Αναγκαστική προσθαλάσσωση Air tractor: Στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού έσωσε το πλήρωμα

Η εμπειρία και η άρτια εκπαίδευσή του απέτρεψαν τα χειρότερα.

Άγιο και φύλακα άγγελο φαίνεται πως είχε το πλήρωμα του πυροσβεστικού αεροσκάφους που πραγματοποίησε αναγκαστική προσθαλάσσωση στην θαλάσσια περιοχή της Σαλαμίνας, την Παρασκευή (05/08).

Το αεροπλάνο τύπου air tractor παρουσίασε μηχανική βλάβη ενώ επιχειρούσε στην μεγάλη πυρκαγιά της Νέας Περάμου, με αποτέλεσμα ο κυβερνήτης να αποφασίσει την άμεση προσθαλάσσωσή του, ώστε να προλάβει τα χειρότερα.

Σκάφη του Λιμενικού έλαβαν εντολή να σπεύσουν άμεσα στο σημείο, ωστόσο, αυτός που πήγε πρώτος κοντά στο αεροσκάφος για να προσφέρει βοήθεια ήταν ένας άνδρας που βρίσκονταν με τη βάρκα του πολύ κοντά στο σημείο της προσθαλάσσωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού που χωρίς δεύτερη σκέψη έσπευσε κοντά στο πυροσβεστικό αεροσκάφος για βοήθεια. Με σίγουρες και αποφασιστικές κινήσεις και χάρη στην εμπειρία, την ψυχραιμία και την άρτια εκπαίδευσή του – μιας και ανήκει στα πλέον εκπαιδευμένα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού – τράβηξε το πλήρωμα εκτός αεροσκάφους, αποτρέποντας ενδεχόμενη τραγωδία.

Πηγή

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κ. Λ. Βόλου: Ευχαριστήριο σημείωμα σε Κ. Λ. Πειραιά

Ευχαριστήριο Σημείωμα Είναι πλέον γνωστές οι πρωτόγνωρες καταστάσεις, που βιώνουμε στη Θεσσαλία και στον Βόλο. Οι συνθήκες που αντιμετωπίζουμε όλοι όσοι διαβούμε εδώ είναι ιδιαίτερα δύσκολες και απαιτητικές, ακόμη και στην προμήθεια των πιο βασικών αγαθών, όπως το πόσιμο νερό.

Παρμενίων 23: Εντυπωσιακά στιγμιότυπα από τη μεγαλύτερη ελληνική στρατιωτική άσκηση [Βίντεο]

Η άσκηση περιείχε και το σενάριο αναχαιτίσεις αεροσκαφών με την κωδική ονομασία Renegade που εντυπωσίασε. Την Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2023, στο πλαίσιο διεξαγωγής της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης Μεγάλης Κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 23», κατά την οποία συνεξετάζεται η άσκηση του Πολιτικού

Νέες αποκαλύψεις για τα μαρτύρια της γυναίκας που βίαζε και εξέδιδε ο αστυνομικός – Πώς την πλησίασε

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ένας αστυνομικός ο οποίος κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και βιασμό κατ’ εξακολούθηση προέβη η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας. Ο άνδρας εκμεταλλευόταν την ιδιότητά του και το γεγονός ότι εκτελούσε υπηρεσία στην ίδια περιοχή όπου δραστηριοποιείτο μία

Μετάβαση στο περιεχόμενο