Αμερικανοί: “Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης συνεχίζει να μας επιδεικνύει τη στρατηγική του αξία”

Λίγο πριν αποπλεύσει από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το θηριώδες μεταγωγικό πλοίο “ARC Endurance”, οι Αμερικανοί αναδεικνύουν για πολλοστή φορά και επισημαίνουν την στρατηγική του σημασία για αυτούς και το ΝΑΤΟ. 

Σύμφωνα με ανάρτηση στην επίσημη σελίδα της 598ης Ταξιαρχίας Συγκοινωνιών Ευρώπης Αφρικής των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, που συνοδεύεται από φωτογραφίες του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και του τεράστιου πλοίου, ολοκληρώνεται η ανακύκλωση-αντικατάσταση των δυνάμεων στις περιοχές κοντά στην εμπόλεμη ζώνη Ρωσίας-Ουκρανίας. Το “ARC Endurance” κατέπλευσε στις 28 Ιουνίου και αφού ξεφόρτωσε στρατιωτικό υλικό των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που μετέχουν στο ΝΑΤΟ, τώρα φορτώνει αυτό που έφτασε από βαλκανικές και βαλτικές χώρες στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να το μεταφέρει στις ΗΠΑ.

 

Όπως αναφέρει η ανάρτηση:
“Το λιμάνι στην Αλεξανδρούπολη της Ελλάδας συνεχίζει να επιδεικνύει τη στρατηγική του αξία στον Αμερικανικό Στρατό -και τους Έλληνες και ΝΑΤΟ συμμάχους μας- καθώς η 839η ΔΕΤ Ανατολικής Μεσογείου της Trans BN λειτουργεί πλάι-πλάι με Στρατιώτες της 2ης Ταξιαρχίας Πεζικού Ομάδα, 101η Αερομεταφερόμενη κατηγορία – ΚΑΙ – η 1η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία Μάχης, 1η Μεραρχία Πεζικού – για ταυτόχρονη ανάπτυξη και αναδιάταξη χιλιάδων αντικειμένων εξοπλισμού του αμερικανικού στρατού μέσω του λιμανιού.
Φτάνει στο θέατρο για να αντικαταστήσει την 3η Ομάδα Μάχης Πεζικού, 82η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία 1ABCT, 1ID κατευθύνεται πίσω στο σπίτι αφού ολοκλήρωσε επιτυχώς μια εκτεταμένη αποστολή στην Ευρώπη.
Εξοπλισμός με ασφάλεια και αποτελεσματική μετακίνηση για δύο BCT σε αυτή την κλίμακα – επιβεβαιώνει την ικανότητα «Key to the Med» BNs να εκτελούν στρατηγικούς ελιγμούς σε αυτό το κρίσιμο σημαντικό μέρος της νότιας Ευρώπης”.

Όπως έχουμε επισημάνει, μέσα στο καλοκαίρι θα καταπλεύσουν και άλλα μεταγωγικά πλοία, αφού στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη αποφασίστηκε η ενίσχυση των δυνάμεων λόγω της εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία που συνεχίζεται. Μάλιστα ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζον Μπάιντεν ξεκαθάρισε πως όλη αυτή η ενίσχυση θα περάσει μέσα από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Την ίδια στιγμή βέβαια, ο ίδιος προέβη και στην προκλητική για την Ελλάδα απαράδεκτη δήωση, ότι θέλει να πουλήσει τα F-16 στους Τούρκους, κάτι που έχει “παγώσει” εδώ και χρόνια, δείχνοντας ότι οι Αμερικανοί ενδιαφέρονται μόνο για τα δικά τους συμφέροντα και πως θα τα εξυπηρετήσουν καλύτερα και όχι τόσο για τους συμμάχους τους.

 

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Π.Ο.Λ.: ‘’Κουρεμένο’’ το έκτακτο επίδομα 600 ευρώ για τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού

Σε συνέχεια της από 06-12-2022 ανακοίνωσης μας (εδώ) αναφορικά με την εξαγγελία του πρωθυπουργού για την χορήγηση εφάπαξ επιδόματος 600 ευρώ στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ και του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. η Ομοσπονδία μας ενημερώθηκε πως στο ανωτέρω ποσό θα είναι  ακατάσχετο αλλά φορολογήσιμο

Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων: Ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων για μετατάξεις και αποσπάσεις

Με ανακοίνωση της, η Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων έκανε γνωστό ότι αναρτήθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών τα αιτήματα των Φορέων για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων με μετάταξη καθώς και αναγκών με απόσπαση στο πλαίσιο του Β΄ Κύκλου 2022 του Ενιαίου Συστήματος

Κύμη: Στο νέο λιμάνι βρέθηκε βυθισμένο σκάφος από λιμενικούς

Μεσημβρινές ώρες χθες, κατά τη διάρκεια πεζής περιπολίας, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κύμης, διαπιστώθηκε, η βύθιση του Ε/Ρ-Τ/Χ σκάφους «ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ» Τ.Π. 1818, στον νέο λιμένα Κύμης. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, καθώς δεν υπήρχε άτομο εντός του σκάφους

Πλοίο γερμανικής ΜΚΟ με 261 πρόσφυγες, ζητάει άδεια να ελλιμενιστεί σε Ιταλία ή Μάλτα

Πλοίο γερμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης το οποίο εκτελεί επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο προσπαθούσε χθες Τετάρτη να εξασφαλίσει την άδεια για να ελλιμενιστεί είτε στη Μάλτα, ή στην Ιταλία, προκειμένου να αποβιβάσει εκατοντάδες ανθρώπους που διέσωσε ανοικτά της Λιβύης.  Το σκάφος Humanity 1, της ΜΚΟ SOS Humanity («Ανθρωπότητα SOS»), πλέει προς την κατεύθυνση των ακτών της