Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων: Ενημέρωση για υπολογισμό συντάξεων από 01-01-2025 και μετά

ΕΝΩΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΚΔ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μετά από πολλές ερωτήσεις συναδέλφων μελών της Ένωσης μας και όχι μόνο που πλησιάζουν στην αποστρατεία  για το αν  θα υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων από 01-01-2025 και μετά, απευθυνθήκαμε στον εργατολόγο της Ένωσής μας κ. ΞΟΥΛΟ ΘΕΟΔΩΡΟ όπου και μας ενημέρωσε σχετικά ότι :

Σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ.4 α. του ν.4387/2016 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 24 του ν.4670/2020 ορίζεται ότι «Η αναπροσαρμογή των συντάξιμων αποδοχών, για το διάστημα έως και το έτος 2024, διενεργείται κατά τη μεταβολή του μέσου ετήσιου γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Η προσαύξηση των συντάξιμων αποδοχών για το διάστημα από το 2025 και εφεξής θα διενεργείται με βάση τον δείκτη μεταβολής μισθών, που υπολογίζεται από την ΕΛΣΤΑΤ».

Έτσι η πορεία του δείκτη μεταβολής μισθών το 2024 θα κρίνει την πορεία των συντάξεων από το 2025.

Επί των ανωτέρω λοιπόν είναι πρόωρη οποιαδήποτε πρόβλεψη για την πορεία του πληθωρισμού και ενώ αναμένεται νέα αύξηση του κατώτατου μισθού.

Αγαπητές/ αγαπητοί συνάδελφοι

Η  Ένωσή μας πιστή στις καταστατικές της δεσμεύσεις, προσπαθεί συνεχώς για βελτίωση των συνθηκών εργασίας των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, άλλα και να ενημερώνει αξιόπιστα αναδεικνύοντας τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης που πρεσβεύουμε.  Το Δ.Σ  της  Ένωσή μας θα είναι σε εγρήγορση και σε  συνεργασία με τον εργατολόγο μας  κ. ΞΟΥΛΟ ΘΕΟΔΩΡΟ θα επανέλθει με νέα ανακοίνωση, για το αν  θα υπάρξουν αλλαγές και ποιες θα είναι αυτές στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων από 01-01-2025 και μετά.

Επισημαίνετε ότι η  παρούσα, έχει αποκλειστικά και μόνο  ενημερωτικό χαρακτήρα προς όλους τους συναδέλφους χωρίς  να αποτελεί προτροπή για λήψη οποιασδήποτε απόφασης, είτε αίτηση για συνταξιοδότηση είτε για παραμονή στην υπηρεσία.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ευχαρίστησε την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για την προσφορά της στη Θεσσαλία με 50 εκατ.

Η Πρόεδρος της ΕΕΕ, Μελίνα Τραυλού συμμετείχε σε εκδήλωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, στο Μουζάκι, για την παρουσίαση των έργων αποκατάστασης στις περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας που δοκιμάστηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες. Τόσο ο Υπουργός Υποδομών

Σημαντικός ακτοπλοϊκός κόμβος το λιμάνι της Ραφήνας

ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ κόμβο ακτοπλοϊκών υπηρεσιών λόγω της κοντινότερης απόστασής του από τις Κυκλάδες και την Εύβοια, αλλά και  μελλοντικής του σύνδεσης με τον σιδηρόδρομο και την Αττική οδό, εξελίσσεται το λιμάνι της Ραφήνας. Το ΤΑΙΠΕΔ, με την ιδιότητα της Αρχής

Απαγορευμένες ζώνες για τις μηχανότρατες και νέες προστατευόμενες περιοχές – Οι δεσμεύσεις για τις ελληνικές θάλασσες

Σε περίπου 780 εκατ. ευρώ έχει εκτιμηθεί ο προϋπολογισμός για την υλοποίηση των  21 δεσμεύσεων της Ελλάδας για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης Our Ocean Conference 2024 που διεξήχθη στην Αθήνα.  Η… μερίδα του λέοντος, ήτοι 500 εκατ. ευρώ,

Μετάβαση στο περιεχόμενο