Αλεξανδρούπολη: Επίσκεψη στην κορυφαία βιομηχανική μονάδα “Πρίσμα Ηλεκτρονικά”, του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη

O Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, στο πλαίσιο προγραμματισμένης παρουσίας του, στην Αλεξανδρούπολη, επισκέφθηκε τη βιομηχανική μονάδα της Πρίσμα Ηλεκτρονικά στη ΒΙ.ΠΕ. Αλεξανδρούπολης.

Ο κ. Πλακιωτάκης, ξεναγήθηκε στους χώρους της βιομηχανικής μονάδας της Πρίσμα Ηλεκτρονικά, όπου του παρουσιάσθηκαν οι δυνατότητες παραγωγής ηλεκτρονικών σε έργα Ναυτιλίας, Διαστήματος, CERN και Αμυντικού εξοπλισμού, με τεχνολογίες αιχμής για την υλοποίηση πολύπλοκων κατασκευών.

Με έμφαση στον κλάδο της Ναυτιλίας παρουσιάστηκε στον Υπουργό το καινοτόμο σύστημα απομακρυσμένης παρακολούθησης πλοίων LAROS, σε πραγματικό χρόνο. Το σύστημα LAROS είναι ένα πολυδύναμο εργαλείο που παρέχει διάγνωση, πρόγνωση και έγκαιρη προειδοποίηση συλλέγοντας και μεταδίδοντας δεδομένα στο κέντρο ελέγχου σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου σε πραγματικό χρόνο. Με αυτό τον τρόπο αφενός αυξάνονται οι επιδόσεις του εκάστοτε πλοίου, αφετέρου δε βελτιώνεται σημαντικά η ασφάλεια και η απόδοση λειτουργίας του. Σήμερα το LAROS μετράει πάνω από 550 εγκαταστάσεις σε πλοία της ποντοπόρου Ναυτιλίας και έχει βραβευτεί από τους Lloyd’s.

Έντονο το ενδιαφέρον του κ. Υπουργού για τη δυναμική της Πρίσμα Ηλεκτρονικά, που ξεπέρασε τα εθνικά σύνορα και προβάλει τη Χώρα διεθνώς, με τη θερμή παρότρυνσή του να συνεχίσουμε με ακόμη ποιο υψηλούς στόχους.

Παράλληλα ανέφερε τον θαυμασμό του στις ελληνικές επιχειρήσεις και δη στον ακριτικό Έβρο που παρέχουν υπεραξία στη χώρα παράγοντας προϊόντα υψηλής τεχνολογίας. Έκλεισε την τοποθέτηση του σημειώνοντας ότι  ο κλάδος της Ναυτιλίας είναι στην περίοδο υιοθέτησης της Τεχνολογίας και έδωσε θερμά συγχαρητήρια στη Διοίκηση και το προσωπικό της Πρίσμα Ηλεκτρονικά για την αποτελεσματική συμβολή τους στην προστιθέμενη αξία που παράγει η χώρα.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Άμεση εφάπαξ ενίσχυση 600 ευρώ για Λιμενικούς και Αστυνομικούς λόγω μεταναστευτικού

Όλοι οι ένστολοι του Λιμενικού και της Αστυνομίας θα πάρουν εφάπαξ 600 ευρώ τα Χριστούγεννα  ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τρίπολη. «Με δεδομένη την 24ωρη αυξημένη αστυνόμευση, με δεδομένη την πλάτη που έβαλαν οι

Άσκηση Κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ «CYBER COALITION 2022»

Από την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου έως την Παρασκευή 02 Δεκεμβρίου 2022 διεξήχθη στο ΓΕΕΘΑ  η άσκηση «CYBER COALITION 2022», η οποία αποτελεί την σημαντικότερη άσκηση κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ. Η «CYBER COALITION 2022» διευθύνεται από το Κέντρο Αριστείας Συνεργατικής Κυβερνοάμυνας (Cooperative