Αμερικανοί: “Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης συνεχίζει να μας επιδεικνύει τη στρατηγική του αξία”

Λίγο πριν αποπλεύσει από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το θηριώδες μεταγωγικό πλοίο “ARC Endurance”, οι Αμερικανοί αναδεικνύουν για πολλοστή φορά και επισημαίνουν την στρατηγική του σημασία για αυτούς και το ΝΑΤΟ. 

Σύμφωνα με ανάρτηση στην επίσημη σελίδα της 598ης Ταξιαρχίας Συγκοινωνιών Ευρώπης Αφρικής των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, που συνοδεύεται από φωτογραφίες του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και του τεράστιου πλοίου, ολοκληρώνεται η ανακύκλωση-αντικατάσταση των δυνάμεων στις περιοχές κοντά στην εμπόλεμη ζώνη Ρωσίας-Ουκρανίας. Το “ARC Endurance” κατέπλευσε στις 28 Ιουνίου και αφού ξεφόρτωσε στρατιωτικό υλικό των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που μετέχουν στο ΝΑΤΟ, τώρα φορτώνει αυτό που έφτασε από βαλκανικές και βαλτικές χώρες στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να το μεταφέρει στις ΗΠΑ.

 

Όπως αναφέρει η ανάρτηση:
“Το λιμάνι στην Αλεξανδρούπολη της Ελλάδας συνεχίζει να επιδεικνύει τη στρατηγική του αξία στον Αμερικανικό Στρατό -και τους Έλληνες και ΝΑΤΟ συμμάχους μας- καθώς η 839η ΔΕΤ Ανατολικής Μεσογείου της Trans BN λειτουργεί πλάι-πλάι με Στρατιώτες της 2ης Ταξιαρχίας Πεζικού Ομάδα, 101η Αερομεταφερόμενη κατηγορία – ΚΑΙ – η 1η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία Μάχης, 1η Μεραρχία Πεζικού – για ταυτόχρονη ανάπτυξη και αναδιάταξη χιλιάδων αντικειμένων εξοπλισμού του αμερικανικού στρατού μέσω του λιμανιού.
Φτάνει στο θέατρο για να αντικαταστήσει την 3η Ομάδα Μάχης Πεζικού, 82η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία 1ABCT, 1ID κατευθύνεται πίσω στο σπίτι αφού ολοκλήρωσε επιτυχώς μια εκτεταμένη αποστολή στην Ευρώπη.
Εξοπλισμός με ασφάλεια και αποτελεσματική μετακίνηση για δύο BCT σε αυτή την κλίμακα – επιβεβαιώνει την ικανότητα «Key to the Med» BNs να εκτελούν στρατηγικούς ελιγμούς σε αυτό το κρίσιμο σημαντικό μέρος της νότιας Ευρώπης”.

Όπως έχουμε επισημάνει, μέσα στο καλοκαίρι θα καταπλεύσουν και άλλα μεταγωγικά πλοία, αφού στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη αποφασίστηκε η ενίσχυση των δυνάμεων λόγω της εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία που συνεχίζεται. Μάλιστα ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζον Μπάιντεν ξεκαθάρισε πως όλη αυτή η ενίσχυση θα περάσει μέσα από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Την ίδια στιγμή βέβαια, ο ίδιος προέβη και στην προκλητική για την Ελλάδα απαράδεκτη δήωση, ότι θέλει να πουλήσει τα F-16 στους Τούρκους, κάτι που έχει “παγώσει” εδώ και χρόνια, δείχνοντας ότι οι Αμερικανοί ενδιαφέρονται μόνο για τα δικά τους συμφέροντα και πως θα τα εξυπηρετήσουν καλύτερα και όχι τόσο για τους συμμάχους τους.

 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν η ΕΛ.ΑΣ. συλλαμβάνει την ΕΛ.ΑΣ.

Μετατροπή-επιμέλεια κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» Η είδηση πως ο αστυνομικός φρουρός του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων, ο οποίος φέρεται να έμεινε απαθής μπροστά στη γυναικοκτονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα, που έλαβε χώρα κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια του, είχε καταδικαστεί σε οκτώ

«My coast»: Η ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες – Τέσσερις αποφάσεις για την εφαρμογή των νέων κανόνων

Τέσσερις υπουργικές αποφάσεις, με τις οποίες εξειδικεύονται όλοι οι νέοι κανόνες για τη δημόσια περιουσία στις παραλίες, διασφαλίζουν την πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα και κατοχυρώνουν όρους διαφάνειας στην παραχώρηση του αιγιαλού και της παραλίας, με παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος,

Υπ. Κλιματικής Κρίσης: Συνεδριάζει η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων

Σε εξέλιξη βρίσκεται συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να πλήξουν περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις. Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης

Χρονικά όρια εργασίας: Υπερεργασία και Υπερωρία

Ο επιτρεπόμενος χρόνος εργασίας είναι ένα θέμα που καθορίζεται από κανόνες δημοσίου δικαίου και αυτό γιατί πρόκειται για ένα κρίσιμο ζήτημα, αν λάβει κανείς υπόψη και τη διαφορά δυναμικής των δύο πλευρών (εργοδότη και εργαζόμενου) σε μια σύμβαση εργασίας και

Μετάβαση στο περιεχόμενο