταδείξει το αδιέξοδο της πολιτικής της ΕΕ, του συμφώνου μετανάστευσης που τελικά πέρασε σε βάρος της χώρας μας και των κατατρεγμένων.

Από την αρχή είχαμε καταδείξει ότι το μέγεθος των δομών για τα νησιά ήταν και παραμένει τεράστιο, αποκαλύπτει τα σχέδια εγκλωβισμού.

Σχεδίασαν και προσπάθησαν να υλοποιήσουν δομές για 20.000 ανθρώπους, όταν στα ίδια τα κείμενα του Συμφώνου Μετανάστευσης μιλούν για δομές 30.000 σε όλες τις χώρες πρώτης εισόδου!

Από την αρχή καταδείξαμε αυτό που τελικά ψηφίστηκε: Όλη η ευθύνη της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών ανήκει στις χώρες πρώτης υποδοχής. Στη Χίο, και στα άλλα νησιά για την περίπτωσή μας, θα γίνονται όλες οι διαδικασίες. Εδώ θέλουν να παρέχεται το άσυλο. Εδώ θέλουν να επιστρέφουν όσοι βρεθούν σε άλλη χώρα της ΕΕ. Εδώ θέλουν να  παραμένουν όσοι δεν παίρνει πίσω η Τουρκία. Χωρίς καμία αλληλεγγύη από τις άλλες χώρες της ΕΕ, γιατί η υποτιθέμενη αλληλεγγύη θα εφαρμόζεται μόνο στις περιόδους των «μεταναστευτικών κρίσεων», όταν δηλαδή οι υπερδομές – λάστιχο στον αριθμό των διαμενόντων δεν θα μπορούν να πάρουν άλλους! Το είδαμε στη Σάμο, τη Λέρο και την Κω, το προηγούμενο διάστημα, όταν οι δομές από δυναμικότητα 1300 μέσα σε ένα βράδυ αποκτούσαν δυναμικότητα 3500! Και όταν ξεπερνούσαν τους 3500 οι διαμένοντες, η δυναμικότητα γινόταν 5000!

Αλλά ακόμη και όταν τα νησιά ξεχειλίζουν και ξεπερνιούνται οι δυναμικότητες – λάστιχο, η «αλληλεγγύη» της ΕΕ επιτρέπει το «υπόχρεο σε αλληλεγγύη ΚΜ» να δίνει 20.000 € το κεφάλι και να τελειώνει με το θέμα!

Από την αρχή καταδείξαμε ότι δεν θέλουμε να γίνουμε δεσμοφύλακες ψυχών για την ΕΕ, πολύ περισσότερο εδώ στην ακριτική Ελλάδα με τον εξ ανατολών κίνδυνο να είναι υπαρκτός όσο και εάν κάνουν ότι «διευθετούν» το θέμα για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των «φίλων και συμμάχων» για την ευρύτερη περιοχή μας.

Και θα εξακολουθήσουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή για να μην υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί τους γιατί ακόμη προσπαθούν στη Χίο να φτιάξουν νέα υπερδομή. Και για να διχάζουν δεν υλοποιούν ούτε τη δικαστική απόφαση για να κλείσουν τη ΒΙΑΛ.

Ας το καταλάβουν, το νησί μας δεν το χαρίζουμε σε κανέναν! Η Χίος του πολιτισμού και του ανθρωπισμού δεν θα γίνει βορά στους σχεδιασμούς τους.

Καλούμε εν όψει της δίκης όλους τους φορείς του νησιού και τους κατοίκους να ενώσουν τη φωνή τους συμπαραστεκόμενοι στους διωκόμενους.

   

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραχώρηση αιγιαλών και παραλιών: Οι αλλαγές που φέρνει ο ν. 5092/2024*

Στοχεύοντας στη μεγαλύτερη διαφάνεια των διαγωνισμών παραχώρησης μέσω κεντρικής ηλεκτρονικής διαδικασίας και την υψηλότερη αποτελεσματικότητα των ελέγχων μέσω της αξιοποίησης της σύγχρονης τεχνολογίας σε συνδυασμό με την αυστηροποίηση των ποινών, προσπαθεί να αντιμετωπίσει διαχρονικές παθογένειες. Από την άλλη, όμως, έχει

Οι θέσεις της CLIA για τη θαλάσσια συνδεσιμότητα

Στη συνάντηση, ο κ. Vago εξέφρασε την αλληλεγγύη του κλάδου της κρουαζιέρας προς τον ευρύτερο ναυτιλιακό τομέα στον κορυφαίο στόχο της διασφάλισης της ασφάλειας των ναυτικών, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες απειλές στην Ερυθρά Θάλασσα και αλλού. Η CLIA ανέδειξε την

Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο: Συζητήθηκε η περικοπή των δώρων στους συνταξιούχους

Ειδικότερα, η κυρία Σταυρουλάκη έθεσε ζήτημα αν πράγματι υπάρχει θέμα αντιθέτων αποφάσεων (δηλαδή θέμα παραδεκτού) μεταξύ των αποφάσεων του ΣτΕ και του Α.Π., καθώς το κάθε ένα από αυτά τα δύο δικαστήρια επελήφθη επί διαφορετικών νομοθετικών δεδομένων. Κατά την εισηγήτρια, τον Α.Π. τον

Χούθι: «Έχουμε επιτεθεί σε περισσότερα από 100 πλοία του εχθρού»

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης επιτέθηκαν σε περίπου 100 πλοία «που συνδέονταν με τον εχθρό», δηλαδή το Ισραήλ, στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν, αφότου ξεκίνησαν τις επιχειρήσεις τους σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους της Λωρίδας της

Μετάβαση στο περιεχόμενο