Άμεσες και δραστικές λύσεις από τον κ. Γ. Αλεξανδράκη στις πτητικές διαθεσιμότητες

Στο άρθρο μας με τίτλο «Ποιος θα πετά τα εναέρια μέσα του Λιμενικού;;;» στις 27 Ιουλίου 2022, σχολιάζαμε ότι «…αν τα υπάρχοντα εναέρια μέσα (ΛΣ) τεθούν όλα σε ενέργεια κι αν το ΛΣ προμηθευτεί UAVs στο μέλλον, τότε (το έλλειμμα του ΛΣ σε ιπτάμενο προσωπικό) θα γίνει κρίσιμο και θα αποζητούνται λύσεις…».

Όμως, ο Αρχηγός ΛΣ ήδη είχε μεριμνήσει ώστε το ζήτημα να μην προσλάβει κρίσιμες διαστάσεις.  Για όσους δε γνωρίζουν, ήδη από χθες 8/8/2022 κυκλοφορεί η διαταγή της φωτογραφίας με την οποία νεαρά στελέχη ΛΣ (ηλικίας μέχρι 32 έτη) προσκαλούνται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον, ώστε εντός του 2023 να εκπαιδευτούν σε σχολή της Αεροπορίας Στρατού στη Β. Ελλάδα για να γίνουν πιλότοι ελικοπτέρων του ΛΣ.

Πληροφορούμαστε, επίσης, ότι ανάλογη διαταγή θα κυκλοφορήσει και για πιλότους των αεροπλάνων του ΛΣ και μάλιστα πολύ σύντομα.

Καταρχάς, χαιρετίζουμε την αποφασιστικότητα του Αρχηγού ΛΣ Αντιναυάρχου ΛΣ Γ. Αλεξανδράκη, αφού για πρώτη φορά μετά από αρκετό διάστημα, στα νέα στελέχη του ΛΣ δίνεται η δυνατότητα να εξελιχθούν επαγγελματικά και να αποκτήσουν εξειδικευμένη γνώση με πρωτοβουλία, μέριμνα και δαπάνες του Λ.Σ.

Επίσης, ενθαρρύνουμε τη φυσική ηγεσία του Σώματος να συνεχίσει την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και κάμποσο καιρό τώρα και που σύντομα θα ολοκληρωθεί με (ευελπιστούμε) ευτυχή έκβαση και αποβλέπει στην πλήρη ενεργοποίηση των υπαρχόντων (χρόνια καθηλωμένων στο έδαφος) εναέριων μέσων του ΛΣ και την αισθητά επαυξημένη πτητική διαθεσιμότητά τους στο πολύ εγγύς μέλλον.

Όμως, οι λεπτομέρειες αυτής της προσπάθειας που καταβαλλέται από το Αρχηγείο ΛΣ υπό τον άμεσο συντονισμό και τη στενή επίβλεψη του Αρχηγού ΛΣ Γ. Αλεξανδράκη, θα αποτελέσουν την ύλη νέου άρθρου μας.

Εμείς σήμερα θα περιοριστούμε στη σημερινή ομολογουμένως ευχάριστη εξέλιξη και θα αναγνωρίσουμε ότι αυτή η πρωτοβουλία του Αρχηγού ΛΣ αποτελεί το πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, που εν πολλοίς οφείλεται στις άοκνες προσπάθειες της φυσικής ηγεσίας και των επιτελείων που τη στηρίζουν, ευχόμενοι τα επόμενα βήματα να συνεχίσουν με αδιάπτωτο ζήλο και παρρησία και να τελεσφορήσουν προς όφελος του Λιμενικού.

Τέτοιες προσπάθειες είναι αξιέπαινες κι αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση από όλους._

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φρούριο η Αθήνα για επέτειο Γρηγορόπουλου και άφιξη Ερντογάν -Επί ποδός 4.000 αστυνομικοί, drones και σκοπευτές

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τις επόμενες μέρες στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της επετείου του θανάτου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν. Για αύριο Τετάρτη έχουν προγραμματιστεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των συγκεντρώσεων και πορειών για τη συμπλήρωση 15

Ηλεκτρικό ρεύμα: Αυξήσεις στο πάγιο και στην κιλοβατώρα φέρνουν τα χρωματιστά τιμολόγια

Αυξήσεις στο πάγιο αλλά και χρεώσεις ανά κιλοβατώρα που μπορεί να φτάσουν ακόμα και τα 20 λεπτά, φέρνουν τα νέα πράσινα τιμολόγια που ανακοίνωσαν οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας.   Από τα τιμολόγια που ανακοίνωσαν οι εταιρείες προκύπτει ότι η πάγια

Η Βουλή… των ρεκόρ! Πρώτη φορά με 9 κόμματα

ο ρεκόρ των περισσότερων κομμάτων στη Βουλή… ισοφαρίστηκε στις εκλογές του Ιουλίου και, πλέον (με την εμφάνιση του νέου κόμματος, ονόματι Νέα Αριστερά)…. σπάει. Η επίδοση των β’ εκλογών του 2015, Σεπτέμβρη μήνα, λίγες εβδομάδες μετά το δημοψήφισμα και το νέο

Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν την συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας στην Αθήνα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής χαιρετίζουν τις εποικοδομητικές επαφές μεταξύ των Συμμάχων του ΝΑΤΟ, Τουρκίας και Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη στην Αθήνα υπογραμμίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. “Μας ενθαρρύνει η συνεδρίαση του επερχόμενου Ανώτατου Συμβούλιου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας που θα πραγματοποιηθεί

Μετάβαση στο περιεχόμενο