Αλεξανδρούπολη: Επίσκεψη στην κορυφαία βιομηχανική μονάδα “Πρίσμα Ηλεκτρονικά”, του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη

O Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, στο πλαίσιο προγραμματισμένης παρουσίας του, στην Αλεξανδρούπολη, επισκέφθηκε τη βιομηχανική μονάδα της Πρίσμα Ηλεκτρονικά στη ΒΙ.ΠΕ. Αλεξανδρούπολης.

Ο κ. Πλακιωτάκης, ξεναγήθηκε στους χώρους της βιομηχανικής μονάδας της Πρίσμα Ηλεκτρονικά, όπου του παρουσιάσθηκαν οι δυνατότητες παραγωγής ηλεκτρονικών σε έργα Ναυτιλίας, Διαστήματος, CERN και Αμυντικού εξοπλισμού, με τεχνολογίες αιχμής για την υλοποίηση πολύπλοκων κατασκευών.

Με έμφαση στον κλάδο της Ναυτιλίας παρουσιάστηκε στον Υπουργό το καινοτόμο σύστημα απομακρυσμένης παρακολούθησης πλοίων LAROS, σε πραγματικό χρόνο. Το σύστημα LAROS είναι ένα πολυδύναμο εργαλείο που παρέχει διάγνωση, πρόγνωση και έγκαιρη προειδοποίηση συλλέγοντας και μεταδίδοντας δεδομένα στο κέντρο ελέγχου σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου σε πραγματικό χρόνο. Με αυτό τον τρόπο αφενός αυξάνονται οι επιδόσεις του εκάστοτε πλοίου, αφετέρου δε βελτιώνεται σημαντικά η ασφάλεια και η απόδοση λειτουργίας του. Σήμερα το LAROS μετράει πάνω από 550 εγκαταστάσεις σε πλοία της ποντοπόρου Ναυτιλίας και έχει βραβευτεί από τους Lloyd’s.

Έντονο το ενδιαφέρον του κ. Υπουργού για τη δυναμική της Πρίσμα Ηλεκτρονικά, που ξεπέρασε τα εθνικά σύνορα και προβάλει τη Χώρα διεθνώς, με τη θερμή παρότρυνσή του να συνεχίσουμε με ακόμη ποιο υψηλούς στόχους.

Παράλληλα ανέφερε τον θαυμασμό του στις ελληνικές επιχειρήσεις και δη στον ακριτικό Έβρο που παρέχουν υπεραξία στη χώρα παράγοντας προϊόντα υψηλής τεχνολογίας. Έκλεισε την τοποθέτηση του σημειώνοντας ότι  ο κλάδος της Ναυτιλίας είναι στην περίοδο υιοθέτησης της Τεχνολογίας και έδωσε θερμά συγχαρητήρια στη Διοίκηση και το προσωπικό της Πρίσμα Ηλεκτρονικά για την αποτελεσματική συμβολή τους στην προστιθέμενη αξία που παράγει η χώρα.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το βράδυ της Κυριακής

Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρας από τις βραδινές ώρες της Κυριακής (25-02-24) μέχρι και τα ξημερώματα της Τρίτης (27-02-24), σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική

Ηγέτης στην ΕΕ η Ελλάδα στις υδατοκαλλιέργειες

Κλειδί για την προστασία της αλιείας θεωρεί ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, την εξάλειψη της ψευτοερασιτεχνικής αλιείας και την παροχή αντισταθμιστικών οφελών από εκείνους που απολαμβάνουν σημαντικά έσοδα από τη χρήση του θαλάσσιου χώρου προς τους αλιείς. Όπως

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εκβίαζε, έκλεβε και άρπαζε παιδιά σε οικισμό Ρομά στα Μέγαρα

‘Αγρια συμμορία που είχε γίνει εφιάλτης των Ρομά σε οικισμό των Μεγάρων, με επιθέσεις, εκβιάσεις, ακόμα και απαγωγές παιδιών, προκειμένου να αποσπάσει χρήματα από τα ανυπεράσπιστα θύματα, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων. Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση με τη

Στο ΚΕΠΙΧ του Frontex χτες η von der Leyen

Την ίδια ώρα χτες (23/2/2024) που ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Frontex υπέγραφε διμερή Συμφωνία με τους Βρετανούς στο Λονδίνο, η Πρόεδρος της Ε. Επιτροπής κα Ursula von der Leyen και ο προεδρεύων του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ Βέλγος πρωθυπουργός κ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο