Αναγκαστική προσθαλάσσωση Air tractor: Στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού έσωσε το πλήρωμα

Η εμπειρία και η άρτια εκπαίδευσή του απέτρεψαν τα χειρότερα.

Άγιο και φύλακα άγγελο φαίνεται πως είχε το πλήρωμα του πυροσβεστικού αεροσκάφους που πραγματοποίησε αναγκαστική προσθαλάσσωση στην θαλάσσια περιοχή της Σαλαμίνας, την Παρασκευή (05/08).

Το αεροπλάνο τύπου air tractor παρουσίασε μηχανική βλάβη ενώ επιχειρούσε στην μεγάλη πυρκαγιά της Νέας Περάμου, με αποτέλεσμα ο κυβερνήτης να αποφασίσει την άμεση προσθαλάσσωσή του, ώστε να προλάβει τα χειρότερα.

Σκάφη του Λιμενικού έλαβαν εντολή να σπεύσουν άμεσα στο σημείο, ωστόσο, αυτός που πήγε πρώτος κοντά στο αεροσκάφος για να προσφέρει βοήθεια ήταν ένας άνδρας που βρίσκονταν με τη βάρκα του πολύ κοντά στο σημείο της προσθαλάσσωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού που χωρίς δεύτερη σκέψη έσπευσε κοντά στο πυροσβεστικό αεροσκάφος για βοήθεια. Με σίγουρες και αποφασιστικές κινήσεις και χάρη στην εμπειρία, την ψυχραιμία και την άρτια εκπαίδευσή του – μιας και ανήκει στα πλέον εκπαιδευμένα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού – τράβηξε το πλήρωμα εκτός αεροσκάφους, αποτρέποντας ενδεχόμενη τραγωδία.

Πηγή

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ε.Α.Α.Λ.Σ.: Απονομή ξιφών σε Αξιωματικούς ΛΣ-ΕΛΑΚΤ (ε.α.)

Παραθέτουμε την σχετική με το θέμα επιστολή της Ε.Α.Α.Λ.Σ.   ΠΡΟΣ: 1.  Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη 2. Αρχηγό Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο ΛΣ κ. Γεώργιο Αλεξανδράκη   Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, Αξιότιμε κύριε Αρχηγέ,   ΘΕΜΑ: 

Διώρυγα Κορίνθου: κλείνει για τη β’ φάση των έργων

Κλείνει από σήμερα Τρίτη 4 Οκτωβρίου η διώρυγα της Κορίνθου, καθώς ολοκληρώνεται η πρώτη φάση επαναλειτουργίας της. Άμεσα αρχίζουν οι εργασίες, όπως είχε προαναγγελθεί, για την αποκατάσταση της δεύτερης φάσης, με σκοπό την ολοκλήρωση της θωράκισής της μέχρι την έναρξη

Οργανισμός Λιμένα Ελευσίνας Α.Ε.: Πρωτεργάτης στην ανάδειξη της πόλης

Με τη φροντίδα και επιμέλεια της υπεύθυνης τύπου και δημοσίων σχέσεων του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας Α.Ε. κας Ελίνας Ιατρίδου, πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στη Χερσαία Ζώνη Λιμένος Ελευσίνας, θέση Λιμανάκι Αλιέων (παραπλεύρως του κεντρικού εμπορικού Λιμένα Ελευσίνας) μια πολύ όμορφη

Παραλίες χωρίς Ναυαγοσώστες Στους 24 οι νεκροί από πνιγμό στην Κρήτη!!!

Στους 24 ανέβηκε αριθμός των νεκρών στην Κρήτη από πνιγμό το φετινό καλοκαίρι (10/5-3/10) , με έναν ακόμη άνδρα αγνώστων στοιχείων να ανασύρεται χωρίς τις αισθήσεις του από τη θάλασσα των Απτέρων. Το νέο περιστατικό συνέβη προχθές το απόγευμα και